هشدار فوری افبیآی درباره کلاهبرداری به خریداران بلک فرایدی
به گزارش کارگروه حملات سایبری خبرگزاری سایبربان، میلیونها خریدار در تلاش برای یافتن تخفیفات ویژه در جمعه سیاه هستند، چه به صورت آنلاین و چه در فروشگاهها.
گزارشها نشان میدهد که از هر سه نفر، یک نفر در حال خرید از تخفیفات جمعه سیاه بوده و پیشبینی میشود مشتریان در بریتانیا به طور متوسط ۲۳۳٬۳۰۰ پوند در هر دقیقه خرج کنند.
اما کارشناسان کلاهبرداری هشدار میدهند که خریدارانی که از مرورگرهای سافاری (Safari)، کروم (Chrome) و اج (Edge) استفاده میکنند ممکن است اطلاعات مالیشان به سرقت رود.
افبیآی توصیه کرده است که آدرس وبسایتی که افراد استفاده میکنند را به دقت بررسی کرده تا مطمئن شوند که مشروع و امن است.
بنابر گزارش فوربز (Forbes)، وبسایتها باید علامت قفل ایمن در نوار آدرس داشته باشند و باhttps شروع شوند.
اگر وبسایتی این نشانهها را نداشته باشد، ممکن است نامطمئن بوده و بهتر است از آن دوری شود.
توصیههای دیگر شامل این است که از خرید از وبسایتهایی که نقدها و بازخوردهای آنلاین موجود برای آنها بررسی نشدهاند، اجتناب شود.
برای فروشندگان در سایتهای حراجی، باید مطمئن شد که بازخورد و امتیازات زیادی دارند.
همچنین، نباید از فروشندگانی که به عنوان نمایندگان مجاز یا نمایندگان کارخانهای کالاهای محبوب در کشورهایی عمل میکنند که چنین معاملاتی معمولاً وجود ندارد، خرید انجام شود.
افبیآی همچنین هشدار داده که از وبسایتهایی که شرایط حمل و نقل غیرمعمولی دارند که بررسیها یا هزینههای مشتریان را دور میزند، خرید انجام نشود.
در نهایت، توصیه میشود که از کارتهای هدیه پیشپرداخت شده برای خرید استفاده نشود.
افبیآی توضیح داد:
در این نوع کلاهبرداری، فروشنده از شما میخواهد شماره کارت هدیه و پین آن را ارسال کنید. به جای استفاده از این کارت هدیه برای پرداخت، کلاهبردار وجوه را سرقت کرده و شما هیچگاه کالای خود را دریافت نخواهید کرد.
اوایل این هفته، تحلیلگران ریسک در شرکت پیشگیری از کلاهبرداری لکسیس نکسیس ریسک سولوشن (LexisNexis Risk Solutions) هشدار دادند که مشتریان باید با آغاز فصل خرید جمعه سیاه، بسیار هوشیار باشند.
این شرکت هشدار داده است که کلاهبرداران اغلب از رباتهای پیشرفته برای آزمایش اطلاعات ورود به سیستمهای دزدیدهشده با سرعت بالا و در چندین وبسایت به صورت همزمان استفاده میکنند.
طبق گزارش یو کی فایننس (UK Finance)، در نیمه اول سال ۲۰۲۴ بیش از ۴۲ میلیون پوند به دلیل کلاهبرداری خرید از دست رفته و روزانه ۳۷۵ مورد کلاهبرداری گزارش شده است.