حمله سایبری به شرکت بزرگ نفتی آمریکا
به گزارش کارگروه حملات سایبری خبرگزاری سایبربان، شرکت هالیبرتون اعلام کرد که از مشکلی که بر روی برخی سیستمهای شرکت تأثیر گذاشته است، مطلع است و در حال بررسی علت و تأثیر این مشکل میباشد.
به گفته یک سخنگوی شرکت در بیانیهای ایمیلی، این شرکت همچنین با متخصصان برجسته خارجی برای رفع مشکل همکاری میکند.
بنابر اطلاعات منبعی که به دلیل عدم مجوز برای اظهار نظر رسمی، نامش فاش نشد، این حمله به نظر میرسد که بر عملیاتهای تجاری در پردیس شمالی هیوستون این شرکت و برخی شبکههای اتصال جهانی تأثیر گذاشته است.
بنابر ادعای این منبع، این شرکت از برخی کارکنان خواسته است که به شبکههای داخلی متصل نشوند.
هالیبرتون مستقر در هیوستون، تگزاس، یکی از بزرگترین شرکتهای خدمات نفتی در جهان است که خدمات و تجهیزات حفاری را به تولیدکنندگان بزرگ انرژی در سراسر جهان ارائه میدهد.
این شرکت در پایان سال گذشته تقریباً 48 هزار نفر کارمند داشت و در بیش از 70 کشور فعالیت میکرد.
حملات سایبری یک مشکل عمده برای صنعت انرژی بوده است.
در سال 2021، هکرها با استفاده از باجافزار، به شرکت کولونیال پایپ لاین (Colonial Pipeline) حمله کردند که منجر به تعطیلی چند روزه خط تأمین سوخت عمده شد.
این نفوذ، که اف بی آی (FBI) آن را به گروهی به نام دارک ساید (DarkSide) نسبت داد، باعث افزایش قیمت بنزین، خریدهای اضطراری و کمبود سوخت محلی شد.
چندین شرکت بزرگ آمریکایی در سالهای اخیر هدف حملات باجافزاری قرار گرفتهاند، از جمله گروه یونایتد هلث (UnitedHealth Group)، شرکتهای بزرگ قمار ام جی ام (MGM Resorts)، سزار (Caesars Entertainment) و تولیدکننده محصولات مصرفی کلروکس (Clorox).
هنوز مشخص نیست که در هالیبرتون دقیقا چه اتفاقی در حال رخ دادن است.
نرمافزارهای باجافزاری معمولاً با رمزنگاری دادههای قربانیان عمل میکنند و به طور معمول، هکرها کلید رمزگشایی را در ازای پرداختهای رمزنگاری شده که میتواند به صدها هزار یا حتی میلیونها دلار برسد، به قربانی پیشنهاد میدهند.
اگر قربانی مقاومت کند، هکرها گاهی اوقات تهدید میکنند که دادههای محرمانه را فاش کنند تا فشار بیشتری وارد کنند.
گروه باجافزاری دارک ساید که توسط مقامات آمریکایی برای حمله به کولونیال پایپ لاین مظنون است، گفته است که هدفش کسب درآمد است.
مدیرعامل کولونیال پایپ لاین نیز عنوان کرد که شرکتش مبلغ 4.4 میلیون دلار به عنوان باج پرداخت کرده است؛ زیرا مدیران مطمئن نبودند که سیستمها چقدر آسیب دیده و بازگرداندن خط لوله چقدر طول میکشد.