جایگزین هوش مصنوعی به عنوان نیروی کار در ژاپن
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان،کاهش جمعیت در ژاپن به معنای کمبود کارگر میباشد و بسیاری از متخصصان این کشور امیدوار هستند که هوش مصنوعی بتواند این کمبود را جبران نماید.
جمعیت فعلی ژاپن 125میلیون نفر میباشد و طی 13 سال اخیر در حال کاهش است و انتظار می رود که نیروی کار ژاپن از سال 2022 تا 2040 به میزان 12 درصد کاهش یابد و تا آن زمان تخمین زده می شود که این کشور با کمبود 11میلیون کارگر مواجه شود.
در همین حال، دومین اقتصاد بزرگ آسیا در حال حاضر مسن ترین جمعیت جهان را با افراد بالای 65 سال دارا میباشد.
این کشور همچنین یکی از پایینترین نرخهای زاد و ولد در جهان را دارد و تنها ۷۵۸۶۳۱ نوزاد در سال گذشته به دنیا آمدند. این کمترین عدد از زمان شروع ثبت در قرن 19 است.
تلاش های دولت ژاپن برای افزایش نرخ زاد و ولد با موفقیت چندانی روبرو نشده است. به گفته نخست وزیر فومیو کیشیدا، کشورش در آستانه ناتوانی قرار دارد.
از زمانی که هوش مصنوعی دنیا را تغییر داد، خیلی از افراد نگران از دست دادن شغل خود بودند. اما برخی در ژاپن، از تکنولوژی هوش مصنوعی جهت تامین نیروی کار استقبال کردند.
کشاورزی یکی از صنایع مهم در کشور ژاپن میباشد که میانگین سنی کشاورزان ژاپنی در حال حاضر 68.4 سال است. متخصصان ژاپنی با بهره گیری از هوش مصنوعی برای شناسایی انواع مختلف بیماریها، آفات و علفهای هرز برای تشخیص زودهنگام و پیشگیری به پیشرفت هر چه بیشتر این صنعت کمک کرده اند.
شرکت نیهون نوهیاکو (Nihon Nohyaku)که در زمینه تولید مواد شیمیایی کشاورزی فعالیت می کند، اپلیکیشنی به نام نیکینو ای آی (Nichino AI ) برای گوشی های هوشمند توسعه داده است. هنگامی که یک کشاورز از محصولات عکس می گیرد، برنامه تشخیص می دهد که چه چیزی مطابق معمول پیش نمی رود و کدام آفت کش ممکن است مورد نیاز باشد.
کنتارو تانیگوچی،متخصص شرکت نیهون نوهیاکو گفت:
نرخ دقت این برنامه حدود 70 تا 80 درصد میباشد.بنابراین به خوبی متخصصان کشاورزی عمل نمی کند اما بهتر از کشاورزان معمولی است.هرچه بیشتر پیش می رویم، بیشتر متوجه میشویم که متخصصان انسانی از هر لحاظ چقدر عالی هستند. اما تعداد متخصصان در ژاپن در حال کاهش است، بنابراین ابزارهای هوش مصنوعی می توانند مفید واقع شوند.
در حالی که هوش مصنوعی ممکن است به افزایش کارایی نیروی کار کمک کند، اما به هیچ وجه آماده جایگزینی کارگران انسانی نیست.