خنثیسازی 200 هزار حمله سایبری در امارات در طول یک هفته
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ یک مقام ارشد اماراتی گفت که گاهی پیش آمده که امارات تنها در طول یک هفته بیش از 200 هزار حمله سایبری را شناسایی کرده، اما هیچ یک از آنها به سیستمها آسیب نرسانده است.
محمد حمد الکویتی (Mohammed Hamad Al Kuwaiti)، رئیس شورای امنیت سایبری امارات متحده عربی، اعلام کرد که این حملات زمانی ثبت شد که مسائل ژئوپلیتیکی، در میان سایر مسائل مرتبط، در منطقه رخ میداد.
الکویتی در میزگردی با عنوان «چشمانداز امنیت سایبری دولت: شکل دادن به آینده اقتصاد دیجیتال هوش مصنوعی»، در سومین روز از «Gitex Global 2024» در مرکز تجارت جهانی دبی، اظهار داشت:
«امارات متحده عربی یک مرکز برای بخش مالی نیز هست. به همین دلیل است که گاهی اوقات حملاتی را میبینید که بر بخش مالی متمرکز شدهاند. با انعطافپذیری، مشارکتها و همکاریهایی که داریم، هیچ حمله موفقیتآمیزی صورت نگرفته است.»
مقامات ارشد و وزرای ایالات متحده، مالزی، پاراگوئه، بریتانیا و قبرس نیز در جریان میزگرد سخنرانی کردند.
امارات به دلیل تلاشهای خود در برابر جرائم و حملات سایبری در سطح جهانی شناخته شده است. در واقع، براساس شاخص امنیت جهانی 2024 که در ماه سپتامبر گذشته منتشر شد، این کشور در میان بالاترین کشورها و الگوهای نقش امنیت سایبری قرار گرفت.
به گفته الکویتی، جرایم سایبری مانند کلاهبرداری در همه جا وجود دارد و اولین خط دفاع آگاهی است.
مقابله با تهدیدها حین پذیرش فناوری جدید
رئیس شورای امنیت سایبری امارات گفت:
«هر زمان که فناوری جدید به کار گرفته شود، چشمانداز تهدید به طور تصاعدی افزایش مییابد. 3 تهدید اصلی وجود دارد؛ یکی جرایم سایبری مانند کلاهبرداری و جعل هویت؛ دوم تروریسم سایبری به دلیل جنبههای ژئوپلیتیکی، شامل اطلاعات نادرست و تغییر ذهنیت مردم نسبت به ایدئولوژیهای تروریسم. ما در همه جا با آن مقابله میکنیم؛ سوم جنگ سایبری است. ما در اطراف خود شاهد حملات سایبری بسیاری بودیم که روی زیرساختهای حیاتی مانند برق، نفت و گاز، هوانوردی و حتی مراقبتهای بهداشتی تمرکز میکنند. آنها مراکز مراقبتهای بهداشتی را بدون توجه به افرادی که در پشت آن قرار دارند هدف قرار میدهند و قربانیان ممکن است رنج ببرند.»
الکویتی تصریح کرد که آنها در حال کار با شرکای خود برای مقابله با این تهدیدات، ایجاد ائتلاف و تقویت استراتژی بازدارندگی هستند.
وی خواستار ایجاد «کنوانسیون سایبری ژنو» شد که میتواند تلاشهای جمعی دولتها را در برابر تهدیدات سایبری تقویت کند.
او توضیح داد:
«کنوانسیون سایبری ژنو چیزی است که به ما امکان میدهد احساس امنیت کنیم. همه آن مشاغل کوچک یا متوسط یا حتی بزرگ میخواهند هنگام اتصال آنلاین همین احساس را داشته باشند.»
سیاستهای جدید
امارات همچنین سیاست امنیت سایبری خود را بهروزرسانی میکند تا با تغییرات و پیشرفتهایی که در صنعت به سرعت در حال توسعه رخ میدهد همگام شود.
الکویتی اعلام کرد:
«ما همیشه اطمینان میدهیم که سیاستها با هر فناوری جدیدی که وجود دارد مطابقت دارد. در امارات متحده عربی، استراتژی امنیت سایبری قرار است به روز شود که بر حکومت و همچنین دفاع و محافظت (در برابر حملات) متمرکز است. قوانین سایبری پیرامون اینترنت اشیا (IoT) نیز بهروز خواهند شد.»
او اظهار داشت که این دستگاهها طیف وسیعی از دستگاههای اساسی مورد استفاده در صنعت مراقبتهای بهداشتی یا حسگرهای مورد استفاده در تأسیسات نفت و گاز را شامل میشود.
این مقام اماراتی عنوان کرد:
«برای آن دسته از اینترنت اشیا، مجموعهای از استانداردهای امنیتی وجود دارد که باید رعایت شوند. سپس سیاست اول ابری وجود دارد که ما قبلاً آن را منتشر کردهایم و اکنون در حال تقویت آن هستیم تا تمام اقدامات امنیتی را در این زمینه اتخاذ کنیم.»