فعالیت پارتیزانهای سایبری بلاروس برای کمک به اوکراین
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ کارشناسان عنوان کردند که پارتیزانهای سایبری سیستمهای کامپیوتری راهآهن بلاروس را هک کردند. آنها مدعی شدند که جاسوسان را شناسایی و تحرکات نظامی روسیه در بلاروس و جابهجایی تجهیزات نظامی روسیه در بلاروس را ردیابی کردند. هکرها حتی اطلاعات پاسپورت رئیس جمهور لوکاشنکو (Lukashenko) را دزدیدند.
پارتیزانهای سایبری بلاروس یک گروه هکری است که برای سرنگونی رهبری در این کشور تلاش میکند. هکرهای بلاروس علاوه بر تمرکز بر ایجاد تغییر در کشور خود، به اوکراین نیز کمک میکنند.
آنها هنوز عملیاتهای تهاجمی را انجام ندادهاند تا عملیاتهای نظامی روسیه را که در بلاروس جریان دارد، مختل کند. در حال حاضر، این گروه به عنوان یک خار و نه یک تهدید مرگبار برای رژیم لوکاشنکو باقی مانده است.
لوکاشنکو اظهار داشت که بیشتر از سلاحهای اتمی از سلاحهای سایبری میترسد و به وزرای خود گفت که اگر نمیتوانند اطلاعات رایانههای خود را محافظت کنند، باید به روش استفاده از کاغذ روی آورند.
پارتیزانهای سایبری در پی اعتراضات سال 2020 علیه رژیم بلاروس ظهور کردند. آنها فقط چند 10 عضو دارند و مخفیانه برای محافظت از هویت و بستگان خود در بلاروس فعالیت میکنند. فقط تعداد کمی از اعضای اصلی به پایگاه داده داخلی خود و توانایی بررسی دادههای هک شده دسترسی دارند. قبل از اینکه هر کسی بتواند به آن بپیوندد، آنها یک بررسی دقیق برای تأیید هویت انجام میدهند. این بررسی، سرویسهای اطلاعاتی احتمالی بلاروس یا روسیه را فیلتر میکند.
اندکی قبل از شروع جنگ تمام عیار روسیه و اوکراین در سال 2022، پارتیزانها سیستم کامپیوتری راهآهن بلاروس را هک کردند و از دولت خواستند کمک به انتقال نیروهای روسی را متوقف کند. آنها از انجام اقدامات شدیدتر برای فلج کردن قطارها با سرنگونی سیستمهای سیگنالینگ و کنترل اضطراری اجتناب کردند، اما اظهار داشتند که درصورت اطمینان از عدم آسیب به افراد بیگناه، ممکن است در آینده این کار را انجام دهند.
از آن زمان، پارتیزانهای سایبری به انتقال دادههای مهم به اطلاعات اوکراین ادامه دادهاند. آنها اخیراً شرکت سازنده هواپیماهای بدون سرنشین روسی اورلان را هک و اطلاعات شرکت را به سرویسهای اطلاعاتی اوکراین مخابره کردند.
تلاشهای پارتیزانهای سایبری بلاروس و ارتش فناوری اطلاعات اوکراین همپوشانی دارند. آنها در روسیه دشمن مشترکی دارند. با این حال، این 2 گروه از نظر دامنه و اهداف متفاوت هستند. پارتیزانهای سایبری به عنوان یک مقاومت دیجیتال، یک گروه هکری، برای مبارزه با دولت لوکاشنکو عمل میکنند. ارتش فناوری اطلاعات اوکراین شامل هزاران داوطلب از کشورهای مختلف است که درگیر یک جنگ سایبری همه جانبه علیه روسیه هستند.
در حال حاضر هیچ همکاری فعالی بین هکرهای بلاروسی و اوکراینی وجود ندارد. در آغاز جنگ روسیه و اوکراین، گروهها سعی کردند گفتگو کنند، اما هیچ تعامل جدی محقق نشد. عملیاتهای بلاروس متمرکز و سیاسی است، در حالیکه اوکراینیها غیرمتمرکز هستند.
تاکتیکهای 2 گروه متفاوت است. ارتش فناوری اطلاعات اوکراین حملات منع سرویس توزیع شده (DDoS) در مقیاس بزرگ را برای مختل کردن عملیاتها و از بین بردن شبکهها انجام میدهد. در مقابل، پارتیزانهای سایبری شبکهها را هک و زمانی که وارد میشوند، مشخصات پایینی برای جمعآوری اطلاعات حفظ میکنند.
در ماههای اخیر، پارتیزانهای بلاروس تنها چند حمله برجسته را انجام دادهاند. یولیانا شمتووتس (Yuliana Shemetovets)، سخنگوی پارتیزانهای سایبری، ادعا کرد که این گروه در آمادهسازی «برای یک وضعیت انقلابی» کمرنگ است. یک رویداد قو سیاه تقریباً با شورش سال گذشته گروه واگنر در روسیه رخ داد. شمتووتس گفت :
«ما میخواهیم در سیستم بمانیم، دادهها را استخراج کنیم و دادههایی را به شرکای مورد اعتماد خود ارائه دهیم. وقتی زمان مناسب باشد، پارتیزانهای سایبری آماده ایجاد ویرانی خواهند بود.»