جریمه 6 درصدی ایکس توسط اتحادیه اروپا
به گزارش کارگروه شبکه های اجتماعی خبرگزاری سایبربان، این هشدار به دنبال تحقیقاتی است که در دسامبر گذشته آغاز شد و یافتههای اولیه اتحادیه اروپا حاکی از آن است که ایکس (توئیتر سابق) قوانین خدمات دیجیتال (DSA) را در رابطه با الگوهای تاریک، شفافیت تبلیغات و دسترسی به دادهها برای محققان زیر پا گذاشته است.
اتحادیه به ویژه این پلتفرم را به دلیل فروش وضعیت تأیید شده "چک آبی" به مشترکان، به نحوی که با رویه صنعت مطابقت ندارد و کاربران را با تضعیف توانایی آنها برای تصمیم گیری آزادانه و آگاهانه در مورد صحت حساب ها و محتوایی که با آن تعامل دارند فریب می دهد، مورد انتقاد قرار داد.
اتحادیه بیان کرد که شواهدی وجود دارد که عوامل مخرب با انگیزه از «حساب تأیید شده» برای فریب کاربران سوء استفاده میکنند.
ایکس (X) می تواند قبل از تصمیم گیری نهایی نسبت به یافته های اولیه درخواست تجدید نظر کند.
تیری برتون، کمیسر بازار داخلی، عنوان کرد:
اگر دیدگاه ما تایید شود، جریمه هایی را اعمال خواهیم کرد و به تغییرات قابل توجهی نیاز داریم.
این پلتفرم رسانه اجتماعی همچنین به دلیل عدم رعایت قوانین اتحادیه اروپا که نیازمند شفافیت تبلیغات رسانه های اجتماعی است، مورد انتقاد قرار گرفت، به ویژه به این دلیل که مخزن تبلیغات قابل جستجو و قابل اعتمادی را ارائه نمی کند، اما در عوض ویژگی های طراحی و موانع دسترسی را ایجاد می کند که برای هدف شفافیت آن نسبت به کاربران مناسب نیست.
ثالثاً، اتحادیه از این پلتفرم به دلیل عدم ارائه دسترسی به داده های عمومی خود برای محققان انتقاد کرده است.
ادعا میشود که ایکس این کار را به دو صورت انجام میدهد، اول با ممنوع کردن دسترسی مستقل و سپس با دشوار کردن دسترسی محققان به رابط برنامه نویسی کاربردی (API) تحت شرایط تحقیقاتی؛ بهطوری که آنها گزینه دیگری ندارند جز اینکه هزینه های نامتناسب بالایی بپردازند.
تعدادی دیگر از پلتفرمهای رسانههای اجتماعی در حال حاضر تحت بررسی قوانین خدمات دیجیتال هستند، از جمله تیک تاک (TikTok) و متا (Meta) که با حداکثر جریمه مشابهی معادل 6 درصد از گردش مالی جهانی خود مواجه هستند.
مشخص نیست که جریمه اتحادیه در صورت صدور، در نهایت چقدر قابل توجه خواهد بود.
ایکس می تواند در برابر یافته های اولیه استدلال کند و همچنین می تواند راه حل های خود را برای هرگونه نقض مقررات پیشنهاد کند.
در حالی که توییتر قبل از اینکه در سال 2022 به مالکیت خصوصی درآید و نامش تغییر کند، 5.1 میلیارد دلار درآمد داشته است، این شرکت دیگر مجبور نیست گردش مالی خود را به طور عمومی گزارش کند.
ایلان ماسک، مالک این پلتفرم، سال گذشته اعلام کرد که درآمدها تحت رهبری او در حال کاهش است.
دفتر مطبوعاتی این پلتفرم رسانه اجتماعی به این موضوع واکنشی نشان نداده است.