about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

به گفته عضو شورای عالی فضای مجازی، اگر فضای مجازی قانونمند باشد نیاز به فیلترینگ وجود ندارد.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان ؛ سعیدرضا عاملی، عضو شورای عالی فضای مجازی در برنامه گفت‌وگوی ویژه شبکه خبر که باموضوع «حکمرانی فضای مجازی» روی آنتن رفت، پیرامون موضوع فیلترینگ مطرح کرد: با فیلترینگ موافق نیستیم، اما با حکمرانی قانونمند موافق هستم. در فضای مجازی تراکم ارتباطات بالا است و جامعه ایرانی هم بسیار فعال در این فضا فعال است.

سعیدرضا عاملی ادامه داد: در این فضا ما ۷۲ میلیون کاربر اینترنت داریم. یعنی از نفوذ ۸۴ درصدی صحبت می‌کنیم. قبل از اینکه به فیلترینگ پاسخ بدهیم باید به این امر توجه کنیم که زیست بوم دوم زندگی با زیست بوم اول که جغرافیای مشخص دارد متفاوت است و فراملی و جهانی است. وقتی جماعت بزرگی از فیلترشکن استفاده می‌کند ما عملا فضا را باز کردیم برای اینکه افراد به محیط‌های نامناسب دیگر ورود پیدا کنند. ۹۷ درصد گروه سنی ۱۵ تا ۱۷ سال از فیلترشکن استفاده می‌کنند و به داده‌هایی دسترسی دارد که که آسیب رسان است. 

رضا تقی‌پور، عضو شورای عالی فضای مجازی در این گفت‌وگو مطرح کرد: ابزار‌های حاکمیت گریز یکی از صد‌ها ابزار حکمرانی است.  اینکه حکمرانی فضای مجازی را معادل فیلترینگ بدانیم، تله رسانه‌ای است. یک گروه، کاسبان این ماجرا هستند و فیلترشکن می‌فروشند، رئیس جمهور فیلترشکن فروش‌ها را به مردم معرفی کند. مسیر عبور این پهنای باند و سرور‌ها مشخص است و فیلترشکن‌ فروش‌ها قابل شناسایی هستند.

رضا تقی پور گفت: «هیچ مسئولی در جمهوری اسلامی موافق فیلترینگ نیست. فیلترینگ اصالت ندارد و در جایی که هیچ چاره‌ای نیست برای جلوگیری از تخلف استفاده می‌شود. اگر فضای مجازی قانونمند داشته باشیم نیاز به برخورد و جریمه وجود ندارد، اما حکمرانی فضای مجازی نداشتیم و در این زمینه غفلت کردیم.»

عضو شورای عالی فضای مجازی ادامه داد:‌ «قانون یعنی ایجاد فرصت و محیط پایدار برای کسب و کار؛ در همه زمینه‌ها اینگونه است. لازم است قوانینی وجود داشته باشد که روابط بین مردم با کسب و کار‌ها و کسب و کار‌ها با دولت را تعیین کند. وقتی یک توافق پایدار به نام قانون را همه قبول کنند دیگر مشکلی نیست. برای مثال، مدیرعامل تلگرام دوروف در فرانسه بازداشت شد، اتهامات را پذیرفت و قوانین فرانسه را رعایت کند.»

سعیدرضا عاملی همچنین مطرح کرد: هدف از محدودیت این بود که سلامت و امنیت تامین شود، اما بر اثر این فشاری که وارد شد، جمعیت بزرگی به سمت فیلترشکن رفت. در حال حاضر سکو‌های پرطرفدار بسته شده و امکان استفاده وجود ندارد. در برخی از این سکوها بین ۵۰۰ هزار تا یک میلیون کسب و کار فعال بوده است. ما باید به فکر این‌ها هم باشیم. به نظر می‌رسد به هدفی که مدنظر داشتیم دست پیدا نکردیم. البته از حدود یک و نیم میلیون صفحه با محتوای هرزه نگاری جلوگیری کردیم و می‌کنیم و بقیه کشور‌ها هم این کار را می‌کنند.اما برخی از این‌ها با ما دشمنی دارند و اگر کاربران عکس سردارسلیمانی را در صفحه خود بگذارند، حذف یا حتی صفحه را مسدود می‌کنند، از این‌ها هم نمی‌شود چشم پوشی کرد. همچنین باید به بخش خصوصی در زمینه شبکه‌های اجتماعی میدان دهیم.»

رضا تقی پور با بیان اینکه باید مذاکره انجام شود، گفت:« سکویی که علنا از رژیم کودک کش حمایت می‌کند، آیا درست است ما از آن استفاده کنیم که سهام آن گران شود؟ پلتفرمی که به طور علنی خصومت می‌کند و حاضر نیست مثل بقیه کشور‌ها قوانین کشور ما را هم بپذیرد. ما می‌گوییم پلتفرم چارچوب داشته باشد همانطور که در اروپا و سایر کشو‌ها دارد و وقتی تخلف می‌کنند جریمه می‌شوند، اما این امکان در داخل کشور ما وجود ندارد؛ اگر این‌ها باشد کار به فیلترینگ نمی‌رسد.»

سعیدرضا عاملی مطرح کرد:« نباید قانونی بگذاریم که براساس آن ۷۰ درصد جامعه متخلف شناخته بشوند. این فضا فضای پیچیده‌ای است.

عضو شورای عالی فضای مجازی گفت: «بحث ظرفیت‌های شبکه هم مطرح است؛ سرعت اینترنت واقعی ۵ مگابیت بر ثانیه است در حالی که در کشور‌های پیشرفته ۲۰۰ مگابیت بر ثانیه است. حتی فناوری 6G، که نسل بعدی اینترنت است هشت میلیون مگابیت بر ثانیه است. نزدیک به ۶۳ میلیارد دلار ارزش اقتصاد دیجیتال ما است که می‌توانیم فضای بهتری برای آن ایجاد کنیم.»

 سعیدرضا عاملی ادامه داد: «اگر در زمان خاص تهدیدی نسبت به امنیت عمومی انجام شود، همه کشور‌ها محدودیت ایجاد می‌کنند. در فرانسه و آمریکا هم شرایط ویژه پیش بیاید محدودیت ایجاد می‌شود. در حال حاضر باید عقلانیت عمومی معطوف به عقلانیت الهی را به کار ببریم و تصمیم بگیریم. هیچ خانواده‌ای نمی‌پذیرد که جوانش در معرض تخلفات قرار بگیرد.»

موضوع:

تازه ترین ها
دبی
1403/10/23 - 13:08- هوش مصنوعي

دبی میزبان رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی

دبی میزبان رویدادی برای رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی در 23 ژانویه امسال خواهد بود.

تولید
1403/10/23 - 12:55- آمریکا

تولید تراشه‌های ۴ نانومتری در آمریکا

شرکت صنایع نیمه‌رسانا تایوان، تولید تراشه‌های ۴ نانومتری را در آریزونا آمریکا آغاز می‌کند.

هک
1403/10/23 - 10:26- جرم سایبری

هک حساب رسمی ایکس لایت‌کوین برای تبلیغ توکن جعلی سولانا ال تی سی

هک کردن حساب‌های شبکه‌های اجتماعی برای تبلیغ پروژه‌های جعلی یک روش رایج میان مجرمان سایبری است.