کودکان آفریقای جنوبی در معرض نفرت و خشونت آنلاین
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ کودکان در سراسر جهان حتی در کشورهایی مانند آفریقای جنوبی که دسترسی به اینترنت در آنها کم است، در معرض پیامهای نفرت آنلاین یا تصاویر خشونتآمیز قرار دارند.
آخرین گزارش «Unicef Innocenti» نشان داد که تعداد قابل توجهی از کودکان تحت تأثیر قرار گرفتهاند و خطرات همچنان قابل توجه است. این نیاز به کشورها برای داشتن اقدامات حفاظتی مناسب براساس شرایط خود، از پرخطر تا کم خطر، را برجسته میکند.
در این گزارش آمده است از آنجایی که محیط دیجیتال میتواند کودکان را در معرض محتوای نامناسب سنی یا بالقوه مضر قرار دهد. علیرغم تلاشها برای کاهش این خطر روزافزون، شواهد بیشتری برای هدایت سیاست، مقررات و عملکرد صنعت مورد نیاز است.
بین سالهای 2016 تا 2021، 31790 کودک از 36 کشور بین 12 تا 16 سال مورد بررسی قرار گرفتند و دادهها از نظرسنجیهای مخل آسیب، اتحادیه اروپا کودکان آنلاین یا کودکان آنلاین جهانی استخراج شد.
هنگامی که تقریباً نیمی از جمعیت به اینترنت دسترسی پیدا میکنند، آسیبپذیری کودکان در برابر این خطرات آنلاین به شدت افزایش مییابد که نشان دهنده نگرانی شدید کشورهایی است که دسترسی به اینترنت را افزایش میدهند.
یافتهها در 4 دسته ثبت شد : دسترسی به اینترنت بالا/کشورهای پرخطر (از جمله بلژیک، نروژ، پرتغال)؛ دسترسی به اینترنت بالا / کشورهای کم خطر (مانند فرانسه آلمان، کرواسی)؛ دسترسی کم به اینترنت / کشورهای پرخطر (کامبوج، اتیوپی، اوگاندا)؛ و دسترسی کم به اینترنت / کشورهای کم خطر (چندین در آفریقا از جمله آفریقای جنوبی، کنیا، غنا).
نتایج نشان داد که برخی کشورهای با اتصال بالا موفق به حفظ میزان کم قرار گرفتن در معرض پیامهای نفرتانگیز و تصاویر خشونتآمیز آنلاین شدهاند که به گفته محققان این امر مستلزم تحقیقات بیشتر برای درک و تقلید موفقیت است؛ کارشناسان معتقدند که این امر ممکن است شامل قوانین موجود حاکم بر محتوای آنلاین، شیوههای تعدیل محتوا یا فرصتهای یادگیری باشد که طبق پلتفرم یا زبان متفاوت است. درنتیجه صنعت باید از تخصص تکنولوژیک خود برای توسعه رویهها و ویژگیهایی استفاده کند که خطرات محتوا را زود شناسایی کند و کاهش دهد و تأثیر آن بر کودکان را برطرف کند.
Unicef Innocenti در این خصوص گفت :
«مقابله با محتوای نفرتانگیز و خشونتآمیز و حمایت از کودکان بخش مهمی از ترویج فعال حقوق کودکان برای آموزش، اطلاعات، مشارکت مدنی و شهروندی است. همانطور که شاهد تحول دیجیتال جهانی بودیم، حفاظت از رفاه کودکان در فضای مجازی فقط یک مسئولیت نیست، بلکه تعهدی اساسی برای آینده دیجیتالی مرفه است.»
به گفته کارشناسان، هدف از گزارش فوق این بود که مشخص کند کودکان در کشورهای مختلف چه چیزی را تجربه میکنند و آیا قرار گرفتن در معرض محتوا به دلیل سطح دسترسی به اینترنت در جمعیت است.
یک مطالعه قبلی که توسط مرکز عدالت و پیشگیری از جرم انجام شده بود نشان داد که حداقل 40 درصد از کودکان مورد بررسی با فردی که هرگز شخصاً ندیده بودند ارتباط آنلاین برقرار کردند و 43 درصد از آنها پسر بودند.
این مطالعه با عنوان «کودکان آنلاین آفریقای جنوبی : موانع، فرصتها و خطرات» نشان داد که 54 درصد از کودکان پس از اینکه برای اولین بار با افراد در اینترنت آشنا شدند، چهره به چهره آنها را ملاقات کردند و بسیاری از آنها ترجیح میدهند با همسالان خود صحبت کنند و نه با بزرگسالان وقتی از اتفاقی که در فضای مجازی رخ میدهد اذیت میشوند.
این گزارش همچنین نشان داد که بیش از نیمی از کودکانی که در این گزارش مورد بررسی قرار گرفتند، تصاویر جنسی را هنگام آنلاین دیده بودند. در حالیکه بیشتر آنها نوجوانان بین 15 تا 17 سال بودند، تعداد قابل توجهی بین 9 تا 11 سال بودند.