عملیاتی شدن دومین سامانه پاتریوت رومانی پس از مانور انهدام پهپاد
به گزارش کارگروه بین الملل خبرگزاری سایبربان، در 14 ژوئن، در شرایط ابری در محدوده آموزشی کاپو میدیا در بخش شرقی رومانی، پاتریوت این کشور یک موشک ضد تاکتیکی PAC-2 را شلیک کرد و یک پهپاد هدف MQM-178 فایرجت را با موفقیت منهدم کرد.
به گفته یکی از نمایندگان ارتش رومانیایی، این سامانه بدون سرنشین که توسط شرکت تجهیزات دفاعی آمریکایی کراتوس (Kratos) تولید شده است، با استفاده از پرتابگر پنوماتیک به هوا رفت و توسط دو موتور توربوجت C81 به حرکت در آمد تا ویژگیهای پرواز یک موشک کروز را شبیهسازی کند.
پهپاد MQM-178 با سرعت تقریباً 200 متر در ثانیه بر فراز منطقه پرواز کرد و در نقش مهاجم خود، علیه پاتریوت به فاصله 60 کیلومتری (37 مایلی) نزدیک شد.
صدور گواهینامه پاتریوت یک هدف ملی بود که توسط وزارت دفاع رومانی به عنوان بخشی از رزمایش میراث رامشتاین (Ramstein Legacy) به رهبری ناتو که این هفته در رومانی برگزار شده بود، شناسایی شد.
وزارت امور خارجه ایالات متحده در سال 2017 فروش هفت سیستم پاتریوت و تجهیزات مرتبط به رومانی را با هزینه تخمینی 3.9 میلیارد دلار تایید کرده بود.
این کشور از آن زمان یک واحد پاتریوت اختصاصی در ارتش خود ایجاد کرده است که اپراتورهای رومانیایی به ترتیب در ایالات متحده و رومانی آموزش های فردی و جمعی را گذرانده اند.
به گفته افسران این واحد که به شرط ناشناس ماندن صحبت کردند، دوره آزمایش یک سیستم پاتریوت در اینجا بین 4 تا 6 ماه است که شامل آخرین مرحله یعنی آزمایش آتش زنده نیز می باشد.
یکی از سربازان به خبرگزاری دیفنس نیوز گفته بود که چالش برانگیزترین بخش یادگیری نحوه کار با پاتریوت نیست، بلکه حفظ سیستم برای اطمینان از آمادگی عملیاتی آن است.
تعدادی از شرکت کنندگان نظامی رومانیایی خاطرنشان کردند که سیستم پاتریوت به دلیل وسعت قابل توجه سرزمینی که نیروها موظف به دفاع از آن هستند، مؤثر است.
در واقع، رومانی یکی از بزرگترین کشورهای اروپا است.
این کشور با بلغارستان، مجارستان، مولداوی، صربستان و اوکراین که در حال مبارزه با تهاجم روسیه است، مرز مشترک دارد و دارای یک خط ساحلی 245 کیلومتری در امتداد دریای سیاه است.