مشارکت هند و روسیه در حوزه امنیت سایبری و هوش مصنوعی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ راجنات سینگ (Rajnath Singh)، وزیر دفاع هند، پس از راهاندازی ناوچه رادارگریز ساخت روسیه موسوم به «INS Tushil» در کالینینگراد گفت که 2 کشور روی فناوریهای جدیدی مانند هوش مصنوعی، امنیت سایبری و فضا با یکدیگر همکاری خواهند کرد.
این مقام هندی با اشاره به تقویت زمینههای همکاری موجود گفت که هند و روسیه با بهرهگیری از تخصص یکدیگر در زمینههایی مانند هوش مصنوعی، امنیت سایبری، اکتشاف فضا و مبارزه با تروریسم وارد دوره جدیدی از همکاری خواهند شد.
سفر راجنات برای کمیسیون سالانه همکاریهای فنی نظامی و نظامی بیندولتی هند و روسیه پس از آن صورت گرفت که نارندرا مودی، نخستوزیر این کشور برای یک نشست دوجانبه با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، در ماه ژوئیه امسال از مسکو بازدید و در ماه اکتبر برای نشست بریکس به کازان سفر کرد.
در گفتوگوهای دوجانبه درباره همکاریهای دفاعی، 2 طرف احتمالاً وضعیت ژئوپلیتیک جهانی را بررسی کردند و پروژههای مشترک را مورد بررسی قرار دادند.
برای چندین دهه، روسیه تأمینکننده سختافزار نظامی ترجیحی هند بود، اما وضعیت اخیراً با ظهور ایالات متحده و فرانسه به عنوان عوامل کلیدی در بازار پرسود دفاعی هند تغییر کرده است.
براساس گزارش مؤسسه تحقیقات صلح بینالملل استکهلم، اگرچه روسیه همچنان تأمین کننده اصلی تسلیحات هند به شمار میرود (36 درصد از واردات آن را به خود اختصاص داده)، اما سال 2019-23 اولین دوره 5 ساله از سال 1960 تا 1964 محسوب میشود که تحویل از روسیه کمتر از نیمی از واردات تسلیحات هندوستان بوده است.
با گسترش تعامل دهلی نو با واشنگتن در زمینه فناوریهای جدید، هند و روسیه پتانسیل کامل همکاری خود را در زمانهای آینده درک خواهند کرد.
راجنات اظهار داشت که نیروی دریایی هند به عنوان اولین واکنش دهنده در منطقه اقیانوس هند، همیشه آماده ارائه کمکهای بشردوستانه سریع و به موقع و امدادرسانی به کشورهای دوست در بلایای طبیعی است.
وی افزود:
«نیروی دریایی ما طرحهای دزدی دریایی، قاچاقچیان اسلحه و مواد مخدر و هکرهای غیردولتی را در نقاط مختلف خنثی کرده است. از خلیج عمان تا خلیج عدن، از سوئز تا مالاکا و از استرالیا تا ماداگاسکار، نیروی دریایی هند نقش اساسی یک تأمین کننده امنیت خالص را ایفا میکند.»