گسترش همکاری آمریکا و کره جنوبی برای مقابله با تهدیدات سایبری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ به گفته محققان، در راستای افزایش قابل توجه مشارکت کره جنوبی و ایالات متحده، تهدیدات سایبری و فضایی به طور رسمی به عنوان محرکهای بالقوه تحت معاهده دفاع متقابل کشورها در سال 1953 شناخته شدند و 2 کشور دامنه همکاری را فراتر از حوزههای نظامی سنتی گسترش دادند. کارشناسان معتقدند این تحول که پس از نشست اخیر وزیران دوجانبه در واشنگتن دیسی اعلام شد، نشان دهنده نگرانیهای فزاینده در مورد تشدید همکاری امنیتی کره شمالی و روسیه، از جمله انتقال فناوری ماهوارهای و عملیاتهای سایبری است که ثبات منطقه را به چالش میکشد.
لوید آستین (Lloyd Austin)، وزیر دفاع ایالات متحده، به صراحت گفت که حملات فضایی یا سایبری برای به چالش کشیدن امنیت ائتلاف، میتواند آمریکا را به استناد ماده سوم پیمان دفاع متقابل دچار مشکل کند. اگر هر یک از طرفین با حملهای مواجه شود که تهدیدی برای صلح و امنیت آن تلقی میشود، این بند مستلزم دفاع متقابل است.
این بیانیه در بحبوحه نگرانیهای عمیقتر در مورد روابط نزدیکتر روسیه و کره شمالی، با ترس از انتقال فناوری روسیه برای کمک به پیونگ یانگ در ارتقای قابلیتهای سایبری و ابتکارات فضایی، منتشر شد. بروس بِنِت (Bruce Bennett)، کارشناس نظامی شمال شرق آسیا در شرکت رَند (Rand)، اظهار داشت : «کره شمالی در بخش سایبری بسیار فعال و درگیر هک و سرقت اطلاعات بوده و اغلب خود را به عنوان سازمان دهندگان کنفرانس در جستجوی نظرات کارشناسی در مورد موضوعات خاص نشان میدهد.»
به گفته تحلیلگران، دامنه گسترش یافته معاهده به اشتراکگذاری اطلاعات گسترده و ابتکارات دفاعی مشترک بین سئول و واشنگتن را امکانپذیر میکند و منعکس کننده تلاشهای استراتژیک برای مقابله با تهدیدات فضایی، مانند تداخل ماهوارهای یا اختلال در شناسایی است.
یانگ اوک (Yang Uk)، محقق مؤسسه مطالعات سیاسی آسان (Asan) مستقر در سئول، ادعا کرد که کره شمالی میتواند به دنبال توسعه فناوریهای فضایی برای از کار انداختن ماهوارههای کره جنوبی یا ایالات متحده باشد. در پاسخ، فرماندهی استراتژیک کره جنوبی برای عملیاتهای فضایی و سایبری اخیراً تأسیس شده، توانایی خود را به منظور هماهنگی با همتایان آمریکایی خود افزایش داده است. جونگ کیونگ وون (Joung Kyeong-woon)، محقق ارشد در انجمن دفاع سئول، عنوان کرد که فرماندهی جدید با فرماندهی استراتژیک ایالات متحده و فرماندهی هند و اقیانوسیه ایالات متحده همکاری خواهد کرد و پاسخ یکپارچه به حوادث سایبری و فضایی را ممکن می سازد.
این اقدام با برنامههای کره جنوبی برای ارتقای قابلیتهای فضاییاش، شامل استقرار ماهوارههای حیاتی برای ردیابی فعالیتهای موشکی کره شمالی، همسو است.
محققان براین باورند که افزایش روابط نظامی بین کره شمالی و روسیه به گسترش روابط کره جنوبی و آمریکا فوریت میبخشد. دامنه اتحاد پیونگیانگ به مسکو برای جنگ غیرقانونی خود در اوکراین مهمات میفرستد و اخیراً چندین هزار نیرو برای تقویت نیروهای روسی مستقر کرده که متحمل خسارات سنگین میدان جنگ شدهاند. این اقدامات ناقض قطعنامههای متعدد شورای امنیت سازمان ملل است که تحریمهایی را علیه کره شمالی به اتهام برنامههای موشکی و هستهای غیرقانونی آن اعمال میکند.
رهبران دفاعی در سراسر جهان نسبت به ارائه فناوری نظامی پیشرفته روسیه به کره شمالی در ازای آن ابراز نگرانی کردهاند که این امر همچنین قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل را نقض میکند. آستین ادعا کرد که چنین کمکهایی میتواند پیونگ یانگ را برای افزایش فعالیتهای بیثبات کننده خود، از جمله آزمایشهای اخیر موشکهای بالستیک قاره پیما (ICBM) جسور کند.
تقویت مقررات سایبری و فضایی کره جنوبی-ایالات متحده این معاهده نه تنها به تهدیدهای خاص کره شمالی و روسیه میپردازد، بلکه چالشهای آینده را نیز پیشبینی میکند. بِنِت با تأکید بر نقش حیاتی اطلاعات بیدرنگ در مقابله با تهدیدات موشکی، گفت :
«اگر کره جنوبی حرکاتی مانند جابجایی یک موشک بالستیک قاره پیما را ببیند، برای هر 2 کشور بسیار ارزشمند است.»