محدود کردن برقراری تماس در برنامههای پیامرسان در روسیه
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ کومرسانت (Kommersant)، رسانه دولتی روسیه، در 24 دسامبر امسال به نقل از منابع نامشخص خود گزارش داد که وزارت توسعه دیجیتال روسیه و رگولاتور ارتباطات مسکو، «Roskomnadzor»، در حال بررسی اعمال محدودیت تماسهای برقرار شده از طریق برنامههای پیامرسان هستند.
این خبر در حالی منتشر شد که روسیه همچنان شبکههای اجتماعی و برنامههای پیامرسان خارجی را با اشاره به نقض ادعایی شرکتها از قوانین روسیه مسدود میکند.
کارشناسان مدعی شدند که مسدود شدن احتمالی تماسها توسط مقامات به عنوان سرکوب تماسهای ضد کلاهبرداری توجیه میشود. به گفته اپراتور مخابراتی روسیه مگافون (Megafon)، سهم تماسهای جعلی در برنامههای پیامرسان نزدیک به 40 درصد است.
مرکز مقابله با کلاهبرداری سایبری شرکت روسی Informzaschita (Informprotection) ادعا کرد که حدود 70 درصد تماسهای جعلی از خارج از کشور روسیه انجام میشود.
به گزارش کومرسانت، مقامات روسی در حال بررسی 2 سناریو هستند: مسدود کردن ترافیک صوتی فقط از خارج و ممنوعیت همه تماسهای صوتی در برنامههای پیامرسان.
کومرسانت توضیح داد که هنوز تصمیم نهایی گرفته نشده است. در عین حال، وزارت توسعه دیجیتال روسیه به این رسانه گفت که هنوز مقرراتی برای محدود کردن ترافیک صوتی در برنامههای پیامرسان ایجاد نکرده است.
دولت روسیه همچنین در حال بررسی مسدود کردن واتساپ، اپلیکیشن متعلق به مِتا، است.
برای جلوگیری از مسدود شدن، واتساپ باید موافقت کند که در صورت درخواست آژانسهای مجری قانون روسیه، دسترسی به اطلاعات شخصی کاربران را به آنها ارائه دهد. سناتور آرتم شیکین (Artem Sheykin) پیشتر گفته بود که امتناع از انجام این کار نقض قوانین روسیه است.
در ماه مارس 2022، دولت روسیه فیسبوک و اینستاگرام را مسدود کرد. 2 سال بعد، Roskomnadzor برنامههای وایبر (Viber) و سیگنال (Signal) را مسدود کرد.
Roskomnadzor همچنین در ماه ژوئیه امسال شروع به کاهش سرعت یوتیوب کرد و در ابتدا مشکلات فنی ناشی از فرسودگی سرورهای گوگل را مقصر دانست. گوگل این ادعا را رد کرد، درحالیکه الکساندر خینشتاین (Alexander Khinshtein)، قانونگذار روسی بعداً تایید کرد که کاهش سرعت عمدی بوده است.