مجازاتهای سختگیرانه برای مقابله با جرایم سایبری در امارات
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ مقامات اجرای قانون امارات متحده عربی خواستار مجازاتهای سختتر، قوانین جدید و آموزش فنی بیشتر برای افسران خود برای مبارزه با افزایش حملات سایبری شدهاند، زیرا مجرمان از روشهای نوآورانه برای سرقت دادهها و بهرهبرداری از قربانیان استفاده میکنند.
ضاحی خلفان تمیم (Dhahi Khalfan Tamim)، معاون رئیس پلیس و امنیت عمومی در دبی، گفت که اصلاحات قانونی برای رسیدگی به تحولات سریع جرایم الکترونیکی غیرسنتی با استفاده از هوش مصنوعی و دیپفیک بسیار مهم است.
او در سمینار «جنایتهای آینده و نقش امنیت سایبری در عصر انقلاب صنعتی چهارم» که در باشگاه افسران پلیس دبی برگزار شد، تأکید کرد که چگونه مجرمان از هوش مصنوعی برای سرقت دادهها، حمله به زیرساختهای حیاتی و اجرای سایبری استفاده میکنند.
وی افزود که چنین اقداماتی هیچ مرز فیزیکی یا جغرافیایی نمیشناسد.
محمد حمد الکویتی (Mohammed Hamad Al Kuwaiti)، رئیس شورای امنیت سایبری امارات نیز از درخواست برای تشدید مجازات حمایت کرد.
در حالیکه قانون سایبری امارات یکی از بهترین قوانین جهانی است، خالد الجنیبی (Khaled Al Junaibi)، دادستان ارشد جرایم الکترونیکی در دادستانی دبی، اعلاک کرد که بهروزرسانی مستمر ضروری است.
وی اظهار داشت :
«ایجاد دادگاههای تخصصی با دادستانهای اختصاصی برای رسیدگی به این نوع پروندهها، امری ضروری است.»
الکویتی نیز تصریح کرد که روزانه 50 هزار حمله در امارات انجام میشود که 75 درصد تهدیدات سایبری شامل اخاذی و 49 درصد مؤسسات با حملات باجافزاری مواجه میشوند.
او خاطرنشان کرد که تنها در 3 ماهه اول سال جاری، 71 میلیون حمله در امارات خنثی شده است.
آموزش تخصصی افسران
تمیم تأکید کرد :
«آموزش گسترده افسران پلیس که به پروندههای الکترونیکی رسیدگی میکنند، دادستانها و همچنین قضات برای دور نگه داشتن مجرمان فنآوری بسیار مهم است. برگزاری «دورهها و کارگاههای فشرده» توسط متخصصان حوزه امنیت و فناوری سایبری به «اطمینان از درک جامع مسائلی مانند دیپفیکها و باجافزارها» کمک میکند. نیاز به استفاده از آنچه مؤسسات آموزشی امارات متحده عربی، به ویژه آنهایی که در زمینه هوش مصنوعی تخصص دارند، وجود دارد. اگر دانشجویانی که در زمینه هوش مصنوعی تخصص دارند بتوانند با ما همکاری کنند و بینش خود را برای کمک به ابداع راهحلهای امنیتی نوآورانه برای مبارزه با جرایم سایبری به اشتراک بگذارند، کمک خواهد کرد.»
وی بر لزوم مسلح شدن به طرحهای مطالعه شدهای که به طور مداوم برای همگام شدن با تحولات بهروز میشوند، تأکید کرد.
در سطح جهانی، الکویتی معتقد است که کل خسارات پیشبینیشده ناشی از حملات سایبری تا سال 2025 به 10.5 تریلیون دلار خواهد رسید که انتظار میرود به تنهایی خسارات باجافزار تا سال 2031 به 265 میلیارد دلار برسد.
در سال 2021، هزینه جهانی نقض دادهها حدود 4.45 میلیارد دلار بود که 64 درصد از مؤسسات در سراسر جهان در آن سال حوادث امنیت سایبری را تجربه کردند.
مجرمان زیرساختهای حیاتی مانند شبکههای برق و ارتباطات و بخش بانکی را هدف قرار میدهند و مؤسسات هر 11 ثانیه با حمله باجافزاری مواجه میشوند.
رئیس شورای امنیت سایبری امارات گفت :
«این حملات شامل سرقت اطلاعات شخصی و هویت، کلاهبرداری مالی، سرقت شماره امنیت اجتماعی، آدرس منزل و اطلاعات مالی است.»