معرفی روسیه به عنوان بزرگترین کانون جرایم سایبری جهان
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ براساس یک مطالعه جدید که مهمترین منبع تهدیدات جرایم سایبری را رتبهبندی میکند، روسیه بزرگترین کانون جرایم سایبری جهان نامیده شده است. شاخص جهانی جرایم سایبری پس از 3 سال تحقیق توسط دانشگاهیان دانشگاه آکسفورد و دانشگاه نیو ساوت ولز (UNSW) کانبرا منتشر شد.
بر اساس این شاخص، روسیه به عنوان مکان با بیشترین تهدید جرایم سایبری در رتبه اول قرار دارد. پس از آن اوکراین، چین، ایالات متحده و نیجریه قرار گرفتند. در عین حال، بریتانیا در رتبه هشتم این فهرست، تنها یک رتبه پس از کره شمالی، قرار دارد.
این رتبهبندی طبق دادههای جمعآوری شده توسط محققان شامل نظرسنجی از نزدیک به 100 مجرم سایبری از سراسر جهان است.
از کارشناسان خواسته شد تا مهمترین منابع 5 نوع اصلی جرایم سایبری را شناسایی و سپس کشورها را براساس تأثیر، حرفهای بودن و مهارتهای فنی مجرمان سایبری رتبهبندی کنند.
میراندا بروس (Miranda Bruce)، یکی از نویسندگان این مطالعه، گفت که تحقیق انجام شده به آژانسهای امنیت سایبری اجازه میدهد تا بر مراکز کلیدی جرایم سایبری تمرکز کنند و بودجه و توجه را به طور مؤثرتری اختصاص دهند.
بروس اظهار داشت :
«تحقیق زیربنای این شاخص به حذف محرمانه بودن مجرمان سایبری کمک میکند و ما امیدواریم که این به مبارزه با تهدید فزاینده جرایم سایبری کمک کند. ما اکنون درک عمیقتری از جغرافیای جرایم سایبری و چگونگی تخصص کشورهای مختلف در انواع مختلف جرایم سایبری داریم.»
جاناتان لوستهاوس (Jonathan Lusthaus)، یکی دیگر از نویسندگان، توضیح داد که این شاخص میتواند به روشن کردن فعالیتهایی که اغلب ردیابی آنها دشوار است کمک کند. او تصریح کرد که به دلیل ماهیت غیرقانونی و ناشناس فعالیتهای آنها، مجرمان سایبری نمیتوانند به راحتی به آنها دسترسی داشته باشند یا به طور قابل اعتماد بررسی شوند. آنها به طور فعال خود را پنهان میکنند.
او خاطرنشان کرد :
«اگر سعی کنید از دادههای فنی برای نقشهبرداری موقعیت مکانی استفاده کنید، شکست خواهید خورد، زیرا مجرمان سایبری حملات خود را در اطراف زیرساختهای اینترنتی در سراسر جهان منعکس میکنند. بهترین راه برای ترسیم تصویری از جایی که این جنایتکاران واقعاً وجود دارند، بررسی افرادی است که کارشان ردیابی این افراد است.»
محققان معتقدند که امیدوارند این مطالعه را گسترش دهند تا بررسی کنند که آیا ویژگیهای مختلف ملی مانند سطح تحصیلات، تولید ناخالص داخلی یا سطوح فساد بر تعداد جرایم سایبری ناشی از یک کشور تأثیر میگذارد یا خیر. شاخص جرایم سایبری جهانی در مجله «Plos One» منتشر شده است.