عمان در میان برترین کشورهای امن سایبری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ بر اساس شاخص جهانی امنیت سایبری (GCI) 2024 که توسط اتحادیه بینالمللی مخابرات (ITU) منتشر شد، عمان در میان آمادهترین کشورهای جهان در حوزه امنیت سایبری رتبهبندی شده است.
عمان با کسب امتیاز 97.02 از 100، جایگاهی را در رده برتر ردیف اول به دست آورد که نشان دهنده تعهد قوی این کشور به امنیت سایبری در حوزههای مختلف کلیدی است.
این شاخص کشورها را بر اساس عملکرد آنها در 5 رکن کلیدی قانونی، فنی، سازمانی، توسعه ظرفیت و اقدامات همکاری ارزیابی کرد.
از حداکثر 20 امتیاز هر رکن، عمان در همکاری و تلاشهای سازمانی با کسب امتیاز کامل در این زمینهها سرآمد شد و در ابعاد حقوقی 19.59 امتیاز، در ارتقای ظرفیت 19.03 و در مقیاس فنی 18.39 امتیاز را کسب کرد.
طبق این گزارش، نقاط قوت امنیت سایبری عمان در ساختار سازمانی و همکاری بینالمللی آن نهفته است. با این حال، فضایی برای رشد در زمینههای حقوقی، فنی و ظرفیتسازی وجود دارد که بهبود مستمر در رتبهبندیهای آینده را تضمین میکند.
در منطقه عربی، بحرین، مصر، اردن، مراکش، قطر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی در ردیف یک به عمان ملحق شدهاند که بر تعهد فزاینده خاورمیانه به تقویت امنیت سایبری تأکید میکند.
علی بن عامر الشیدانی (Ali bin Amer al Shidhani)، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در وزارت حمل و نقل، ارتباطات و فناوری اطلاعات، ضمن تأکید بر اهمیت این رتبهبندی اظهار داشت :
«وزارت ما استانداردهای جهانی در ارتباطات و امنیت سایبری را در اولویت قرار داده و تضمین کرده که عمان یکی از کشورهای پیشرو در آمادگی سایبری باقی میماند.»
او همچنین موفقیت برنامه امنیت سایبری حداتا عمان را که تحت برنامه ملی اقتصاد دیجیتال توسعه یافته است، برجسته کرد. وی افزود :
«این برنامه با هدف قرار دادن عمان به عنوان یک رهبر جهانی در آمادگی امنیت سایبری است و رتبه ما در شاخص جهانی امنیت سایبری کاملاً با این اهداف همسو است.»
بر اساس گزارش فوق، کشورهای سراسر جهان در حال بهبود تلاشهای امنیت سایبری هستند، اما اقدامات قویتری برای مقابله با تهدیدات سایبری در حال تحول مورد نیاز است.
از زمان انتشار آخرین شاخص در سال 2021، به طور متوسط، کشورها اقدامات مرتبط با امنیت سایبری بیشتری انجام دادهاند و تعهدات امنیت سایبری خود را بهبود بخشیدهاند.
تهدیدهای نگرانکنندهای که در این گزارش برجسته شدهاند شامل حملات باجافزاری که خدمات دولتی و سایر بخشها را هدف قرار میدهند، نقضهای سایبری که بر صنایع اصلی تأثیر میگذارد، قطعهای پرهزینه سیستم و نقض حریم خصوصی افراد و سازمانها است.
دورین بوگدان مارتین (Doreen Bogdan-Martin)، دبیر کل اتحادیه بینالمللی مخابرات، توضیح داد :
«ایجاد اعتماد در دنیای دیجیتال بسیار مهم است. پیشرفتی که در این شاخص مشاهده میشود، نشانهای است که ما باید به تمرکز تلاشها برای اطمینان از اینکه همه میتوانند با خیال راحت و ایمن در چشمانداز پیچیده دیجیتال امروزی حرکت کنند، ادامه دهیم.»