محکومیت 4 ساله کارمند سابق ورایزن به دنبال افشای اسرار سایبری برای دولت چین
به گزارش کارگروه بین الملل خبرگزاری سایبربان، پینگ لی، شهروند آمریکایی ساکن وسلی چَپل، به اتهام توطئه برای فعالیت بهعنوان عامل جمهوری خلق چین اعتراف کرد و ملزم به پرداخت جریمهای 250 هزار دلاری شد.
طبق گزارشها، لی از حداقل سال 2012 حجم زیادی از اطلاعات را با وزارت امنیت دولتی چین (MSS)، که آژانس اطلاعات غیرنظامی این کشور است، به اشتراک گذاشته است.
او که به مدت دو دهه در شرکت ورایزن (Verizon) کار کرده و سپس به اینفوسیس (Infosys)، دومین شرکت بزرگ فناوری اطلاعات هند، منتقل شده بود، بهعنوان یک "تماس همکاریکننده" عمل میکرد و اطلاعاتی که وزارت امنیت دولتی چین درخواست میکرد، به دست میآورد.
این اطلاعات شامل دادههای مربوط به مخالفان چینی، حامیان دموکراسی، اعضای جنبش مذهبی فالون گونگ و همچنین اطلاعات حساس سایبری بود.
وزارت دادگستری اعلام کرد:
در ماه می 2021، یکی از افسران وزارت امنیت دولتی چین از لی اطلاعاتی درباره رویدادهای هکری که شرکتهای آمریکایی را هدف قرار داده بود، از جمله یک حمله هکری گسترده به یک شرکت بزرگ آمریکایی توسط دولت چین درخواست کرد. لی ظرف چهار روز اطلاعات درخواستی را ارائه داد.
در مارس 2022، یک افسر وزارت امنیت دولتی چین از لی اطلاعاتی از جمله مطالب مرتبط با آموزش امنیت سایبری درباره کارفرمای جدیدش درخواست کرد و به گفته دادستانها، لی همان روز اطلاعات را ارائه داد.
این حادثه شامل ایمیلهایی از افسران وزارت امنیت دولتی چین بود که در مورد تاکتیکهای هکری بحث میکردند.
اسناد دادگاه نشان میدهد که مسئول وزارت امنیت دولتی چین از لی خواسته بود اطلاعاتی درباره حمله سایبری سولار ویندز (SolarWinds) به دولت آمریکا در سال 2021 به دست آورد.
لی اطلاعات را از طریق حسابهای ناشناس جیمیل (Gmail)و یاهو (Yahoo) برای وزارت امنیت دولتی چین ارسال میکرد و اغلب به چین سفر میکرد تا با افسران وزارت امنیت دولتی چین دیدار کند.
او همچنین اطلاعات شخصی درباره مخالفان چینی و دادههای بیوگرافی فردی مرتبط با فالون گونگ که در سنت پترزبورگ فلوریدا زندگی میکرد، ارائه داد.
در ژوئن 2022، لی اطلاعاتی درباره فردی که از چین به آمریکا فرار کرده بود، به وزارت امنیت دولتی چین ارائه کرد.
لی در 20 ژوئیه دستگیر شد و در ابتدا درباره اطلاعاتی که به وزارت امنیت دولتی چین داده بود دروغ گفت، اما پس از نشاندادن کپی ایمیلهایی که با یکی از مسئولین خود مبادله کرده بود، اعتراف کرد که با آنها همکاری داشته است.
دادستانها بیان کردند:
او همچنین اعتراف کرد که موارد مرتبط با امنیت سایبری داخلی کارفرمایش را که میدانست اجازه اشتراکگذاری آنها را ندارد، به اشتراک گذاشته است.
پس از صدور حکم چهار سال زندان، لی به مدت سه سال تحت نظارت قرار خواهد گرفت.
سالهاست که دولت چین بر نفوذ به شرکتهای مخابراتی سراسر جهان تمرکز کرده است.
مقامات آمریکایی اخیراً از نفوذ گروه هکری وابسته به چین با نام طوفان نمک یا سالت تایفون (Salt Typhoon) به شرکتهایی مانند ورایزن، ای تی اند تی (AT&T)، لومن تکنولوژی (Lumen Technologies)و تی-موبایل ( T-Mobile) ابراز خشم کردهاند.
هکرهای وابسته به پکن از دسترسی خود به شرکتهای مخابراتی آمریکا برای هدف قراردادن دادههای تلفنهایی که توسط رئیسجمهور منتخب آمریکا دونالد ترامپ، معاون منتخب جی دی ونس و اعضای تیم معاون رئیسجمهور کامالا هریس استفاده میشد، بهرهبرداری کردند.