خشم کشورهای بالتیک علیه روسیه برای ایجاد پارازیت جی پی اس
به گزارش کارگروه بین الملل خبرگزاری سایبربان، مقامات ایالتی لیتوانی و استونی پس از اینکه دو پرواز از هلسینکی به شهر تارتو استونی با پارازیت جی پی اس (GPS) مواجه شدند و اوایل آوریل در اواسط پرواز چرخیدند، هشدار را در مورد تداخل روسیه با سیگنالهای ناوبری به صدا درآوردند.
گابریلیوس لندسبرگیس، وزیر امور خارجه لیتوانی در مصاحبه با فایننشال تایمز گفت:
اگر شخصی هنگام رانندگی در شب چراغ های جلوی شما را خاموش کند، اوضاع خطرناک خواهد شد. موضوعات منطقه بالتیک در نزدیکی مرزهای روسیه اکنون بسیار خطرناک تر از آن است که نادیده گرفته شود.
مارگوس تساهکنا، وزیر امور خارجه استونی، پارازیت جی پی اس را حمله هیبریدی عمدی روسیه خواند.
وی چنین دخالت هایی را «نقض کنوانسیون های بین المللی» خواند و تصریح کرد که قصد دارد این موضوع را در سطح اتحادیه اروپا و ناتو مطرح کند.
روز دوشنبه، تساهکنا در مورد پارازیت جی پی اس با وزرای خارجه لتونی، لیتوانی، فنلاند و سوئد گفتگو کرد.
روسیه قبلا متهم شده بود که سیگنالهای جی پی اس را در نزدیکی کشورهای هم مرز خود مختل میکند.
به عنوان مثال، در سال 2018، فنلاند و نروژ مشکلات جی پی اس را در طول تمرینات ناتو در نزدیکی مرزهای شمال غربی روسیه گزارش کردند.
در اوایل سال جاری، جی پی اس جت حامل گرانت شاپس، وزیر دفاع بریتانیا، هنگام پرواز بر فراز کالینینگراد، یک قلمرو روسیه بین لهستان و لیتوانی، توسط روسیه مسدود شد.
با این حال، حوادث در هفته های اخیر، به ویژه در دریای بالتیک تشدید شده است.
شرکت هواپیمایی فین ایر (Finnair)، پرچمدار فنلاند، روز دوشنبه اعلام کرد که پروازهای روزانه خود به تارتوی استونی را از 29 آوریل تا 31 مه متوقف خواهد کرد.
فین ایر اظهار داشت که این تعلیق تا زمانی که راه حل جایگزینی که نیازی به سیگنال جی پی اس نداشته باشد در فرودگاه تارتو نصب نشود، ادامه خواهد داشت.
بر اساس گزارش فایننشال تایمز، ده ها هزار پرواز غیرنظامی در ماه های اخیر تحت تأثیر پارازیت جی پی اس قرار گرفته اند.
این پارازیت همچنین با سیگنالهای استفاده شده توسط قایقها در دریای بالتیک تداخل داشته و باعث هشدارهایی از سوی نیروی دریایی سوئد در مورد ایمنی کشتیها شد.
رئیس نیروی دریایی سوئد، دریاسالار اوا اسکوگ هاسلوم عنوان کرد:
برای مقاصد نظامی، ما واقعاً تحت تأثیر قرار نگرفتهایم، زیرا به جی پی اس چندان وابسته نیستیم. اما مطمئناً این موضوع باعث خواهد شد تا منطقه ناامن باشد و هنگامی که عدم اطمینان در یک منطقه رخ می دهد، نرخ بیمه افزایش می یابد.
روسیه رسما به اتهامات پارازیت جی پی اس در منطقه بالتیک واکنشی نشان نداده است.