ممنوعیت 81 رسانه خارجی در روسیه در واکنش به تحریم های اروپا
به گزارش کارگروه بین الملل خبرگزاری سایبربان، این اقدام تلافی جویانه در پاسخ به تحریم های اعمال شده توسط اتحادیه اروپا در هفته گذشته علیه چندین رسانه روسی از جمله ریانووستی، ایزوستیا و روسییسکایا گازتا است که به انتشار و حمایت از تبلیغات کرملین متهم شده اند.
وزارت امور خارجه روسیه روز سهشنبه در بیانیهای اعلام کرد که در صورت لغو تحریمها علیه رسانههای روسی، این محدودیتها را «بازبینی» خواهد کرد.
ممنوعیت روسیه شامل سازمان های خبری 25 کشور عضو اتحادیه اروپا و همچنین رسانه های سراسر اروپا مانند ای یو آبزرور (EUobserver) و پولیتیکو (Politico) می شود.
کرملین این رسانه ها را به "توزیع سیستماتیک اطلاعات نادرست" در مورد آنچه روسیه "عملیات نظامی ویژه" خود در اوکراین می نامد، متهم کرد.
از جمله خبرگزاری های محدود شده، خبرگزاری فرانسه (AFP)، روزنامههای آلمانی فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ و دی زایت، روزنامه ایتالیایی ریپابلیکا و کانال تلویزیونی لهستانی بلست (Belsat) هستند.
مقامات دولتی اتحادیه اروپا و رسانه های تعلیق شده، این اقدام روسیه را محکوم کردند.
وزارت خارجه ایتالیا اعلام کرد که «جنگ ویرانگر و غیرقانونی» روسیه علیه اوکراین با ممنوعیتهای اعمال شده بر رسانهها و روزنامهنگاران از ایتالیا و سراسر جهان که به صورت حرفهای و مستقل اقدامات ویرانگر و غیرانسانی را دنبال میکنند، از بین نخواهد رفت.
ورا ژورووا، معاون کمیسیون اروپا، این ممنوعیت را «تقابلی مزخرف» خواند؛ زیرا به عقیده او، شاخههای تبلیغاتی که توسط روسیه برای انتشار اطلاعات نادرست به عنوان بخشی از دکترین نظامی روسیه تأمین میشوند، مانند رسانههای مستقل نیستند.
متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز اظهار کرد که دولت روسیه از شنیدن حقیقت می ترسد.
این اولین بار نیست که شرکت های رسانه ای، تحریم هایی را از روسیه یا اتحادیه اروپا متحمل می شوند.
در سال 2022، اروپا دسترسی به کانال های تبلیغاتی دولتی روسیه، راشا تودی و اسپوتنیک را مسدود کرد.
در ماه می، اتحادیه اروپا وب سایت صدای اروپا مستقر در پراگ را به اتهام ترویج روایت های طرفدار روسیه تحریم کرد.
تقریباً در همان زمان، روسیه دسترسی به چندین وب سایت غربی از جمله بی بی سی، دویچه وله و صدای آمریکا را محدود کرد.