کمبود راهبرد امنیت سایبری در بیش از نیمی از بانکهای مرکزی جهان
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ صندوق بینالمللی پول (IMF) فاش کرد که 56 درصد از بانکهای مرکزی یا مقامات نظارتی استراتژی سایبری ملی برای بخشهای مالی خود را ندارند.
این مؤسسه مستقر در واشنگتن، پس از بررسی 51 کشور و قرار دادن یافتههای خود در گزارشی با عنوان «افزایش تهدیدات سایبری به این معنی است که شرکتهای مالی نیاز فوری به پادمانهای بهتر دارند» این موضوع را بیان کرد.
به گفته مؤسسه، 42 درصد از این مؤسسات مالی فاقد مقررات اختصاصی امنیت سایبری یا مدیریت ریسک فناوری هستند و 68 درصد نیز واحد ریسک تخصصی در بخش نظارت خود ندارند.
64 درصد آزمایش و اعمال اقدامات امنیتی سایبری یا ارائه راهنماییهای بیشتر را الزامی نمیکنند. 54 درصد فاقد یک رژیم اختصاصی گزارشدهی حوادث سایبری هستند و 48 درصد مقررات جرایم سایبری را ندارند.
صندوق بینالمللی پول تأکید کرد که مهاجمان سایبری به طور مداوم بخش مالی را هدف قرار میدهند. این مؤسسه اظهار داشت :
«به دلیل ارتباطات تنگاتنگ مالی و فناوری در این بخش، حملات میتوانند به سرعت در سراسر سیستم پخش و به طور بالقوه منجر به اختلال گسترده و از دست دادن اعتماد شوند. بنابراین امنیت سایبری یک تهدید مهم برای ثبات مالی است.»
صندوق بینالمللی پول در گزارش ثبات مالی جهانی خود در آوریل 2024 فاش کرد که در 20 سال گذشته 12 میلیارد دلار در اثر حملات سایبری از دست رفته است.
سیستم تسویه بین بانکی نیجریه اخیراً فاش کرد که مؤسسات مالی در سال گذشته حدود 17.67 میلیارد نایرا (واحد پول نیجریه) از دست دادهاند.
به گفته کارشناسان، در حالیکه تعداد کلاهبرداری با 6 درصد کاهش به 95620 مورد رسیده است، ضرر واقعی ناشی از تقلب در سال گذشته نسبت به سال قبلش 23 درصد افزایش یافته است.
صندوق بینالمللی پول در توصیههای خود به بانکهای مرکزی افزود :
«توصیههای صندوق شامل توسعه استراتژیهای سایبری قوی ملی، اجرای مقررات اختصاصی امنیت سایبری و ایجاد واحدهای تخصصی ریسک در مراجع نظارتی است.»