حذف 63 هزار حساب کاربردی نیجریهای در مِتا
به گزارش کارگروه شبکههای اجتماعی سایبربان؛ پلتفرم مِتا، شرکت مادر فیسبوک، اینستاگرام و واتساپ، 63 هزار حساب نیجریهای مرتبط با پسران یاهو، نامی که در نیجریه به کلاهبرداران نسبت داده میشود، را حذف کرد.
این شرکت در گزارش تهدیدات تهاجمی 3 ماهه اول 2024 خود این مطلب را اعلام کرد.
این اعلامیه تنها یک هفته پس از آن منتشر شد که کمیسیون رقابت فدرال و حمایت از مصرف کننده، مِتا را به دلیل نقض مکرر مقررات حفاظت از دادهها، 220 میلیون دلار جریمه کرد.
به گفته محققان، این حسابها که طی چند هفته گذشته حذف شدهاند، برای کلاهبرداریهای مالی و توزیع فیلمنامههای باجگیری استفاده میشده است.
مِتا عنوان کرد که جنایت مالی یک جنایت بدون مرز است که در سالهای اخیر با افزایش فعالیت یاهو بویز، مجرمان سایبری سازمانیافتهای که عمدتاً خارج از نیجریه فعالیت میکنند و در انواع مختلف کلاهبرداریها تخصص دارند، تقویت شده است.
در بیانیه مِتا آمده است :
«ما حدود 63 هزار حساب کاربری را در نیجریه حذف کردهایم، از جمله یک شبکه هماهنگ از حدود 2500 حساب، که سعی در هدف قرار دادن افراد دارای کلاهبرداریهای مالی داشتهاند. ما همچنین مجموعهای از حسابها، صفحهها و گروههای فیسبوک را که توسط یاهو بویز اداره میشوند را حذف کردیم که با سیاست سازمانها و افراد خطرناک ما ممنوع شدهاند و در تلاش برای سازماندهی، استخدام و آموزش کلاهبرداران جدید بودند.»
مِتا با برجسته کردن روند مورد استفاده در طول تحقیقات، گفت که دریافته است که بیشتر تلاشهای کلاهبرداران ناموفق بوده، اگرچه برخی افراد زیر سن قانونی را هدف قرار دادهاند و این موارد به مرکز ملی کودکان گمشده و مورد بهرهکشی (NCMEC) گزارش شده است.
این پلتفرم اجتماعی فاش کرد که از طریق برنامه فانوس ائتلاف فناوری که برای کمک به مهار چنین کلاهبرداریهایی در پلتفرمهای مختلف راهاندازی شده بود، اطلاعات را با سایر شرکتهای فناوری به اشتراک گذاشته است.
مِتا همچنین گفت که حدود 7200 دارایی را در نیجریه، از جمله 1300 حساب فیسبوک، 200 صفحه و 5700 گروه که منابع مرتبط با کلاهبرداری را ارائه میکردند، حذف کرده است؛ این داراییها اسکریپتها و راهنماهایی را برای کلاهبرداریها و به اشتراکگذاری پیوندهایی به مجموعه عکسها برای ایجاد حسابهای جعلی ارائه میکردند.
برای محافظت از کاربران، به ویژه نوجوانان، مِتا توضیح داد که تنظیمات پیامرسانی سختتری را برای کاربران زیر 16 سال (در برخی کشورها زیر 18 سال) اجرا کرده و هشدارهای امنیتی را برای تشویق رفتار محتاطانه آنلاین به نمایش میگذارد.
مِتا متعاقباً اعلام کرد :
«ما همچنین از مرکز ملی کودکان گمشده و مورد بهرهکشی و مأموریت عدالت بینالمللی برای اجرای «Project Boost»، برنامهای که سازمانهای مجری قانون در سراسر جهان را در پردازش و عمل به گزارشهای مرکز آموزش میدهد، حمایت مالی میکنیم. ما تاکنون چندین جلسه آموزشی از جمله در نیجریه و ساحل عاج برگزار کردهایم که آخرین جلسه ما در ماه گذشته برگزار شد.»