خط قرمز در پروژه فیبرنوری، وعدههای خلاف واقع است
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان ، سید ستار هاشمی در رویداد «هفته ایران دیجیتال، توسعه زیرساخت - تحول دیجیتال و هوشمندسازی» بر تداوم پروژه توسعه فیبرنوری در دولت چهاردهم تأکید کرد.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه پرسشی در ماههای اخیر بارها مطرح شده، مبنی بر این که آیا سیاست توسعه فیبر نوری در این دولت دنبال میشود یا خیر، گفت: این پروژه هم به دلیل اینکه یک تکلیف قانونی است و هم به دلیل اعتقادمان، قطعاً با همراهی سازمان های متولی دنبال میشود.
وی تصریح کرد: با اینحال ممکن است در روشهای اجرای این پروژه تغییراتی به شکل طبیعی ایجاد شود و این، جزو اصول مدیریتی محسوب میشود.
هاشمی با ارائه آمارهایی در حوزه دسترسی به شبکه ارتباطات ثابت و همراه در کشور خاطرنشان کرد: بر اساس یک روایت، نسبت ترافیک ارتباطی ۳۰ به ۷۰ به نفع ارتباط سیار است و بر اساس یک روایت ۱ به ۵ به نفع ارتباطات سیار است. در حالی که این نسبت در جهان کاملا در جهت عکس است. برای تغییر این نسبت هم توسعه شبکه ارتباطات ثابت و شبکه مبتنی بر فیبر نوری را مدنظر خواهیم داشت.
وی افزود: از سوی دیگر تعداد مشترکان فعال در حوزه ارتباطات سیار بالغ بر ۱۱۰ میلیون نفر بوده و این در حالی است که مشترکان فعال در حوزه ارتباطات ثابت کمی بیش از ۱۱ میلیون نفر می شود که از این تعداد هم کمتر از ۵ درصد به فیبرنوری متصل هستند.
وزیر ارتباطات در ادامه با تاکید بر اینکه یکی از موضوعات دیگری که در حوزه توسعه ارتباطات ثابت باید مورد توجه قرار گیرد، بحث محتواست، اظهار داشت: در موضوع محتوا آنچه که باید مورد توجه قرار گیرد، اقتصاد بخش است و اگر اقتصاد بخش شکل نگیرد در این رابطه هم نمیتوانیم توفیقی داشته باشیم و این بخش نیز دوام نخواهد داشت.
هاشمی، «اتصال» به شبکه فیبرنوری را یک مسئله اساسی دانست و تأکید کرد که در پروژه توسعه ارتباطات ثابت مبتنی بر فیبرنوری هزینههای زیادی شده و در آینده هم خواهد شد و اگر این پروژه مورد استفاده عموم مردم قرار نگیرد مدیون خواهیم شد؛ بنابراین باید نگاه مبتنی بر ایجاد «پوشش» را به نگاه مبتنی بر «اتصال» تغییر داد.
وزیر ارتباطات به محدودیتهای پیش روی توسعه این پروژه اشاره و خاطرنشان کرد: یکی از محدودیتها، منابع است و ما همواره در منابع با محدودیت مواجه هستیم. اما محدودیتهای دیگری هم وجود دارد از جمله نیروی انسانی که حتی از منابع هم مهمتر است. با این حال از این دو مهمتر، محدودیت زمانی است. مسئلهای که در بحث جاری کمتر به آن توجه میشود. در این میان، در بحث تقابل با فناوری ظرفیت مهمی مانند «زمان» از بین میرود و باعث میشود که فرصتها را از دست بدهیم.
وزیر ارتباطات در ادامه بر ضرورت ارائه خدمات باکیفیت به مردم تأکید کرد و گفت: اگر این خدمات دایر شود، اما چیزی نباشد که وعده داده شده و مردم انتظار آن را دارند، این پروژه به ضد خودش تبدیل میشود.
وی با بیان اینکه جلب رضایت مردم مورد تأکید رئیسجمهور است، تصریح کرد: اگر با مردم قرار گذاشتیم که خدماتی را در یک بازه زمانی مشخص دائر کنیم باید حتماً آن را انجام دهیم.
وزیر ارتباطات در ادامه خطاب به مجریان طرح پروژه فیبر نوری تأکید کرد: خطقرمز ما در پروژه فیبرنوری حرفها و وعدههای خلاف واقع است. مردم باید خدمات باکیفیت و مورد انتظار را دریافت کنند. اگر نمیتوانید خدمات مورد انتظار را ارائه دهید قول ندهید.
هاشمی همچنین توسعه شبکه ارتباطات سیار نسل پنجم را هم از اولویتهای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دانست و بر ضرورت تعیین و تکلیف باندهای فرکانسی تأکید کرد.
وزیر ارتباطات پیش از حضور در این مراسم از نمایشگاه جنبی و حاشیهای آن که با حضور شرکتهای فناور و تولیدکننده محصولات حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات تشکیل شده است، دیدن کرد و از طریق گفتوگو با غرفهداران در جریان توانمندیهای آنها قرار گرفت.