حذف بیش از 2 میلیون حساب کاربری در مِتا
به گزارش کارگروه شبکههای اجتماعی سایبربان؛ شرکت مِتا اعلام کرد که از ابتدای سال تاکنون 2 میلیون حساب کاربری مرتبط با کلاهبرداری قصابی خوک و سایر کلاهبرداریها را حذف کرده است.
بیشتر این حسابها از میانمار، لائوس، امارات متحده عربی، فیلیپین و کامبوج، معروف به میزبانی عملیاتهای «برده کلاهبرداری»، سرچشمه میگیرند.
این مراکز کلاهبرداری مجرمانه اغلب جویندگان کار بیخبر را با آگهیهای شغلی خیلی خوب و ظاهراً واقعی در تابلوهای شغلی محلی، انجمنها و پلتفرمهای استخدام فریب میدهند تا آنها را مجبور کنند که به عنوان کلاهبرداران آنلاین کار کنند.
نوع اصلی کلاهبرداری که توسط این حسابها انجام میشود، «قصاب خوکها» است، یک کلاهبرداری سرمایهگذاری مالی مضر ویژه که روی دستکاری طولانیمدت و فریب پیشرفته تکیه دارد.
مِتا این حسابها را از اکوسیستمش حذف و با سازمانهای مجری قانون در آن کشورها همکاری کرد تا اطلاعاتی را به اشتراک بگذارد تا عملیاتهای کلاهبرداری را در هسته آنها مختل کند.
کلاهبرداری در شبکههای اجتماعی
غول مِتا ادعا کرد که گروههای هکری در آسیا و اقیانوسیه در درجه اول کلاهبرداریهای قصابی خوک را انجام و کاربران را در سراسر جهان هدف قرار میدهند.
طبق گزارشها، این غول فناوری بیش از 2 سال است که به طور فعال با این مشکل در پلتفرمهای خود مبارزه میکند و شاهد گسترش باندهای جرایم سایبری از کامبوج به نقاط دیگر مانند لائوس، میانمار و امارات است.
هکرها به عنوان افراد مجرد جذاب یا اعضای سازمانهای دولتی و شرکتهای بزرگ ظاهر میشوند؛ آنها پیامهای عمومی را برای تعداد زیادی از کاربران از طریق DM، SMS، یا ایمیل ارسال میکنند به این امید که برخی از آنها پاسخ دهند، تاکتیکی که به عنوان «اسپری و دعا» شناخته میشود.
کسانی که با کلاهبرداران درگیر میشوند، به سمت پلتفرمهای سرمایهگذاری تقلبی سوق داده میشوند، اما پلتفرمها بازدهی جعلی دارند و اجازه خروج پول را نمیدهند و فقط به دنبال جلب اعتماد هستند.
در حالیکه ظاهراً افراد زیادی درگیر این کلاهبرداریها نیستند، افبیآی گزارش داد که این کلاهبرداری به یک درآمدزای عظیم برای گروههای جنایی سازمانیافته تبدیل شده است.
گزارش جرایم اینترنتی 2023 افبیآی نشان داد که کلاهبرداریهای سرمایهگذاری با افزایش 38 درصدی از 3.31 میلیارد دلار در سال 2022 به 4.57 میلیارد دلار در سال گذشته رسیده است.
مِتا اعلام کرد که طیف وسیعی از اقدامات را برای شناسایی و متوقف کردن این کلاهبرداریها در پلتفرمهایش از جمله فیسبوک، اینستاگرام، واتساپ و مسنجر به کار گرفته، قبل از اینکه فرصتی برای طعمهگذاری کاربران و قربانی کردن آنها پیدا کند.
این شرکت در آخرین اطلاعیه خود اقدامات زیر را ذکر کرده است :
• اعمال خط مشی سازمانها و افراد خطرناک (DOI) مِتا برای جلوگیری از فعالیت گروههای کلاهبردار و مختل کردن عملیاتهایشان در سراسر سیستم عاملها اعمال میکند.
• سیگنالهای رفتاری و فنی برای شناسایی و مسدود کردن حسابها و زیرساختهای مرتبط با کلاهبرداری استفاده میشود.
• مِتا دیدگاههای خود را با مجریان قانون جهانی مبادله میکند تا کلاهبرداریها را مختل کند و سازمانهای جنایی را پاسخگو نگه دارد.
• همکاری مِتا با شرکتهای فناوری و ابتکاراتی مانند «Tech Against Scams Coalition» برای بهبود دفاع بین پلتفرمی.
• ویژگیهای محافظتی مانند هشدار در مسنجر و اینستاگرام و شفافیت چت گروهی در واتساپ به کاربران کمک میکند کلاهبرداری را شناسایی و از آن جلوگیری کنند.
به کاربران پلتفرمهای مِتا توصیه شده تا احراز هویت دو مرحلهای را در حسابهای خود فعال کنند، مسیر «تأیید سلفی» را برای بازگرداندن دسترسی به حسابهای سرقت شده در نظر بگیرند و همیشه با احتیاط با ارتباطات ناخواسته رفتار کنند.
هر زمان که در رسانههای اجتماعی و پلتفرمهای ارتباطی از شما درخواست پول میشود، چه در مواقع اضطراری یا برای پیوستن به طرحهای سرمایهگذاری، مراقب باشید.