کاهش 80 درصدی ترافیک یوتیوب در روسیه
به گزارش کارگروه شبکههای اجتماعی سایبربان؛ مسکو تایمز در 23 دسامبر امسال به نقل از کارشناسان گزارش داد که به نظر میرسد تلاش های روسیه برای محدود کردن دسترسی به یوتیوب (YouTube) در حال تأثیرگذاری است، زیرا ترافیک به این پلتفرم به 20 درصد سطح عادی کاهش یافته است.
کندی مداوم که طبق گزارشها توسط رگولاتورهای روسی برای محدود کردن دسترسی به این سرویس اجرا شده، این پلتفرم را تقریباً در کشور غیرقابل استفاده کرده است.
کارشناسان عنوان کردند که «Roskomnadzor»، رگولاتور ارتباطات روسیه، در ماه ژوئیه امسال شروع به کاهش سرعت یوتیوب کرد و در ابتدا مشکلات فنی ناشی از فرسودگی سرورهای گوگل را مقصر دانست.
گوگل این ادعا را رد کرد، درحالیکه الکساندر خینشتاین (Alexander Khinshtein)، قانونگذار روسی بعداً تایید کرد که کاهش سرعت یوتیوب عمدی بوده است.
خینشتاین، رئیس کمیته سیاست اطلاعاتی دومای دولتی روسیه، گفت که دولت یوتیوب را به دلیل نادیده گرفتن قوانین روسیه هدف قرار داده است.
به گفته مسکو تایمز، تا ماه سپتامبر امسال، سرعت بارگذاری یوتیوب در روسیه به طور قابل توجهی کاهش یافته، به طوری که میانگین زمان شروع ویدیو برای شبکههای ثابت از 1.21 ثانیه در ماه ژوئن به 11.01 ثانیه رسیده و تقریباً 10 برابر شده است.
در ماه دسامبر 2024، اپراتورها کاهش سرعت را به نسخه تلفن همراه پلتفرم گسترش دادند و مانع دسترسی بیشتر شدند.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، در جریان کنفرانس مطبوعاتی سالانه خود در 19 دسامبر امسال از محدودیتها دفاع کرد و گفت که کاهش عملکرد یوتیوب نتیجه اقدامات خود این پلتفرم است.
او استدلال کرد که شکایات Roskomnadzor علیه یوتیوب موجه است و این پلتفرم باید به قوانین روسیه پایبند باشد تا به طور مؤثر در این کشور فعالیت کند.
این اقدام به دنبال تشدید تنشها بین گوگل و مقامات روسیه صورت گرفت. در ماه آوریل سال جاری، یک دادگاه مسکو نزدیک به 50 میلیون دلار جریمه را علیه گوگل به دلیل امتناع از حذف محتوایی که روسیه آن را بدنام کننده ارتش این کشور و ترویج افراط گرایی میدانست، تأیید کرد.
در 29 اکتبر امسال، دادگاهی در روسیه این غول فناوری را به دلیل ممانعت از تبلیغات طرفدار کرملین در یوتیوب به پرداخت 2.5 میلیارد دلار جریمه کرد.
جریمه 100 هزار روبلی (960 دلار) ابتدا در سال 2020 اعمال شد و طبق قوانین روسیه، این جریمه هر هفته چند برابر شده است.