جشن 30 سالگی دسترسی به اینترنت در چین
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ چین سیامین سالگرد دسترسی کامل خود به اینترنت را جشن گرفت و دورهای از توسعه اجتماعی و اقتصادی قابل توجهی را که به واسطه اینترنت هدایت میشود، رقم زد.
وانگ جیلونگ (Wang Jilong)، استاد مؤسسه علوم شبکه و فضای سایبری (INSC) در دانشگاه تسینگهوا و رئیس مشترک شبکه پیشرفته کنسرسیوم چین در آسیا و اقیانوسیه (APAN) عنوان کرد که در طول 3 دهه گذشته، اینترنت مدلهای اقتصادی سنتی را مختل کرده، روش کسب دانش مردم را تغییر داده، اوقات فراغت و فعالیتهای سرگرمی را غنی کرده، تولید و زندگی روزمره را تسریع بخشیده و دیدگاههای افراد را در مورد زندگی، جهان و ارزشها شکل داده است.
گزارش منتشر شده توسط مرکز اطلاعات شبکه اینترنت چین نشان داد که تا دسامبر 2023، پایگاه کاربران اینترنت چین به 1.092 میلیارد نفر رسیده که نسبت به سال قبل 24.8 میلیون افزایش یافته و در نتیجه ضریب نفوذ اینترنت به 77.5 درصد رسیده است.
چین همچنین گامهای مهمی در توسعه زیرساختهای اینترنتی برداشته است. تا پایان سال 2023، این کشور بیش از 68 هزار بلوک / 32 آدرس «IPv6» را اختصاص داد، بیش از 20 میلیون نام دامنه «.cn» سطح بالا را ثبت و 1.136 میلیارد پورت دسترسی پهن باند ایجاد کرد. علاوه بر این، پکن تقریباً 3.4 میلیون ایستگاه 5G ساخته است که پوشش را در تمام مناطق شهری و شهرستانهای ایالتی تضمین میکند.
علاوه بر این، وانگ بر نقش اینترنت در پیشبرد اقتصاد دیجیتال تأکید و به ادغام روزافزون آن در بخشهای مختلف اقتصادی اشاره کرد. اقتصاد دیجیتال چین اکنون از 50 تریلیون یوان (6.9 تریلیون دلار) در مقیاس فراتر رفته که توسط فناوریهایی مانند اینترنت، رایانش ابری، کلان داده، اینترنت اشیا و فناوری مالی به پیش میرود.
استاد مؤسسه علوم شبکه و فضای سایبری دانشگاه تسینگهوا همچنین بر تعهد چین به امنیت سایبری با ایجاد یک چارچوب سازمانی و قانونی جامع تأکید کرد. سال گذشته، چین «مقاله سفید درمورد حاکمیت فضای سایبری مبتنی بر قانون در عصر جدید» را منتشر کرد که پیشرفت و تعهد خود را به ارتقای توسعه قانونی، منظم و سالم اینترنت نشان میدهد.
با وجود این دستاوردها، وی اذعان کرد که هنوز فضای قابل توجهی برای بهبود در توسعه فناوری اصلی امنیت سایبری وجود دارد. او سرمایهگذاری بیشتر در زیرساخت امنیت ملی فضای مجازی عمومی را پیشنهاد کرد تا به کاربران اینترنت یک محیط آنلاین پایدار و امن ارائه دهد.
با نگاهی به آینده، وانگ بر اهمیت نوآوری بدیع و پیشگام در اینترنت، به ویژه با تشدید انقلاب فناوری اطلاعات، تأکید کرد. وی ابراز امیدواری کرد که چین بتواند با تشویق ابتکارات تحقیقاتی بیشتر و ترویج توسعه فناوریهای نوآورانه اینترنتی، از فرصتهای ارائه شده توسط آخرین انقلاب فناوری استفاده کند.