مسدود شدن دسترسی به رسانههای اجتماعی در ترکیه
به گزارش کارگروه شبکههای اجتماعی سایبربان؛ در واکنش آشکار به حمله به مقر هوافضای ارتش ترکیه، دسترسی تمامی کاربران رسانههای اجتماعی به پلتفرمهای متعددی از جمله X (توییتر سابق) متعلق به ایلان ماسک، اینستاگرام و فیسبوک متعلق به مِتا مسدود شد.
این حمله در «TUSAS»، بزرگترین شرکت هوافضای دفاعی ترکیه در آنکارا و متعلق به دولت و توسط نیروهای مسلح ترکیه انجام شد.
به گزارش رویترز، با صدای تیراندازی و انفجار توسط شاهدان نزدیک، 2 مهاجم 5 نفر را کشتند و 22 نفر را زخمی کردند.
براساس معیارهای «NetBlocks»، سایت باز نگهبان اینترنت، پلتفرمهای X، اینستاگرام، فیسبوک، یوتیوب و تیکتاک همگی بلافاصله پس از حمله محدود شدند.
NetBlocks در X نوشت :
«تأیید شد : معیارهای زنده نشان میدهند که پلتفرمهای رسانههای اجتماعی از جمله X، اینستاگرام، فیسبوک، یوتیوب و تیکتاک در ترکیه محدود شدهاند. این حادثه زمانی رخ داد که مقامات به دلیل حمله مرگبار به مقر صنایع هوافضای ترکیه در آنکارا ممنوعیت پخش را اعمال کردند.»
دولت ترکیه گفت که دسترسی به سایتهای رسانههای اجتماعی را که اغلب تحت پوشش امنیت ملی است، مسدود میکند. علاوه بر این، طبق آمار رسمی، در حال حاضر حدود 57 میلیون کاربر شبکههای اجتماعی در ترکیه وجود دارد.
در ماه اوت سال جاری، اینستاگرام به مدت 9 روز در سراسر این کشور مسدود شد و این کار در واکنش به پلتفرمی بود که چندین پست تسلیت را به دلیل ترور یکی از رهبران کلیدی حماس در غزه حذف کرد.
این ممنوعیت فراتر از سایت متعلق به مارک زاکربرگ گسترش یافت و شامل پلتفرم بازی «Roblox» و حداقل 27 ارائه دهنده شبکه خصوصی مجازی (VPN) از جمله «Nord» و «Surfshark» شد.
علاوه بر این، کارشناسان معتقدند که در نوامبر 2022، یک بمبگذاری مرگبار در استانبول نیز دولت را به سرکوب پلتفرمهای رسانههای اجتماعی واداشت.
بر اساس گزارش سازمان غیرانتفاعی ترکیه، انجمن آزادی بیان (İFÖD)، که از این آزادیها دفاع میکند، تنها در سال 2022، اداره فناوری اطلاعات و ارتباطات ترکیه (ICTA) دسترسی به حدود 138 هزار وبسایت را ممنوع کرد.
TUSAS حدود 10 هزار نفر کارمند دارد و هواپیماهای آموزشی، اولین جنگنده جت کشور و همچنین هلیکوپترهای جنگی و غیرنظامی را تولید میکند.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، مانند ایالات متحده، اتحادیه اروپا، ناتو و روسیه، این حمله را محکوم کرد.