فروش جاسوسافزارهای شرکتهای اسرائیلی به اندونزی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ طبق گزارش آزمایشگاه امنیتی سازمان عفو بینالملل، حداقل 4 شرکت مرتبط با رژیم صهیونیستی، نرمافزارهای جاسوسی تهاجمی و فناوری نظارت سایبری را به اندونزی فروختند.
این تحقیقات براساس سوابق تجاری، دادههای حمل و نقل و اسکنهای اینترنتی، پیوندهایی را بین نهادها و سازمانهای دولتی رسمی در اندونزی، کشوری بدون روابط دیپلماتیک رسمی با اسرائیل، کشف کرد.
معامله بین اندونزی، پرجمعیتترین کشور مسلمان جهان و شرکتهای اسرائیلی از جمله «NSO»، کاندیرو (Candiru)، «Wintego» و «Intellexa»، حداقل به سال 2017 بازمیگردد.
سازمان عفو بینالملل در این گزارش گفت :
«جاسوسافزارهای اسرائیلی بسیار تهاجمی هستند و به گونهای طراحی شدهاند که مخفی باشند و کمترین ردی از خود به جای بگذارند. این محرمانگی درونی میتواند تشخیص موارد سوءاستفاده غیرقانونی از این ابزارها علیه جامعه مدنی را بسیار دشوار کند و خطر ایجاد مصونیت از مجازات را برای نقض حقوق بهصورت طرحریزی به همراه داشته باشد.»
گزارش فوق واردات نرمافزارهای جاسوسی متعددی را بین سالهای 2017 تا 2023 توسط شرکتها و آژانسهای دولتی اندونزی، از جمله پلیس ملی اندونزی و آژانس ملی سایبری و رمزنگاری نشان میدهد.
به گفته سازمان عفو بینالملل، پلیس اندونزی از پاسخ به سؤالات مربوط به یافتهها خودداری کرد.
این اولین باری نیست که اندونزی با جاسوسافزارهای رژیم صهیونیستی مرتبط میشود و گزارشهای سال 2023 نشان میدهد که ردی از جاسوسافزار پگاسوس (Pegasus) متعلق به NSO در این کشور یافت شده است.
در سال 2022، رویترز گزارش داد که بیش از 12 نفر از مقامات ارشد دولت اندونزی و پرسنل نظامی در سال قبل با نرمافزارهای جاسوسی ساخت اسرائیل هدف قرار گرفتند.
کارشناسان اعلام کردند که بسیاری از نرمافزارهای جاسوسی مورد استفاده افراد را ملزم میکنند تا روی پیوندی کلیک کنند و سپس آنها به یک وبسایت هدایت میشوند. این وبسایت از خبرگزاریهای قانونی یا سازمانهای منتقد سیاسی تقلید میکرد.
این یافتهها نگرانیهایی را ایجاد کرده است، زیرا در حال حاضر اندونزی قوانینی ندارد که استفاده قانونی از جاسوسافزار یا فناوریهای نظارتی را کنترل کند.
سازمان عفو بینالملل از دولت اندونزی خواست تا جاسوسافزارهای بسیار تهاجمی را ممنوع کند.