Fuchsia؛ سیستمعامل جدید گوگل
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ شرکت گوگل در حال کار روی سیستمعامل جدیدی به نام فیوشا (Fuchsia) است. برخلاف سیستمعاملهای رایج گوگل، اندروید و کروم (Chrome OS)، در توسعهی فیوشا از هستهی لینوکس استفاده نشده است.
فیوشا نام یک گل و همچنین نام یک رنگ است و در توضیح پروژهی جدید گوگل آمده است: صورتی + بنفش == فیوشا (یک سیستمعامل جدید)
در توسعهی فیوشا از هستهی مگنتا (Magneta) استفاده شده است. این هسته بر پایهی «لیتل کرنل» (LittleKernel)، پروژهای برای طراحی سیستمهای جایگذاری شده1 (embedded system)، مانند ابزارهای اینترنت اشیا توسعه داده شد. از طرفی گوگل تا کنون دو نوع خدمات مختلف مانند گوگل هوم (Google Home) و آنهاب (OnHub) را برای اینترنت اشیا ارائه داده است و احتمالاً قصد دارد از سیستمعامل جدید خود برای ایجاد یک سامانهی یکپارچه بین خدمات اینترنت اشیای نام برده استفاده کند.
بر اساس اطلاعات منتشر شده در مورد فیوشا، گوگل به زودی شروع به حمایت از رایانههای رزپری پای 3 (Raspberry Pi 3) خواهد کرد. این سیستمعامل به علت استفاده از مگنتا از مقیاسپذیری بهتری برخوردار است و میتوان از آن علاوه بر سامانههای اینترنت اشیا، در پلتفرمهای دیگری مانند تلفن هوشمند، تبلت و رایانهی خانگی استفاده کرد. به همین علت میتوان کاربردهای مختلفی را برای آن در نظر گرفت.
بر اساس شایعات منتشر شده سیستمعامل فیوشا منبع باز بوده و با استفاده از زبانهای برنامهنویسی دارت (Dart) شرکت گوگل، که بر پایهی «C» و «++C» ایجاد شده است، توسعه مییابد.
_________________________________
1- سیستمهای جایگذاری شده یا نهفته، رایانههایی هستند که برای کنترل یک سیستم بزرگ و مشخص طراحی شدهاند و در زمانهایی که محدودیتهایی در مورد پردازش همزمان وجود دارد به کار میروند.