حملات سایبری به گوام
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان،رهبر آژانس امنیت ملی و فرماندهی سایبری ایالات متحده اعلام کرد که حملات سایبری موفقیتآمیز چین به زیرساختهای حیاتی در گوام یا دیگر پایگاههای هند و اقیانوس آرام میتواند تواناییهای نظامی ایالات متحده در منطقه را فلج نماید.
گوام یک پایگاه کلیدی برای نیروهای آمریکایی در منطقه میباشد، جایی که واشنگتن فکر می کند جنگ با پکن می تواند در آن آغاز شود. این جزیره به عنوان مرکز لجستیک ، مهمات و همچنین یک گره اطلاعاتی، نظارتی و شناسایی عمل می کند.
ژنرال پل ناکاسون گفت:
حمله به شبکه ها و فناوری اطلاعات که از توزیع برق، آب، غذا و واکنش اضطراری گوام حمایت می کند، می تواند "تاثیر بسیار قابل توجهی" بر گزینه های موجود برای فرماندهان نظامی داشته باشد.
او در جلسه استماع روز ۳۱ ژانویه کمیته منتخب حزب کمونیست چین گفت:
ارتباطات، توانایی استفاده از مرگبارترین سیستم های تسلیحاتی ، اینها همه حوزه هایی هستند که ما به آن ها تکیه خواهیم کرد. ما باید هر روز فعالیت کنیم، باید هوشیاری داشته باشیم، باید قابلیت های تهاجمی و دفاعی داشته باشیم.
اتحاد اشتراک اطلاعات فایو آیز (Five Eyes)، متشکل از استرالیا، کانادا، نیوزلند، بریتانیا و ایالات متحده ،در ماه مه به یک گروه جاسوسی چینی هشدار داد که از سد دفاعی دیجیتالی در گوام و سایر مکانها عبور کرده است. مایکروسافت این نفوذ را شناسایی کرد و آن را به گروهی به نام وُلت تایفون (Volt Typhoon) نسبت داد.
مقامات آمریکایی مدتهاست که چین را یک خطر جدی سایبری میدانند و موسسه بینالمللی مطالعات استراتژیک آمریکا،چین را در ردیف دوم رتبهبندی تهدیدات سایبری در کنار روسیه قرار داده است. استراتژی سایبری 2023 پنتاگون هشدار داد که پکن آماده است تا در صورت وقوع جنگ، حملات سایبری را به زیرساختهای حیاتی و شبکههای دفاعی انجام دهد.
رئیس فرماندهی سایبری ایالات متحده، ژنرال پل ناکاسون، در کنفرانس سایبری AFCEA TechNet در بالتیمور، مریلند، در 2 می 2023 صحبت کرد.
او اعلام کرد که چنین تاکتیکهایی برای دامن زدن به سردرگمی، انحراف منابع ارزشمند و مهار بسیج نظامی است.
ناکاسون گفت :
وقتی هکرها در کمین زیرساخت های حیاتی هستند، اولین کاری که باید انجام دهیم این است که مطمئن شویم آنها را شکست می دهیم. ما باید هوشیاری داشته باشیم .این یک تهدید پایدار است که با آن روبرو می شویم.
نماینده مایک گالاگر، رئیس کمیته، قبل از جلسه استماع به خبرنگاران گفت که مواردی وجود دارد که نشان می دهد چین بخشی از توجه خود را از جاسوسی اقتصادی دور کرده و زیرساخت های حیاتی را هدف قرار داده است.
این حرکت نشاندهنده اشتیاق برای خرابکاری است، زیرا هیچ ارزش اقتصادی در حملات سایبری در خط لوله نفت و گاز یا شرکتهای آب و برق و هیچ مالکیت معنوی برای سرقت وجود ندارد.