حمله باجافزاری به وبسایتهای لیتوانی به خاطر کمک به اوکراین
به گزارش کارگروه حملات سایبری سایبربان؛ چندین سازمان برجسته در لیتوانی، از جمله گروه بیمه «Compensa Vienna »، «If Insurance»، اتحادیه جادههای لیتوانی، «AD REM»، «INIT» و «Balticum» ظاهراً قربانی حمله گروه هکری «NoName» شدهاند. عوامل تهدید به طور فعال پستهایی را به اشتراک گذاشتند که جزئیات تأثیر حمله سایبری را بر وبسایتهای لیتوانی نشان میداد.
هکرها پیامهایی را ارسال کردند که نشان دهنده شدت حمله سایبری در وبسایتهای لیتوانی است. برخی از این پستها عدم دسترسی به وبسایتها مانند «if.lt/privatiems» و «compensa.lt» را با پیامهای خطا و مشکلات مربوط به اتصال به اینترنت و زمان پاسخگویی سرور را نشان میدادند.
حمله سایبری گروه باجافزاری NoName به وبسایتهای لیتوانی
در یک چرخش نگرانکننده، عامل تهدید مسئول حمله سایبری به وبسایتهای لیتوانی ادعاهایی مبنی بر انجام حملات منع سرویس توزیع شده (DDoS) علیه سایتها منتشر کرد و والدماراس سااپیناس (Valdemaras Sarapinas)، سفیر لیتوانی را به دلیل حمایت از کیِف در درگیریهای روسیه و اوکراین محکوم کرد. به گفته سفیر لیتوانی، پست عامل تهدید انگیزههای ژئوپلیتیکی پشت این حمله را برجسته و آن را به حمایت قوی لیتوانی از اوکراین مرتبط میکند.
برخی شرکتهای هدف پیام «پاسخ دادن خیلی طول کشید» را نمایش دادند که احتمالاً میتواند نتیجه یک حمله منع سرویس توزیعشده باشد. حملات منع سرویس وبسایتها را با ترافیک بیش از حد تحتالشعاع قرار میدهد و باعث میشود سرورها برای رسیدگی به درخواستها با مشکل مواجه شوند. این اضافه بار منجر به تأخیر در پردازش درخواستهای قانونی کاربر میشود و در نتیجه زمان پاسخدهی کند یا زمانبندی سرور را کاهش میدهد.
هنگامی که یک وبسایت با حمله DDoS مواجه میشود، کاربران ممکن است با پیامهای خطایی مانند «پاسخ دادن خیلی طولانی شد» یا «زمان اتصال تمام شد» مواجه شوند. این میتواند عملکرد عادی وبسایتهای آسیبدیده را مختل و برای کاربرانی که سعی در دسترسی به خدمات را دارند چالشهایی ایجاد کند. حملات DDoS میتواند عواقب شدیدی داشته باشد و بر در دسترس بودن و قابلیت اطمینان پلتفرمهای آنلاین تأثیر بگذارد.
لیتوانی یکی از حامیان جدی اوکراین در درگیری با روسیه بوده است و از نظر حجم حمایت نسبت به اقتصاد خود در رتبه اول قرار دارد. سفیر لیتوانی تأکید کرد که طبق گزارش مؤسسه اقتصاد جهانی کیل آلمان، لیتوانی معادل 1.8 درصد از تولید ناخالص داخلی خود از اوکراین حمایت کرده است.