عملکرد بهتر مغز انسان نسبت به هوش مصنوعی در پردازش متون طولانی
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ تکنیون (Technion)، موسسه فناوری رژیم صهیونیستی، در بیانیهای اعلام کرد که محققان اسرائیلی تفاوتهای کلیدی را در نحوه پردازش متون طولانی توسط مغز انسان و هوش مصنوعی (AI) کشف کردهاند.
طبق مقاله منتشر شده در «Nature Communications»، درحالیکه مدلهای هوش مصنوعی همه کلمات یک متن را به طور همزمان تجزیه و تحلیل میکنند، مغز انسان در حین خواندن «خلاصههای» پویا تولید میکند.
این خلاصه به مغز کمک میکند تا اطلاعات آینده را پیشبینی و تفسیر کند و به عنوان یک مخزن دانش برای مدیریت مؤثر مقادیر زیادی از متن عمل میکند.
تکنیون مدعی شد که آزمایشهای مقایسه اسکنهای مغزی شرکتکنندگانی که به داستانها گوش میدهند با پیشبینیهای هوش مصنوعی نشان داده که مدلهای هوش مصنوعی موجود با متون طولانی مشکل دارند.
برای رفع این مشکل، محققان یک سیستم هوش مصنوعی جدید با تقلید از فرآیند خلاصه سازی مغز توسعه دادند که به طور قابل توجهی توانایی آن را برای پیشبینی فعالیت مغز در طول پردازش زبان بهبود بخشید.
در بیانیه این شرکت اسرائیلی آمده است:
«یافتهها درک ما از شناخت انسان را عمیقتر کرده و میتواند توسعه سیستمهای هوش مصنوعی پیشرفتهتر و الهامگرفته از مغز را برای کارهایی مانند ترجمه زبان و تولید متن راهنمایی کند.»