حضور عربستان در سازمان ملل برای بحث در مورد امنیت سایبری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ سازمان ملی امنیت سایبری عربستان در یک بحث آزاد اخیر در سطح بالا در مورد امنیت سایبری که توسط شورای امنیت سازمان ملل برگزار شد، شرکت کرد.
عربستان سعودی در این نشست بر نیاز به فضای سایبری ایمن برای حفظ امنیت ملی و توسعه اقتصادی تأکید کرد. ریاض تمرینات سایبری را با بیش از 40 کشور و سازمان رهبری و بنیاد مجمع جهانی امنیت سایبری را به عنوان بخشی از تلاشهای خود برای تقویت همکاری بینالمللی در امنیت سایبری تأسیس کرده است.
این مناظره بر موضوع حفظ صلح و امنیت بینالملل و پرداختن به تهدیدات در حال تحول در فضای مجازی متمرکز بود. در این گفتگو نمایندگان چندین کشور عضو سازمان ملل و همچنین آنتونیو گوترش (Antonio Guterres)، دبیر کل سازمان ملل، حضور داشتند.
ریاست هیئت سعودی بر عهده عبدالعزیز بن محمد الواصل (Abdulaziz bin Mohamed Al-Wasel)، نماینده دائم عربستان در سازمان ملل بود. در آنجا نمایندگانی از سازمان ملی امنیت سایبری عربستان حضور داشتند. هدف از این بحث، افزایش آگاهی از مشکلات مربوط به امنیت سایبری و افزایش مشارکت شورای امنیت سازمان ملل متحد در نبرد با حملات سایبری بود. این نشان میدهد که چگونه صلح و نظم جهانی در معرض خطر نگرش منفی در اینترنت است.
مقامات سعودی بر اهمیت حیاتی اینترنت قابل اعتماد و ایمن که فرصتهای اقتصادی جدید ایجاد میکند، تأکید کردند و گفتند که دفاع از سرزمینهای خود تا حد زیادی به اقدامات دفاعی سایبری مانند کدهای رمزگذاری یا بیومتریک بستگی دارد و باید از خود رمز عبور، نه فقط در برابر هکرها بلکه هر چیزی که میتواند سریعتر از حملات سایبری حاکمیت را از بین ببرد، محافظت کرد. برای مثال، تشدید امنیت سایبری در جستجوی منافع ملی مشترک امری ضروری است. حادترین موضوعات در امنیت سایبری توسط رهبران ارشد جهان در انجمنهایی مانند کنفرانسهای جهانی امنیت سایبری مورد بحث قرار میگیرد.
عربستان سعودی از برگزاری کنفرانس و آرزوهایش برای تقویت همکاریهای بینالمللی در زمینه امنیت سایبری صحبت کرد.
در آخرین تکرار این گردهمایی، نمایندگانی از بیش از 120 کشور مختلف حضور داشتند. عربستان سعودی به منظور کمک به ابتکارات جهانی با هدف تقویت امنیت سایبری، تقویت همکاری و توسعه اقتصادی و اجتماعی در این زمینه، بنیاد مجمع جهانی امنیت سایبری را در ریاض تأسیس کرد.
این طرح ابتکاری با فعالیتهای مناسب امنیت سایبری بینالمللی که هدف آن ارتقای ثروت و رفاه جهانی و همزمان ایجاد ظرفیتهای انسانی در کشورها و سازمانهای بینالمللی است، هماهنگ است و از آنها حمایت میکند. ریاض تمرینات سایبری را انجام داد که در آن بیش از 40 کشور و سازمان شرکت داشتند.
با انجام این کار، عربستان بر تعهد خود به تقویت همکاریهای منطقهای در زمینه امنیت سایبری تأکید کرد. این تلاشها منجر به ایجاد یک کمیته تخصصی وزارتی برای امنیت سایبری توسط شورای همکاری خلیج فارس (GCC) و شورای وزیران امنیت سایبری عرب توسط اتحادیه کشورهای عربی شد.