کاهش اعتقاد به اخبار جعلی با قطع ارتباط با فیسبوک
به گزارش کارگروه شبکههای اجتماعی سایبربان؛ به گفته محققان، یک وقفه 6 هفتهای از فیسبوک میتواند به طور قابل توجهی شانس افراد را برای باور اطلاعات نادرست آنلاین کاهش دهد.
این مطالعه که در «PNAS» منتشر شد، بزرگترین آزمایش غیرفعالسازی رسانههای اجتماعی بود که تاکنون انجام شده است. این تحقیق شامل بیش از 35 هزار کاربر فیسبوک و اینستاگرام بود که در طول انتخابات ریاست جمهوری 2020 ایالات متحده با قطع ارتباط موافقت کردند.
دانشگاهیان با محققان مِتا، شرکت مادر این شبکه اجتماعی، همکاری کردند. این شرکت اجازه دسترسی به دادهها و الگوریتمهای پلتفرم را داد.
با دانستن تعداد اخبار جعلی در فیسبوک در طول انتخابات ریاست جمهوری 2020 ایالات متحده، نتیجه آزمایش تعجبآور نیست.
این مطالعه نشان داد که شرکتکنندگان، آنهایی که از فیسبوک جدا شدهاند، پس از اینکه اجازه ورود دوباره به آنها داده شد، کمتر احتمال داشت اطلاعات غلط آنلاین را باور کنند، حتی اگر در رسانههای اجتماعی کمتر درگیر سیاسی شوند.
4 یافته کلیدی وجود دارد : اول، بدیهی است که غیرفعال کردن، مشارکت سیاسی را عمدتاً به صورت آنلاین کاهش داد؛
ثانیاً، غیرفعالسازی فیسبوک تأثیر قابلتوجهی بر شاخص دانش نداشت، اما تحلیلهای ثانویه نشان میدهد که دانش اخبار عمومی را کاهش میدهد در حالیکه احتمالاً اعتقاد به اطلاعات نادرست در حال پخش آنلاین را نیز کاهش میدهد.
سوم، غیرفعال کردن فیسبوک ممکن است آراء خالص اعلام شده توسط خود دونالد ترامپ را کاهش دهد، کسی که با جو بایدن رقابت میکرد و در نهایت باخت. غیرفعالسازی باعث کاهش رضایت ترامپ، کاهش مشارکت جمهوریخواهان و افزایش مشارکت در میان دموکراتها شد.
در نهایت، تأثیرات غیرفعالسازی فیسبوک و اینستاگرام بر دوقطبیسازی عاطفی و موضوعی، مشروعیت درک شده انتخابات، مطلوبیت نامزدها و مشارکت رأیدهندگان دقیقاً تخمین زده شد و نزدیک به صفر بود.
کارشناسان در این مطالعه توضیح دادند :
«ما بهطور دقیق برآورد کردیم که تأثیرات دسترسی به فیسبوک و اینستاگرام بر مشروعیت درک شده فرآیند انتخابات، از جمله تصورات تقلب در انتخابات، صفر است.»
کمپین ترامپ همچنان مدعی تقلب در آراء رأیدهندگان در سال 2020 است و تئوریهای توطئه درباره دستگاههای رأیگیری بار دیگر در حال افزایش است، آنها اعلام کردند که ترامپ به عنوان نامزد جمهوریخواه ریاست جمهوری در انتخابات امسال نامزد خواهد شد.
دادگاههای مختلف ایالات متحده، از جمله دیوان عالی، چالشهای حقوقی ترامپ را شنیدهاند و همه آنها را رد کردهاند.