هشدار بانکهای اماراتی در مورد افزایش کلاهبرداریهای دیجیتال
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ افزایش تهدیدات سایبری پیچیده توسط متقلبان، بانکهای امارات متحده عربی را بر آن داشت تا برای محافظت از حسابهای مشتریان، حفاظت خود را افزایش دهند. با توجه به اینکه تعداد بیشتری از ساکنان به بومی دیجیتال تبدیل میشوند، از کاربران خواسته شد تا با استفاده از شبکهای از سیستمهای دیجیتال در بخشهای مختلف اقتصاد نسبت به پول آنلاین خود هوشیار باشند.
بانکها در این کشور سطوح تهدید را با گسترش کلاهبرداران افزایش دادهاند و از ساکنان خواستهاند تا هنگام خرید، فروش یا انتقال وجه آنلاین، اقدامات احتیاطی را انجام دهند. در پیامهایی که اخیراً برای مشتریان ارسال شده، بانک «NBD» امارات و بانک مشرق از آنها خواستهاند تا قبل از کلیک روی پیوندهای منابع ناشناس مراقب باشند.
کلاهبرداران اغلب لینکهای وب مخربی را در پیامهایی برای شما ارسال و وانمود میکنند از طرف نهادهای واقعی مانند بانک شما، نهادهای دولتی، شرکتهای پیک و غیره هستند. بانک مشرق اعلام کرد که کلاهبرداران سایبری باهوشتر شدهاند و بانکهایی مانند NBD به مشتریان از شیوههای کاری خود اطلاع میدهند.
بانکهای امارات هشدار دادند که کلاهبرداران اکنون به عنوان مقامات دولتی ظاهر میشوند. آنها از مشتریان خواستند تا رمز عبور خود را از طریق «ICP/ICA» یا حتی «UAEPASS» بازنشانی کنند. بانک مشرق گفت که از برخی از افراد خواسته شده تا رمز عبور ایمیل و رمزهای یکبار مصرف خود را تغییر دهند.
کارشناسان معتقدند که با تراکنشهای الکترونیکی که تحویل سریعتر خدمات دولتی و خردهفروشی را تضمین میکند، خطرات نیز چندین برابر افزایش مییابد. تجارت الکترونیک در امارات متحده عربی در حال رونق است و طبق برخی گزارشها انتظار میرود تا سال 2025 از 7 میلیارد دلار به 17 میلیارد دلار افزایش یابد و هکرها در حال چرخیدن هستند و توانایی خود را برای کلاهبرداری از مشتریان ناآگاه بررسی میکنند.
رانا محمد سعود خالد (Rana Muhammad Saud Khalid)، مدیر ارشد ریسک گروه در بانک عجمان (Ajman)، اظهار داشت که بانک در رویارویی با موراد نقض امنیت دیجیتال هیچ کار شانسی انجام نمیدهد، اما مشتریان نیز نقشی در حفظ امنیت اطلاعات مالی خود دارند. او افزود :
«ما از پیشرفتهترین اقدامات امنیتی، از جمله رمزگذاری پیشرفته، نظارت مستمر و بهروزرسانیهای منظم سیستم، برای محافظت از دادههای مشتریان خود در برابر دسترسی غیرمجاز استفاده میکنیم.»
با این حال، امنیت یک مسئولیت مشترک است و بانک و مشتریان باید در برابر تاکتیک های در حال تحول مجرمان سایبری هوشیار باشند. این بانک از مشتریان خود خواست تا به طور مرتب رمزهای عبور خود را بهروزرسانی و از قوی و منحصر به فرد بودن آنها اطمینان حاصل کنند و در عین حال از اشتراکگذاری اطلاعات حساس در شبکههای وایفای (Wi-Fi) ناامن یا عمومی خودداری کنند. همچنین مهم است که مراقب ایمیلهای فیشینگ یا لینکهای مشکوک باشند و در صورت امکان احراز هویت 2 مرحلهای را فعال کنند.
خالد توضیح داد که آموزش آخرین تهدیدات امنیت سایبری نیز بسیار اهمیت دارد؛ به همین دلیل است که بانک عجمان منابع و هشدارهایی را برای آگاه نگه داشتن مشتریان خود و یک قدم جلوتر از کلاهبرداران سایبری ارائه میدهد. به گفته کارشناسان و تحلیلگران، در سطح نظارتی، امنیت سایبری در حال پیشرفت است.
پارمیندر کاور (Parminder Kaur)، مدیر و رئیس مشاوره امنیتی فراست و سالیوان در خاورمیانه، آسیا و آفریقا، عنوان کرد :
«انطباق و مقررات همچنان قویترین عامل رشد امنیت سایبری است. گسترش فناوری، قرار گرفتن سازمانی در معرض خطرات پیچیده سایبری را بسیار افزایش داده، در حالیکه افزایش تجارت الکترونیک و بانکداری دیجیتال در سراسر خاورمیانه نیاز شدید به امنیت را ایجاد کرده است.»
در عین حال، بانکهای اماراتی کمپینهای آگاهیبخشی خود را در مورد خطرات امنیتی فزاینده آنلاین گسترش دادهاند. بانک NBD امارات در پیامی گفت که چندین حادثه وجود داشته که در آن کلاهبرداران خود را به عنوان نمایندگان بانک، پلیس یا بانک مرکزی معرفی کردهاند تا مشتریان را برای شروع تراکنش فریب دهند.
بنابراین بانکها از مشتریان میخواهند که شناسه تماسگیرندگان را تأیید کنند، مراقب تماسهای ناخواسته باشند و فوراً آنها را به مقامات گزارش دهند. بانک مشرق پا را فراتر گذاشت و اعلام کرد که ارسال رمز عبور یکبار مصرف به ایمیل کاربران را از روز 26 مارس امسال متوقف کرده است؛ همچنین از مشتریان خود خواست تا شماره تلفن همراه خود را همیشه در بانک بهروز نگه دارند تا از هرگونه اختلال در تراکنشهای خود جلوگیری کنند. این بانک اعلام کرد :
«گذرواژههای یکبار مصرف (OTP) برای تراکنشهای تجارت الکترونیک 3بعدی امن در کارتهای اعتباری و نقدی مشرق فقط به شماره همراه ثبتشده شما از طریق پیامک ارسال میشود و از طریق ایمیل ارسال نمیشود.»
براساس گزارش شورای امنیت سایبری امارات متحده عربی، این کشور در سال گذشته روزانه بیش از 50 هزار حمله سایبری را دفع کرده است. در 3 ماهه اول سال گذشته، مقامات سایبری این کشور با موفقیت از بیش از 71 میلیون حمله در کل جلوگیری کردند.
نحوه گزارش جرایم دیجیتالی
پلتفرم «eCrimes»، که توسط وزارت کشور امارات راهاندازی شده، در برنامه وزارت داخلی امارات در گوگلپلی (Google Play)، اپ استور و اپ گالری موجود است و همچنین در وب با وبسایت eCrime پلیس دبی، منبعی است که هر کسی میتواند از آن برای گزارش جرایم دیجیتالی مشکوک استفاده کند.
سرویس امان (Aman) مربوط به پلیس ابوظبی علاوه بر برنامه جامعه ایمن من، موجود در فروشگاه اَپ و گوگلپلی، که توسط دادستانی فدرال امارات متحده عربی راهاندازی شده، برای گزارش جرایم مشکوک نیز در دسترس است. مردم همچنین میتوانند جرایم سایبری را به نزدیکترین ایستگاه پلیس گزارش کنند یا برای کمک با 999 تماس بگیرند.