همکاری تحقیقاتی آلمان و اسرائیل در زمینه امنیت سایبری در بخش انرژی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ آتن (ATHENE)، مرکز تحقیقات ملی برای امنیت سایبری کاربردی در آلمان و وزارت انرژی و زیرساخت رژیم صهیونیستی در حال راه اندازی یک برنامه تحقیقاتی مشترک جدید هستند. برای یک دوره اولیه 3 ساله، محققان دانشگاههای اسرائیل با دانشمندان آتن با هدف تحقیق و توسعه راهحلهایی برای مسائل مبرم امنیت سایبری در بخش انرژی همکاری خواهند کرد.
بخش انرژی یکی از مهمترین زیرساختهای حیاتی هر جامعه مدرن است. وقفه در تأمین برق، گاز و نفت میتواند اقتصاد را به بنبست بکشاند و خسارات عظیمی به بار آورد. بخش انرژی در حال حاضر یکی از اهداف اصلی مجرمان سایبری و هکرهای دولتی است. براساس مطالعه اخیر شرکت آیبیام (IBM)، بیش از 11 درصد از تمام حملات سایبری علیه صنعت، بخش انرژی را هدف قرار میدهد. بیش از 43 درصد از حملات سایبری علیه بخش انرژی به اهدافی در اروپا اصابت کرده است. اکثر حملات سایبری انگیزه اقتصادی دارند، مانند حمله باجافزاری در سال 2021 به خط لوله «Colonial»، که باعث وحشت در پمپبنزینها در سواحل شرقی ایالات متحده شد. با این حال، حملات سایبری توسط عوامل دولتی در زمینه درگیریهای سیاسی و نظامی نیز در حال افزایش است. کارشناسان معتقدند که آلمان نیز تحت تأثیر حملات سایبری دولتی قرار گرفته است : حمله روسیه در سال 2022 به شبکه ماهوارهای «Viasat»، که برای ارتباطات اضطراری در اوکراین استفاده میشود، منجر به از دست رفتن کنترل 5800 توربین بادی با مجموع خروجی 11 گیگاوات از «Enercon» شد که دیگر قابل کنترل نیستند.
بنابراین بهبود امنیت سایبری تأمین انرژی یکی از مهمترین و فوریترین وظایف تحقیقات امنیت سایبری کاربردیگرا است. از سال 2022، مشارکت نزدیک انرژی بین آلمان و رژیم صهیونیستی در سطح ایالتی وجود داشته است. به عنوان بخشی از این مشارکت انرژی، آتن و وزارت انرژی و زیرساخت اسرائیل در حال راهاندازی یک برنامه تحقیقاتی مشترک در مورد امنیت سایبری در بخش انرژی هستند. تمرکز اولیه این مشارکن بر توسعه معماریهای جدید و کاربردی برای تأمین انرژی سایبری انعطافپذیرتر، توسعه روشهایی برای شناسایی حملات در تمام سطوح بخش انرژی و توسعه روشهایی برای دفاع در برابر حملات منع سرویس علیه بخش انرژی خواهد بود.
برای راهاندازی این همکاری تحقیقاتی، یک کارگاه مشترک از محققان شرکت کننده اسرائیلی و آلمانی در تاریخ 6 می 2024 در دانشگاه گوته فرانکفورت برگزار میشود که توسط آتن و آژانس انرژی آلمان (dena) سازماندهی شده است. بیش از 40 نفر محقق از حوزه تحقیقات، صنعت و سیاست آلمان و رژیم صهیونیستی به سرپرستی هایا شولمان (Haya Schulmann)، استاد تمام دانشگاه گوته، عضو هیئت مدیره آتن و استاد مدعو در دانشگاههای اورشلیم و تلآویو برای بحث در مورد مشکلات و راهحلها حضور خواهند یافت. شولمن منطقه تحقیقاتی را در آتن که بر مسائل امنیتی زیرساخت حیاتی تمرکز دارد، هماهنگ میکند. این کارگاه توسط معاون رئیس دانشگاه گوته فرانکفورت، برنهارد برون (Bernhard Brüne) و مدیر عامل آتن، مایکل وایدنر (Michael Waidner) افتتاح خواهد شد. پس از یک دقیقه سکوت به مناسبت روز یادبود هولوکاست که در 6 می در اراضی اشغالی جشن گرفته میشود، بتینا استارک-واتزینگر (Bettina Stark-Watzinger)، وزیر آموزش و تحقیقات فدرال (BMBF)، تیمون گرملز (Timon Gremmels)، وزیر آموزش عالی، تحقیقات، علوم و هنر (HMWK) در ایالت هسیان و همچنین نمایندگان وزارت فدرال امور اقتصادی و اقدام اقلیمی (BMWK)، سفارت رژیم صهیونیستی در برلین و وزارت انرژی و زیرساخت اسرائیل سخنرانی افتتاحیه دارند . پس از سخنرانی مقدماتی ماری لوئیز ولف (Marie-Luise Wolff)، رئیس Bundesverband der Energie- und Wasserwirtschaft (BDEW) و مدیر عامل «Entega AG» و چن گیرات (Chen Girat)، مدیر ارشد امنیت اطلاعات شرکت اسرائیل الکتریک، بزرگترین تأمین کننده انرژی این رژیم، محتوا و جزئیات همکاری پژوهشی مورد بحث قرار خواهد گرفت.
درباره ATHENE
مرکز تحقیقات ملی برای امنیت سایبری کاربردی آتن بزرگترین مرکز تحقیقات امنیت سایبری در اروپا است. در آتن، متخصصانی از مؤسسات فراونهوفر برای فناوری اطلاعات امن (SIT) و تحقیقات گرافیک کامپیوتری (IGD)، دانشگاه فنی دارمشتات، دانشگاه گوته فرانکفورت آم ماین و دانشگاه دارمشتات گرد هم میآیند. علوم کاربردی آتن توسط وزارت آموزش و تحقیقات فدرال آلمان (BMBF) و وزارت آموزش عالی، تحقیقات، علم و هنر هسین (HMWK) پشتیبانی میشود.