مشارکت مسترکارت و بنیاد آسهآن در حوزه امنیت سایبری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ مسترکارت (Mastercard) و بنیاد آسهآن (ASEAN) برنامه جدیدی را برای تقویت امنیت سایبری در سراسر آسیای جنوب شرقی اعلام کردند.
برنامه انعطافپذیری امنیت سایبری بنیاد آسهآن و مسترکارت بر 3 رکن کلیدی تمرکز خواهد کرد : افزایش آگاهی، ارائه مهارتها و آموزش و بهبود ظرفیت از طریق فناوری و هوشمندی.
این ابتکار در شرایطی مطرح شد که منطقه رشد سریع اقتصاد دیجیتال، با نرخ رشد سالانه 27 درصدی از سال 2021، همراه با افزایش هشدار دهنده 82 درصدی جرایم سایبری بین سالهای 2021 تا 2022، را تجربه میکند.
برنامه توجه ویژهای به شرکتهای کوچک و متوسط (SMEs) خواهد داشت که 97 درصد از کل مشاغل در جنوب شرق آسیا را تشکیل میدهند و به ویژه در برابر حملات سایبری آسیبپذیر هستند.
برای حمایت از شرکتهای کوچک و متوسط، مسترکارت دسترسی به مرکز اعتماد خود، یک پورتال آنلاین با منابع و ابزار رایگان و ابزار «My Cyber Risk» را فراهم میکند که به کسبوکارها کمک میکند آسیبپذیریها را شناسایی کنند.
برنامه فوق همچنین کارگاهها و وبینارهایی را برای اطلاعرسانی کسب و کارهای کوچک و متوسط در مورد تهدیدات سایبری در حال ظهور ارائه میدهد.
برای بخش عمومی، این برنامه وبینارهای تخصصی در مورد چالشهای امنیت سایبری، انجام تمرینهای شبیهسازی بحران برای ارزیابی آمادگی سایبری و توسعه گزارشهای تحقیقاتی و ابزارهای ارزیابی ریسک برای دولتهای آسهآن برگزار میکند.
هدف این رویکرد مشارکتی تقویت مشارکت عمومی و خصوصی در مبارزه با جرایم سایبری است و بر تعهد مستمر مسترکارت به امنیت سایبری در سطح جهانی و آسیای جنوب شرقی اتکا دارد.
مسترکارت در طرحهایی مانند ائتلاف جهانی علیه کلاهبرداریهای دیجیتالی برنامه توسعه سازمان ملل نقش پیشرو دارد و با سازمانهایی مانند دانشگاه فناوری نانیانگ سنگاپور و ایندوسات در اندونزی برای تقویت قابلیتهای امنیت سایبری همکاری میکند.
در حالیکه سرمایهگذاریهای امنیت سایبری در منطقه سالانه 14 درصد رشد میکنند، این برنامه نیاز فوری به کاهش شکاف بین سرمایهگذاری و تهدیدات سایبری به سرعت در حال افزایش را برطرف میکند.
با افزایش ظرفیت و تخصص امنیت سایبری، هدف این ابتکار ایجاد یک اکوسیستم دیجیتال قوی، ایجاد فرصتهای جدید برای افراد و کسبوکارها و تسریع رشد فراگیر در آسیای جنوب شرقی است.
ساتویندر سینگ (Satvinder Singh)، معاون دبیرکل آسهآن برای جامعه اقتصادی آسهآن، گفت :
«دستیابی به چشمانداز اقتصاد دیجیتال آسهآن مستلزم یکپارچگی منطقهای تقویتشده برای فعال کردن کسبوکارها به منظور فعالیت یکپارچه و در عین حال ارائه خدمات دیجیتالی کارآمد و ایمن از جمله راهحلهای پرداخت الکترونیکی به مصرفکنندگان است. در قلب این تحول، نیاز به تقویت انعطافپذیری سایبری در طبیعت در حال تکامل تهدیدات سایبری نهفته است که به طور فزایندهای پیچیده و فراگیر شدهاند.»
صفدرخان (Safdar Khan)، رئیس مسترکارت در بخش آسیای جنوب شرقی، نیز در این خصوص اظهار داشت :
«این همکاری قابل توجه با بنیاد آسهآن برای تقویت قابلیتهای امنیت سایبری در سراسر آسیای جنوب شرقی، بر تعهد مسترکارت برای تقویت اعتماد در دنیای دیجیتال تأکید میکند. این همکاری با ارائه ابتکارات تأثیرگذار هم برای بخش دولتی و هم برای کسب و کارهای کوچک و متوسط، به ایجاد یک اکوسیستم دیجیتالی امن و انعطافپذیر برای همه شرکت کنندگان کمک و فرصتهای بیشماری را برای افراد و کسب و کارها فراهم میکند و رشد فراگیر در جنوب شرقی آسیا از جمله مالزی را تسریع میبخشد.»