مقابله با 50 هزار حمله سایبری روزانه در امارات
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ یک مقام ارشد اماراتی گفت که نهادهای بخش عمومی این کشور به طور متوسط روزانه با 50 هزار حمله امنیت سایبری مواجه میشوند و آنها را خنثی میکنند و این تعداد به دلیل مسائل ژئوپلیتیک در سراسر جهان در حال افزایش است.
محمد الکویتی (Mohammed Al Kuwaiti)، رئیس امنیت سایبری امارات متحده عربی، عنوان کرد که تهدیدات سایبری اکنون به حدود 50 هزار مورد در روز میرسد و کل شبکه نهادهای دولتی با حملات اسکن، ایمیلهای فیشینگ، منع سرویس توزیع شده (DDoS) و باجافزار تحت تأثیر قرار میگیرند.
وی افزود که تعداد تهدیدات امنیت سایبری به دلیل موقعیتهای ژئوپلیتیک در سراسر جهان در منطقه در حال افزایش است.
امارات تدابیر سختگیرانهای را علیه تهدیدات سایبری اعمال کرده که شامل مجازاتهای مالی و حبس میشود.
در ماه اکتبر گذشته، شورای امنیت سایبری امارات متحده عربی یادداشت تفاهمی با «Group-IB»، خالق فناوریهای امنیت سایبری برای بررسی، پیشگیری و مبارزه با جرایم دیجیتال امضا کرد.
این 2 نهاد تصمیم گرفتند چارچوبی برای اشتراک دانش ایجاد کنند که همه طرفها اطلاعات مربوط به آخرین تهدیدات امنیتی، شاخصهای سازش و تاکتیکها، تکنیکها و رویههای جدید را که توسط مجرمان سایبری که منطقه خاورمیانه، ترکیه و آفریقا را هدف قرار میدهند، به اشتراک بگذارند.
با توجه به حملات امنیت سایبری روی بخش خصوصی، رئیس امنیت سایبری امارات متحده عربی گفت که این اعداد میتواند تهدیدات ایجاد شده برای بخش دولتی را 2 یا 3 برابر کند.
مطالعه اخیر شرکت امنیت سایبری کسپرسکی (Kaspersky) نشان داد که 15 درصد از شرکتهای بخش خصوصی در امارات به دلیل سرمایهگذاری ناکافی امنیت سایبری در 2 سال گذشته، حوادث سایبری را تجربه کردهاند.
الکویتی در حاشیه اجلاس سران «G[P]RC» در دبی، توضیح داد :
«وزارتخانهها با بخش خصوصی همکاری میکنند تا از انعطاف بخش خصوصی در برابر چنین تهدیداتی اطمینان حاصل کنند. بخش مالی بیشتر در معرض تهدیدات امنیت سایبری است. فدراسیون بانکهای امارات متحده عربی (UBF) برای آموزش سایبری با ما همکاری میکند. همچنین، قوانین و سیاستهایی وجود دارد و ما در حال همکاری با بانکها هستیم.»
وی خاطرنشان کرد که نقش هوش مصنوعی نه تنها در دفاع در برابر تهدیدات سایبری بلکه در توسعه بسیاری از فناوریها برای تحقق اهداف بخش عمومی و خصوصی بسیار مهم خواهد بود. رئیس اداره امنیت سایبری امارات تصریح کرد :
«در طول جیتکس (Gitex)، ما دیدیم که تک تک شرکتها در آنجا از هوش مصنوعی استفاده میکردند. در واقع، هر نهاد دولتی در حال رقابت برای استفاده از هوش مصنوعی برای کمک به مشتریان خود برای انجام کارآمد بسیاری از کارهای تکراری بود. واحد امنیت سایبری امارات با نهادهای بخش عمومی همکاری میکند تا اطمینان حاصل شود که طرحها و کدگذاریها درست است و لایههای امنیتی وجود دارد.»
او همچنین گفت که چشمانداز 2071 برای امارات متحده عربی کشور هوش مصنوعی است که در زمینههای مختلف از حمل و نقل تا مراقبتهای بهداشتی منعکس خواهد شد. اندازه بخش امنیت سایبری این کشور 1.5 میلیارد درهم برآورد شده است.
به گفته تور اینگ واشوس (Tor Inge Vasshus)، بنیانگذار و مدیر عامل «Corporater»، هوش مصنوعی میتواند ابزار قدرتمندی در مورد امنیت سایبری و سایر مشاغل باشد، اما باید تحت کنترل باشد زیرا خطراتی برای آن دارد، البته جنبه مثبت نیز دارد. بنابراین، وقتی صحبت از هوش مصنوعی و امنیت سایبری میشود، نیاز به مدیریت هر 2 از منظر حکمرانی وجود دارد. مدیر اجرایی Corporater که راهحلهای دیجیتالی را برای حاکمیت، عملکرد و انطباق با ریسک ارائه میکند، گفت که داشتن حکمرانی خوب در برنامه امنیت سایبری حائز اهمیت است.