about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

کارشناسان معتقدند که باید از تکنیک‌های رمزنگاری پس‌کوانتومی برای شناسایی جرایم سایبری و آسیب‌پذیری‌ها استفاده کرد.

به گزارش کارگروه بین‌الملل سایبربان؛ در سال 1981، زمانی که ریچارد فاینمن (Richard Feynman)، فیزیکدان برنده جایزه نوبل، مدلی برای کامپیوتر کوانتومی پیشنهاد کرد، هیچ کس تصور نمی‌کرد که چگونه این فناوری بر محدودیت‌های رایانه‌های سنتی غلبه خواهد کرد.

کامپیوترهای کوانتومی با استفاده از دنیای فیزیک زیراتمی، کمک می‌کنند تا اطلاعات با سرعت پردازش، ذخیره و انتقال داده شوند. این امر همچنین فرصت‌های متعددی را برای خاورمیانه فراهم می‌کند. دراین خصوص هیثم الجوهری (Haitham Al-Jowhari)، شریک زیرساخت دیجیتال و امنیت سایبری «PwC» در دبی، مقاله‌ای نوشته که به شرح زیر است :

«در عربستان سعودی، محاسبات کوانتومی در حال تسریع حرکت این کشور برای دستیابی به اهداف چشم‌انداز 2030 است.

شرکت نرم‌افزاری محاسبات زاپاتا (Zapata Computing) با همکاری دانشگاه علم و فناوری ملک عبدالله (King Abdullah) بررسی می‌کند که چگونه فناوری‌های کوانتومی می‌توانند به تحقیقات و همچنین بخش‌های مهمی مانند نفت و گاز کمک کنند.

در امارات، اولین کامپیوتر کوانتومی منطقه در مؤسسه نوآوری فناوری ابوظبی که از فنلاند آورده شده است، رونمایی شد.

با این حال، عصر محاسبات کوانتومی یک نقطه ضعف نیز دارد. ما باید خود را برای خطرات جدید امنیت سایبری آماده کنیم.

ظهور این فناوری باعث می‌شود حوزه‌های حیاتی مانند اطلاعات دولتی، پرداخت‌های دیجیتال، تراکنش‌های بلاک‌چین، سوابق سلامت و زیرساخت‌های ملی بیشتر در معرض نقض‌های امنیتی باشند. کسب و کارها باید هوشیار باشند و اقداماتی را برای کاهش این تهدیدها انجام دهند.

برای درک خطرات، باید به اصول محاسبات کوانتومی نگاه کنیم. کامپیوترهای معمولی بر بیت‌ها به عنوان واحد اساسی اطلاعات تکیه می‌کنند که فقط می تواند 0 یا 1 باشد.

در مقابل، رایانه‌های کوانتومی از کیوبیت‌ها یا بیت‌های کوانتومی استفاده می‌کنند که می‌توانند در بیش از یک حالت به طور همزمان وجود داشته باشند.

این امر به رایانه‌های کوانتومی قدرت می‌دهد تا محاسبات پیچیده را به‌طور تصاعدی سریع‌تر از رایانه‌های کلاسیک انجام دهند و به طور بالقوه مشکلاتی را که قبلاً قابل رفع نبودند، حل کنند.

اما محاسبات کوانتومی می‌تواند پایه‌های امنیت سایبری را عمدتاً از طریق تأثیر آن بر رمزنگاری و رمزگذاری زیرساخت کلید عمومی (PKI) به خطر بیاندازد. این موضوع، یکپارچگی اسناد دیجیتال و رمزگذاری داده‌های بهداشتی و مالی حساس را تهدید می‌کند.

ممکن است در نهایت به اندازه کافی قدرتمند شود که رمزگذاری زیرساخت کلید عمومی را با استفاده از الگوریتمی که در ابتدا در سال 1994 توسط پیتر شوُر (Peter Shor)، الگوریتم شوُر، توسعه یافته بود، شکست دهد. به این سناریو کریپتوکالیپس (cryptopocalypse) می‌گویند. ارتباطات تجاری محرمانه و اطلاعات حساس مشتری می‌تواند در چند ثانیه در معرض عوامل مخرب قرار گیرد.

برای مقابله با این امر، دولت‌ها و سازمان‌های خصوصی باید به طور مداوم پروتکل‌های امنیت سایبری خود را برای شناسایی آسیب‌پذیری‌های احتمالی ارزیابی کنند. آنها باید از تکنیک‌های رمزنگاری پس‌کوانتومی استفاده کنند که می‌تواند پیچیده و پرهزینه باشد و نیازمند تغییرات اساسی در سیستم‌ها و پروتکل‌های موجود است.

جلوگیری از کریپتوکالیپس

ابتدا، شرکت‌ها باید الگوریتم‌هایی را که در برابر حملات محاسباتی کوانتومی آسیب‌پذیر هستند، شناسایی کنند.

در مرحله بعد، ما سازمان‌ها را تشویق می‌کنیم تا قابلیت‌های رمزنگاری خود را، با تمرکز بر وضوح و تمایل به انطباق، مجدداً بررسی و به طور مؤثر مدیریت کنند. همکاری در بخش‌های مختلف برای ایجاد استراتژی‌های دفاعی قوی‌تر ضروری است.

سومین مورد، انتقال به رمزگذاری مقاوم در برابر کوانتوم شامل اتخاذ الگوریتم‌های جدیدی است که در برابر حملات ایمن هستند.

چهارم، مدیران ریسک باید عمر مفید داده‌ها و چرخه عمر سیستم‌های خود را برای تعیین زمان مناسب برای اجرای اقدامات کاهشی بررسی کنند.

همانطور که در آستانه این دوره کوانتومی قرار داریم، باید درک خود از امنیت دیجیتال را دوباره ارزیابی کنیم. نظرسنجی دیدگاه‌های اعتما ددیجیتال (Digital Trust Insights) ما در سال 2024 نشان می‌دهد که کاهش ریسک سایبری اولویت اصلی سازمان‌های خاورمیانه، حتی بالاتر از نوسانات اقتصادی خرد، تورم و خطرات ژئوپلیتیکی، است.

استراتژی‌های ذکر شده در بالا، تازه شروع کار است. ما به تلاشی هماهنگ از سوی دولت‌ها، صنعت و دانشگاه برای توسعه استانداردهای رمزنگاری مقاوم در برابر کوانتومی نیاز داریم.

همچنین نیاز به آگاهی و آموزش بیشتر در مورد خطرات کوانتومی در میان متخصصان امنیت سایبری ضروری است. این یک مرز جدید است و ما باید خود را به دانش و ابزارهای لازم برای هدایت آن مجهز کنیم.

رویکرد فعالانه به امنیت سایبری بیش از هر زمان دیگری حیاتی است. ما به طور قطع نمی‌دانیم که چه زمانی یک پیشرفت اتفاق می‌افتد، اما احتمالاً تأثیر «ChatGPT» و دیگر مدل‌های زبان بزرگ ناگهانی خواهد بود و در این سناریو می‌تواند ویرانگر باشد.

ما باید برای تهدیدات کوانتومی برنامه‌ریزی کنیم، نه اینکه بعد از این واقعیت به آنها واکنش نشان دهیم. با انجام این کار، اطمینان حاصل می‌کنیم که زیرساخت دیجیتال ما در برابر قابلیت‌های بی‌سابقه محاسبات کوانتومی، ایمن و انعطاف‌پذیر باقی می‌ماند.»

منبع:

تازه ترین ها
قرارداد
1403/10/24 - 13:00- اروپا

قرارداد فناوری جدید شرکت اسرائیلی البیت با ارتش آلمان

شرکت اسرائیلی سیستم‌های البیت قراردادی برای تأمین نشانگرهای هدف لیزری با ارتش آلمان امضا کرد.

برنامه
1403/10/24 - 12:18- هوش مصنوعي

برنامه بریتانیا برای تصاحب منصب رهبری هوش مصنوعی

نخست‌وزیر بریتانیا، طرحی را برای تبدیل‌شدن بریتانیا به رهبر جهانی هوش مصنوعی ارائه خواهد کرد.

اشتباه
1403/10/24 - 09:35- هوش مصنوعي

اشتباه خنده‌دار هوش مصنوعی گوگل / بچه فیل کف دست جا می‌شود!

قابلیت هوش مصنوعی AI Overview گوگل که خلاصه‌ای از نتایج وب درمورد موضوع خاصی را ارائه می‌کند و به سؤالات پاسخ مستقیم می‌دهد، در اشتباهی جدید تصویری نمایش داده که بچه فیل کوچکی را نشان می‌دهد. این بچه فیل کف دست انسان جا شده است.