دستگیری 11 نفر به دنبال تعطیلی شبکههای پخش غیرقانونی آی پی تی وی
به گزارش کارگروه حملات سایبری خبرگزاری سایبربان، در سالهای اخیر، چنین شبکههایی هم در اتحادیه اروپا و هم در سطح جهانی با استفاده از فناوری آی پی تی وی (IPTV) راهاندازی شدهاند؛ روشی که در آن کانالهای تلویزیونی از طریق ارائهدهندگان اینترنت پرسرعت توزیع میشوند.
در عملیات روز چهارشنبه، یوروپل اعلام کرد که 102 مظنون را مورد تحقیق قرار داده و 11 نفر از آنها را به اتهام توزیع غیرقانونی محتوای سرویسهای استریم دستگیر کرده است.
این گروه محتوای بیش از 2500 کانال تلویزیونی، بهویژه کانالهای ورزشی را دزدی کرده و آنها را برای بیش از 22 میلیون نفر در سراسر جهان در دسترس قرار داده بود.
بر اساس بیانیه دفتر دادستانی منطقهای کاتانیا در ایتالیا، این عملیات غیرقانونی آی پی تی وی، ماهانه 250 میلیون یورو (معادل 263 میلیون دلار) و سالانه 3 میلیارد یورو برای این گروه درآمد داشته است.
این فعالیت غیرقانونی هر ساله 10 میلیارد یورو به سرویسهای استریم خسارت وارد کرده است.
یوروپل همچنین این عملیات را به پولشویی و جرایم سایبری مرتبط دانست و در این راستا، بیش از 112 یورش انجام شد و 29 سرور توقیف شد، که منجر به مصادره 270 دستگاه آی پی تی وی شد.
در جریان این یورشها، پلیس همچنین مواد مخدر، سلاح و حدود 1.7 میلیون یورو به صورت ارز دیجیتال و نقدی کشف کرد.
مقامات یوروپل اعلام کردند:
از ابتدای این پرونده، یوروپل با برگزاری جلسات مجازی متعدد و میزبانی یک جلسه عملیاتی در مقر یوروپل در لاهه از این عملیات بینالمللی حمایت کرد.
در این عملیات، پلیس کشورهای بلغارستان، کرواسی، فرانسه، آلمان، ایتالیا، هلند، رومانی، سوئد، سوئیس و بریتانیا مشارکت داشتند.
مقامات ایتالیایی این عملیات را بزرگترین اقدام علیه دزدی محتوای سمعی و بصری که تاکنون در ایتالیا انجام شده، توصیف کردند.
چندین سازمان مختلف در ایتالیا بیش از دو سال برای سازماندهی این عملیات وقت صرف کردند.
مقامات ایتالیایی بیان کردند:
برای فرار از تحقیقات، مظنونان از برنامههای پیامرسان رمزگذاریشده، هویتهای جعلی و اسناد تقلبی استفاده کردهاند که برای ثبت شمارههای تلفن، کارتهای اعتباری، اشتراک تلویزیونی و اجاره سرورها به کار گرفته میشد.
بیشتر یورشها، حدود 89 مورد، در ایتالیا انجام شد و 14 مورد دیگر در سایر کشورهای مشارکتکننده بود.
دادستانهای ایتالیایی اظهار کردند:
یک زیرساخت پیچیده، گسترده و وسیع فناوری اطلاعات که بهطور غیرقانونی به بیش از 22 میلیون کاربر در سطح ملی و بینالمللی خدمات ارائه میداد، از بین برده شده است. در واقع، با یک سیستم فناوری اطلاعات پیشرفته، یعنی آی پی تی وی غیرقانونی، برنامههای زنده و محتوای درخواستی که تحت حفاظت حقوق تلویزیونی و متعلق به شناختهشدهترین پلتفرمهای تلویزیونی ملی و بینالمللی مانند اسکای (Sky)، دازن (Dazn)، مدیاست (Mediaset)، آمازون پرایم (Amazon Prime)، نتفلیکس (Netflix)، پارامونت (Paramount) و دیزنی پلاس (Disney+) بود، بهطور غیرقانونی ضبط و فروخته میشد.
یوروپل و اینترپل در سال 2024 تلاش کردهاند که بهطور فعالتری با جرایم سایبری مقابله کنند.
اینترپل روز چهارشنبه از یک عملیات که بیش از 40 کشور درگیر آن بودند، خبر داد.
این عملیات یک شبکه از مجرمان را که درگیر کلاهبرداریهای صوتی، کلاهبرداری عاشقانه، اخاذی آنلاین، کلاهبرداری سرمایهگذاری، قمار آنلاین غیرقانونی، کلاهبرداری ایمیل تجاری و تجارت الکترونیک بود، متلاشی کرد و بیش از 5500 مظنون دستگیر و حدود 400 میلیون دلار مصادره شد.
این عملیات پنج ماهه که با نام هائچی (HAECHI) شناخته میشود، توسط مقامات کره جنوبی رهبری شد که اعلام کردند این گروه جنایی مسئول 1.1 میلیارد دلار خسارت به بیش از 1900 قربانی بوده است.
در برخی موارد، اعضای این گروه مجرمانه وانمود میکردند که مأموران پلیس هستند و از هویتهای جعلی برای سرقت پول استفاده میکردند.
دبیرکل اینترپل، والدسی اورکیزا، تاکید کرد:
تأثیر جرایم سایبری میتواند ویرانگر باشد؛ از دست رفتن تمام پساندازهای افراد، مختل شدن کسبوکارها، و تضعیف اعتماد به سیستمهای دیجیتال و مالی نیز از جمله اثرات آن است. ماهیت بدون مرز جرایم سایبری به معنای این است که همکاری بینالمللی پلیس ضروری است، و موفقیت این عملیات که با حمایت اینترپل انجام شد، نشان میدهد که وقتی کشورها با هم کار میکنند، چه نتایجی میتوان به دست آورد.
اینترپل همچنین روز سهشنبه از عملیات دیگری خبر داد که شامل 1006 دستگیری در چندین کشور آفریقایی بود.