هشدار پلیس شارجه نسبت به جرایم سایبری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ در سال جاری تاکنون 260 مورد کلاهبرداری شغلی در پلیس شارجه ثبت شده است.
پلیس اخیراً به ساکنان اماراتی در مورد یک آگهی شغلی جعلی در رسانههای اجتماعی هشدار داد. پلیس موفق به ردیابی مظنونان، دستگیر برخی از آنها و کشف مقدار زیادی پول شد.
عمر احمد ابوالزود (Omar Ahmed Abu Al Zoud)، مدیر بخش جنایی و تحقیقات شارجه، نسبت به پیشنهادات شغلی درمورد «هزینه های استخدام» هشدار داد که مأموران مجاز به گرفتن آن از جویندگان کار نیستند.
سرقت 300 هزار درهم
ابوالزود خاطرنشان کرد که پلیس اخیراً به پروندهای مبنی بر سرقت 300 هزار درهم از یک زن رسیدگی کرد، اما مأموران توانستند این مبلغ را پس بگیرند.
از طریق پرونده این زن، پلیس توانست سایر قربانیان همان مظنونی را که از او کلاهبرداری کرده بود شناسایی کند و پلیس توانست پول برخی قربانیان را در دیبا آل هیسون (Dibba Al Hison) و سایر ایالات پس بگیرد.
به گفته پلیس شارجه، جرایم سایبری نیز طی 2 سال گذشته 70 درصد افزایش داشته است. ابوالزود گفت که گروه سنی افرادی که قربانی جرایم سایبری شدهاند بین 18 تا 50 سال است.
وی تصریح کرد :
«بیشتر کاربران اینترنت برای محافظت از حسابهای خود اقدامات امنیتی انجام نمیدهند، چیزی که آنها را در معرض سوء استفاده قرار میدهد. برای بازرسان، کلاهبرداری الکترونیکی یکی از دشوارترین جرایم در مورد ردیابی مظنون است، به خصوص اگر مجرم این طرح کلاهبرداری را از خارج از امارات انجام داده باشد. اما آنچه مهم است نحوه برخورد ما با آنها است. ما با سازمانهای بینالمللی برای مبارزه با انواع جرایم اینترنتی همکاری میکنیم. مظنونان برای انجام کلاهبرداریهای خود از روشهای جدیدی استفاده میکردند و بنابراین آگاهی بیشتر برای جلوگیری از این گونه جرایم لازم است.»
گشتهای آنلاین پلیس شارجه برای نظارت بر جرایم سایبری و دستگیری افرادی که از رسانههای اجتماعی سوء استفاده و از قربانیان باجگیری میکنند، به صورت شبانه روزی فعالیت میکنند.
پلیس از ابتدای سال جاری تاکنون 20 حساب و سایت مشکوک را بسته و صاحبان آنها را با همکاری سازمان مخابرات دستگیر کرده است.
مدیر بخش جنایی و تحقیقات شارجه از مردم خواست در صورت مشاهده هرگونه اقدام مشکوک سریعاً به پلیس اطلاع دهند.
جنایات جدید
احمد بلحی (Ahmed Balhai) و نوف عبدالرحیم الحرمودی (Nouf Abdel Rahim Al Harmoudi)، مقامات اماراتی در شارجه، گفتند که جرایم سایبری که اخیراً به طور گسترده گزارش شده شامل آگهیهای شغلی جعلی، وبسایتهای جعلی و هک است.
آنها خاطرنشان کردند از آنجایی که همه این جرایم مربوط به نیازهای مردم است، برخی کاربران از تأیید محتوا یا پیوند به نهادها و مؤسسات غفلت میکنند. این سایتهای جعلی که کپی سایتهای رسمی هستند اندکی تغییر دارند که ممکن است کاربر متوجه آن نشود. قربانی اطلاعات بانکی را در آن سایتهای جعلی ارسال میکند و سپس از برداشتهای بزرگ از حساب بانکی شگفت زده میشود.