F8 2017؛ تبدیل دوربین به اولین بستر واقعیت افزوده
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان: شرکت فیسبوک به صورت سالانه اجلاسی با نام اف 8 (F8) را برای معرفی دستاوردهای جدید خود برگزار میکند. در روز اول اجلاس سال 2017 فیسبوک، از بستر تازهای به نام «استودیو واقعیت افزوده» (VR Studio) برای توسعهدهندگان رونمایی کرد که به کمک آن میتوانند ویژگیهای این فناوری را به برنامههای خود اضافه کرده و به ایجاد تجربههای جدید در برنامههای وابسته دوربینها ابزارهای هوشمند بپردازند.
مارک زاکربرگ، مدیرعامل فیسبوک گفت: «احتمالاً واقعیت افزوده بستر محاسباتی اصلی بعدی خواهد بود.»
زاکربرگ در ماه گذشته ویژگیهای جدیدی مانند حالتهای جدیدی برای ارسال پیام خصوصی به نام دایرکت (Direct)، به اشتراکگذاری فیلم و عکس (Camera features) و داستان اخیر1 «recent Stories»، را با الهام از اسنپچت برای پیامرسان خود معرفی و بیان کرد کاربران بهزودی هزاران ویژگی مختلف از واقعی افزوده را مشاهده خواهند کرد.
مدیرعامل فیسبوک در زمان سخنرانی خود در اف 8 چند عدد از ویژگیهای یاد شده را به نمایش گذاشت. به عنوان مثالی از آنها میتوان به نمایش تصاویر و متنها به صورت سهبعدی اشاره کرد. همچنین با به نقش بستن عبارت «زمان تغذیه» (It’s feeding time) گل رزی روی میز صبحانه ظاهر شده و تعدادی کوسه شروع به چرخیدن دور ظرف غذا کردند.
در ویدئویی دیگر فیسبوک نشان داد که میتوان تصاویر دو بعدی را به سه بعدی تبدیل کرد. این ویژگی تصویر دفتر کاری پر از صندلی را به چند شیوه دستخوش تحول کرده، دفترهایی ظاهر شدند که پر از آب یا توپهای فنری و حتی سالن بولینگ بودند
زاکربرگ با گفتن جملهی سلام بر تبلیغات اعلام کرد هماکنون 6 توسعهدهندهی مختلف با آنها هم کاری کرده و دیگران نیز میتوانند در صورت تمایل در آن ثبت نام کنند و استفاده از ویژگیهای آن بسیار ساده خواهد بود.
دوربین فیسبوک میتواند بر اساس شی انتخاب شده پیشنهادهایی را ارائه بدهد. برای نمونه با کلیک روی یک فنجان قهوهی موجود در دوربین میتوان به آن بخار اضافه کرد. همچنین با انتخاب یک بطری نوشیدنی سازندهی و لینکی برای خرید آن به نمایش گذاشته میشود.
بستر مذکور به توسعهدهندگان اجازه میدهد از سه نوع دادهی ورودی برای واقعیت افزوده استفاده کنند. این سه نوع داده شامل، تشخیص چهره (نه با توانایی شناسایی هویت)، حسگر دادهها مانند ژیروسکوپ و موقعیتیاب جغرافیایی و «رابط برنامهنویسی اسکریپتینگ» (Scripting API) استفاده کنند.
به عنوان مثال میتوان به برنامهی ایجاد شده توسط شرکت بازیسازی «EA» به نام «مس افکت: اندرومدا» ( Mass Effect: Andromeda) اشاره کرد که اجازهی قرار دادن کلاهی مجازی روی سر کاربران را فراهم میکند. به علاوه امکان نمایش همزمان دادهها و جدول امتیاز طرفداران در هوا توسط این برنامه وجود خواهد داشت. همچنین امکان نمایش مدل سهبعدی از سفینههای موجود در بازی نیز در آن قرار داده شده است.
زاکربرگ ادامه داد: «تعدادی از ویژگیها جنبهی سرگرمی و برخی دیگر کاربردی هستند.»
استودیو واقعیت افزوده از پخش ویدئوهای زنده پشتیبانی کرده و اجازهی اضافه کردن مواردی مانند تصاویر ثابت و متحرک، متن را به کاربر میدهد.
وی توضیح داد شاید برای ورود به رقابت واقعیت افزوده دیر شده باشد؛ اما فناوری شناخت اشیا و یادگیری ماشینی آنها میتواند به رقابت بپردازد.
نسخهی آزمایشی بتای این استودیوی واقعیت افزوده از هماکنون در دسترس توسعهدهندگان قرار گرفته است تا بتوانند آن را با دستکاری تصاویر، دادن افکت روی ویدئوها، بازیها، پروژههای هنری و بسیاری موارد دیگر امتحان کنند.
______________________________________
1- پیام های ویژگی داستان اخیر بعد از چند ساعت پاک خواهند شد.