حضور عربستان در کنوانسیون جرایم سایبری سازمان ملل
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ عربستان سعودی فعالانه در کمیته ویژه سازمان ملل متحد درباره جرایم سایبری که از 29 ژانویه تا 9 فوریه 2024 در نیویورک تشکیل شد، شرکت کرد. این کمیته وظیفه اصلی تدوین کنوانسیون بینالمللی با هدف مقابله با تهدید فزاینده جرایم سایبری را بر عهده دارد.
در طول مذاکرات، توجه قابل توجهی به مفاد مختلف کنوانسیون آتی، که قرار است برای تصویب به مجمع عمومی سازمان ملل متحد ارائه شود، معطوف شد. پس از نهایی شدن، این کنوانسیون برای امضای همه کشورهای عضو سازمان ملل متحد و همچنین سازمانهای ادغام اقتصادی منطقهای در دسترس قرار خواهد گرفت.
در این کنوانسیون آرزوی جمعی برای تقویت اقدامات پیشگیرانه، ارائه پشتیبانی فنی و تقویت ابتکارات ظرفیتسازی به منظور خنثی کردن و مبارزه مؤثر با جرایم سایبری نهفته است. علاوه بر این، با تشخیص ماهیت ذاتاً فراملی تهدیدات سایبری، به دنبال تقویت همکاریهای بینالمللی در این حوزه است.
عربستان سعودی به عنوان یک مشارکت کننده فعال در طول مذاکرات ظاهر شد و چندین پیشنهاد برای تهیه پیشنویس کنوانسیون ارائه کرد. این کشور با همکاری نزدیک با کشورهای عرب، از موضوعات مختلفی که در پیشنویس کنوانسیون مشخص شده بود، حمایت و بر تعهد خود به تقویت اقدام یکپارچه اعراب در امنیت سایبری تأکید کرد.
تأسیس شورای وزیران امنیت سایبری عرب در سال 2023، تحت نظارت اتحادیه عرب، گواهی بر رهبری عربستان سعودی در این عرصه است. این شورا که مقر آن در ریاض قرار دارد، براساس پیشنهاد ارائه شده از سوی عربستان سعودی، متشکل از یک دبیرخانه کل و یک دفتر اجرایی است که نشان دهنده تلاشی هماهنگ برای تقویت همکاری منطقهای در مقابله با تهدیدات سایبری است.
نمایندگان بیش از 140 کشور در این مذاکرات گرد هم آمدند و عربستان سعودی به طور برجسته توسط هیئتی به رهبری سازمان ملی امنیت سایبری در کنار سایر نهادهای ملی دیگر حضور داشت. این تعامل قوی بر تعهد تزلزلناپذیر عربستان برای ایجاد یک چشمانداز سایبری ایمن، هم داخل و هم در صحنه جهانی، تأکید میکند.