about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

دولت آمریکا ادعا کرد که به دلیل نگرانی از حملات سایبری انجام شده اخیر، سردار حميدرضا لشگریان، فرمانده سایبر الکترونیک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، تحریم شده است.

به گزارش کارگروه بین‌الملل سایبربان؛ دوم فوریه 2024، ایالات متحده 6 مقام ایرانی را به اتهام حملات سایبری در آمریکا و سایر کشورها تحریم کرد. تحریم‌های جدید پس از حمله 28 ژانویه 2024 به یک پایگاه نظامی ایالات متحده در شمال شرقی اردن در امتداد مرز مشترک سوریه و عراق صورت گرفت. در این حمله 3 سرباز آمریکایی کشته و 47 نفر زخمی شدند. وزارت خزانه‌داری ایالات متحده درخصوص این حمله به فرماندهی سایبر الکترونیک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و 5 مقام ارشد این سازمان اشاره کرد. برایان نلسون (Brian Nelson)، معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی مدعی شد :

«هدف قرار دادن عمدی زیرساخت‌های حیاتی از سوی عوامل سایبری ایران، اقدامی خطرناک است. ایالات متحده چنین اقداماتی را تحمل نخواهد کرد و از طیف وسیعی از ابزارها و مقامات خود برای پاسخگویی به عاملان استفاده خواهد کرد.»

بیانیه مطبوعاتی وزارت خزانه‌داری ایالات متحده

اداره کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری (OFAC) 6 مقام فرماندهی سایبری الکترونیکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران (IRGC-CEC) را تحریم کرد.

ایالات متحده همچنین درمورد عملیات‌های سایبری عوامل سایبری سپاه که در آنها تصاویری از کنترل کننده منطقی برنامه‌پذیر ساخت شرکت اسرائیلی «Unitronics» را هک و تصاویری روی صفحه نمایشگرها منتشر کردند، هشدار داد.

متیو میلر (Matthew Miller)، سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده، در این خصوص بیانیه‌ای صادر کرده که بدین شرح است :

«ایالات متحده امروز فرماندهی سایبر الکترونیک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و 5 نفر از مقامات ارشد این سازمان را تحریم کرد، سازمانی که مسئول یک سری حملات سایبری علیه زیرساخت‌های حیاتی در ایالات متحده و سایر کشورها و 5 مورد از آن بوده است. آمریکا برای پاسخ به این فعالیت‌ها و عملیات‌های سایبری اخیر عوامل سایبری وابسته به سپاه با هدف قرار دادن کنترل‌کننده‌های منطقی برنامه‌پذیر (PLC) که در آن هکرها از اعتبارنامه‌های پیش‌فرض برای نمایش پیام ضد اسرائیلی در این کنترل کننده‌ها استفاده کردند، اقدام می‌کند. اگرچه این عملیات خاص هیچ خدمات مهمی را مختل نکرده، اما دسترسی به سیستم‌های زیرساختی حیاتی می‌تواند پیامدهای ویرانگری را به همراه داشته باشد.»

در این مورد، آمریکا مدعی شد که با هماهنگی بخش خصوصی و سایر کشورها، به سرعت حوادث را با کمترین تأثیرات جبران کرده است. با این وجود، ایالات متحده اعلام کرد که عمیقاً در مورد هدف قرار دادن این سیستم‌ها نگران است.

مقامات آمریکایی ادعا کردند که هکرهای ایران پیشتر نیز فعالیت‌های سایبری علیه برخی زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده، عملیات علیه بیمارستان کودکان بوستون در سال 2021 و فعالیت‌های مشابهی علیه برخی کشورهای اروپایی و رژیم صهیونیستی ترتیب داده‌اند.

بنابر ادعای دولت آمریکا، تحریم جدید براساس دستور اجرایی مرجع مبارزه با تروریسم (E.O.) 13224 انجام شده است. اداره کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری ایالات متحده، فرماندهی سایبری الکترونیکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را در 12 ژانویه 2018، به اتهام داشتن مالکیت یا کنترل یا اقدام از طرف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، تحریم کرده بود. امروز این سازمان آمریکایی لیست خود را به‌روزرسانی کرد.

طبق گفته اداره کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا، حمیدرضا لشگریان، فرمانده سایبرالکترونیک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در عملیات‌های مختلف سایبری و اطلاعاتی سپاه نقش داشته است.

مهدی لشگریان، حمید همایونفال، میلاد منصوری، محمدباقر شیرین کار و محمدامین صابریان از دیگر مسئولان ارشد سایبر الکترونیک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هستند که وارد لیست تحریم شده‌اند.

پیامدهای تحریم‌ها

در نتیجه این اقدام، کلیه اموال و منافع افراد فوق در بالا که در ایالات متحده یا در اختیار یا کنترل افراد آمریکایی است مسدود شده و باید به اداره کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا گزارش شود. علاوه بر این، هر نهادی که به طور مستقیم یا غیرمستقیم، به صورت انفرادی یا در مجموع، 50 درصد یا بیشتر متعلق به یک یا چند فرد تحریم شده باشد، نیز مسدود می‌شود. این سازمان آمریکایی ادعا کرد که به طور کلی کلیه معاملات این افراد در ایالات متحده ممنوع است، مگر اینکه مجوز عمومی یا خاص صادر شده از سوی این سازمان را داشته یا معاف باشد.

علاوه بر این، مؤسسات مالی و سایر اشخاصی که طی معاملات یا فعالیت‌های خاصی با مقامات تحریم شده شرکت می‌کنند، ممکن است خود را در معرض تحریم قرار دهند یا مشمول اقدامات اجرایی شوند. این ممنوعیت‌ها شامل انجام هر گونه کمک یا ارائه وجوه، کالا یا خدمات به نفع هر شخص تعیین شده یا دریافت هر گونه کمک یا ارائه وجوه، کالا یا خدمات از چنین شخصی است.

تحریم‌های اداره کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا نه از روی توانایی این سازمان برای تعیین و اضافه کردن افراد به فهرست تحریم‌ها، بلکه ناشی از ترس است. مقامات آمریکایی اعلام کردند که هدف نهایی تحریم‌ها مجازات نیست، بلکه ایجاد تغییر مثبت در رفتار است. در مورد فرآیند درخواست حذف از فهرست این سازمان، از جمله افراد و سازمان‌های تحریم شده، می‌توان به وب‌سایت اداره کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا مراجعه کرد. 

منبع:

تازه ترین ها
نصب
1403/12/07 - 07:57- ابزارهای هوشمند

نصب سیستم‌های شناسایی بیومتریک در خطوط متروی رژیم صهیونیستی

پلیس رژیم صهیونیستی خواستار نصب سیستم‌های شناسایی بیومتریک در خطوط مترو در سرزمین‌های اشغالی شد.

کاهش
1403/12/07 - 07:55- آفریقا

کاهش تهدیدات سایبری در کنیا با همکاری شرکت‌های مخابراتی

وزارت اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد دیجیتال کنیا اعلام کرد که این کشور متعهد به همکاری با شرکت‌های محلی و بین‌المللی مخابرات برای کاهش تهدیدات سایبری شده است.

فعالیت
1403/12/07 - 07:53- آسیا

فعالیت 2000 هندی در کمپ‌های جرایم سایبری میانمار

کارشناسان اعلام کردند که حدود 2000 هندی در کمپ‌های جرایم سایبری میانمار کار می‌کنند که بسیاری از آنها با پیشنهادهای شغلی جعلی فریب خورده بودند.