کاهش عمدی سرعت یوتیوب در روسیه
به گزارش کارگروه بین الملل خبرگزاری سایبربان، به گفته الکساندر خینشتین، نماینده روسیه که مسئول سیاست اطلاعاتی این کشور است، تا پایان این هفته، سرعت دانلود یوتیوب بر روی رایانههای رومیزی در روسیه ممکن است تا 40٪ کاهش یابد و تا پایان هفته آینده به 70٪ برسد.
او افزود که این کاهش سرعت فعلاً بر روی یوتیوب در تلفنهای همراه تأثیری نخواهد داشت.
بیانیه خینشتین پس از شکایات کاربران و کارشناسان روسی درباره اختلالات اخیر در سرویس اشتراکگذاری ویدیو متعلق به گوگل منتشر شد.
برخی گمانهزنی کرده اند که روسیه در حال آمادهسازی برای ممنوعیت یوتیوب در کشور است.
در اوایل ژوئن، کرملین این گمانهزنیها را رد کرد و اختلالات را به مشکلات فنی با تجهیزات گوگل گلوبال کش (Google Global Cache) نسبت داد که به ارائهدهندگان اینترنت محلی اجازه میدهد تا محتوای خاصی از گوگل را از داخل شبکههای خود ارائه دهند.
مقامات روسیه بیان کردند که گوگل این تجهیزات را در دو سال گذشته بهروزرسانی نکرده و برخی از سرورها دچار خرابی شدهاند.
رسانههای محلی گزارش دادند که گوگل واقعاً به دلیل تحریمهای اعمال شده پس از تهاجم روسیه به اوکراین در فوریه 2022، پشتیبانی از سرورهای خود در روسیه را متوقف کرده است.
با این حال، این هفته مقامات روسیه اذعان کردند که اقدامات علیه یوتیوب در این کشور عمدی بوده است.
خینشتین اظهار کرد:
آینده یوتیوب در روسیه کاملاً به خودش بستگی دارد. اگر سیاست خود را تغییر ندهد و به رعایت قوانین ما نپردازد، اتفاق خوبی در انتظارش نخواهد بود. روسیه فعالانه در حال توسعه پلتفرمهای جایگزین خود از جمله روتیوب (Rutube) و وی کی ویدئو (VK Video) است.
او در ادامه تصریح کرد که تصمیم اخیر روسیه برای کاهش سرعت یوتیوب به دلیل سیاست ضد روسی این پلتفرم بوده است.
خینشتین افزود:
یوتیوب به طور مداوم کانالهای شخصیتهای عمومی ما از جمله وبلاگنویسان، روزنامهنگاران و هنرمندان را که مواضعی متفاوت از دیدگاه غرب دارند، حذف میکند.
او همچنین یوتیوب را به نقض و نادیدهگرفتن قوانین روسیه متهم کرد.
خینشتین معتقد است که کیفیت ویدیو در یوتیوب برای برخی کاربران به دلیل اقدامات اخیر بدتر شده است.
مقامات مخابراتی روسیه، تابستان را برای کاهش سرعت یوتیوب انتخاب کردند زیرا اکثر مردم در تعطیلات هستند و از دستگاههای تلفن همراه برای دسترسی به اینترنت استفاده میکنند.
او در ادامه تاکید کرد:
تخریب یوتیوب به هیچ وجه بر آنها تأثیر نخواهد گذاشت، اما خود پلتفرم خواهد دید که دولت از ترغیب به اقدامات ملموس گذر کرده است.
اقدام علیه یوتیوب یکی از آخرین گامهای روسیه برای جدا کردن اینترنت خود از بقیه جهان است.
اوایل این ماه، گزارش شد که تنظیمکننده مخابراتی روسیه، روسکامنادزور (Roskomnadzor)، از شرکت آمریکایی اپل خواسته است تا دهها سرویس شبکه خصوصی مجازی (VPN) را از نسخه روسی اپ استور حذف کند.
دلیل ذکر شده برای این حذف، عدم تطابق با الزامات قانونی محلی بود که به محتوای غیرقانونی در روسیه اشاره داشت.
کرملین مدتهاست که میخواهد اینترنت خود را ایجاد کند که اغلب به عنوان رونت (Runet) شناخته میشود و به طور مستقل از بقیه جهان کار میکند و با قوانین روسیه مطابقت دارد.
سه سال اخیر این جاهطلبیها را دستیافتنیتر کرده است، زیرا بسیاری از شرکتهای فناوری غربی از جمله اپل، مایکروسافت و گوگل خدمات خود را در کشور متوقف یا محدود کردهاند و کاربران و کسبوکارها را به سوی استفاده از جایگزینهای روسی سوق دادهاند.