ضرورت پذیرش اشتراک اطلاعات در منطقه شرق آفریقا
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ کیتوره کیندیکی (Kithure Kindiki)، دبیر کابینه (CS) کنیا برای امور داخلی و اداره ملی، از رؤسای اطلاعات و امنیت منطقه شرق آفریقا خواست تا همکاری بین سازمانی در حوزه ضداطلاعات، اجرای قانون و پیشگیری از جرایم را بپذیرند.
کیندیکی خاطرنشان کرد که منطقه با جنایات فراملی بیسابقه، تروریسم، تهدیدات سایبری و سایر خطرات نوظهور مواجه است.
این مقام کنیایی در اختتامیه کنفرانس همکاری 2 روزه ماشاریکی (Mashariki) در مومباسا توضیح داد :
«این تهدیدها، که توسط نهادهای جنایتکار سازماندهی شدهاند، هدفشان بیثبات کردن ملتهای ما، به خطر انداختن امنیت ملی ما و تضعیف حاکمیت قانون است. علاوه بر این، آنها بر چشمانداز توسعه ما سایه میاندازند، بنابراین گردهماییهایی مانند آنچه در اینجا تجربه کردهایم، ضروریتر از همیشه است.»
در این سمپوزیوم 14 رئیس اطلاعات از شرق آفریقا گرد هم آمدند تا ایدهها و تجربیات خود را به اشتراک بگذارند.
رؤسای اطلاعات از کنیا، بوروندی، کومور، جمهوری دموکراتیک کنگو (DRC)، جیبوتی، اتیوپی، مالاوی، موزامبیک، رواندا، سومالی، سودان جنوبی، سیشل، تانزانیا و اوگاندا حضور داشتند.؛ آنها در مورد 5 موضوع عمده بحثها و ارائههایی داشتند : تهدید تروریسم در منطقه و مقابله با افراطگرایی خشونتآمیز، جرایم سازمان یافته فراملی و ماهیت در حال تحول آن، تهدیدات ژئوپلیتیکی و اجتماعی-اقتصادی منطقهای، تهدیدهای نوظهور در فضای سایبری و بهرهبرداری از فرصتها در منطقه برای مبارزه با تهدیدات.
کیندیکی گفت که نهادهای مجرمانه تهدیدی فراگیر هستند که از گوشهای از یک ملت سرچشمه میگیرد و به طور پیوسته از آنجا رشد میکند و نه تنها بر کشور آسیب دیده بلکه بر کشورهای همسایه نیز سایه افکنده است.
او منطقه را به اتحاد، تقویت اتحادها، تبادل بینش و ابداع راهبردهای نوآورانه برای حفاظت از امنیت و رفاه کشورها تشویق و تصریح کرد :
«پاسخ جمعی ما باید جامع و 2جانبه باشد؛ اولاً، این امر مستلزم تلاشی هماهنگ از طریق همکاری چند سازمانی در داخل مرزهای کشورهای ما و شکستن سیلوها، تقویت همافزایی بین مجریان قانون و سازمانهای اطلاعاتی مختلف و تضمین تبادل بیوقفه اطلاعات است.»
کیندیکی عنوان کرد که همکاری بین سازمانی به کنیا این امکان را داده تا از نقاط قوت مؤسسات مختلف استفاده کند و منابع را برای دفاع از کشور در برابر تهدیدات فراگیر مورد استفاده قرار دهد.
از رؤسای اطلاعات خواسته شد تا شراکتهای قدرتمند، اطلاعات و به اشتراکگذاری دادهها را در زمان واقعی ایجاد کنند.
او اظهار داشت :
«از طریق تشکیل تیمهای چند سازمانی، ما به طور مؤثر به مهمترین چالشهای امنیتی کشورمان از جمله تروریسم، فساد و درگیریهای بیناجتماعی رسیدگی کردهایم و همکاریها باید تا مرزهای ملی گسترش یابد. اطلاعات در زمان واقعی و به اشتراکگذاری دادهها محورهای استراتژی دفاع جمعی ما هستند. تبادل به موقع اطلاعات، ما را قادر میسازد تا از تهدیدات در حال تحول جلوتر بمانیم و پاسخهای پیشگیرانه را به جای واکنشی تسهیل کنیم.»
نورالدین حج (Noordin Hajj)، مدیر کل سرویس اطلاعات ملی (NIS) کنیا اعلام کرد که همکاری شکل گرفته با رؤسای اطلاعات منطقه به ثمر خواهد رسید.
وی افزود :
«ما با هم بذر را کاشتیم و وقتی از نزدیک نگاه میکنیم ظاهراً شروع به جوانه زدن کرده است. بذر ما خوب است و امیدوارم رشد کند. اکنون با اعتماد به نفس و جاهطلبی شروع به آبیاری گیاه جوانهزده میکنیم.»
حج خاطرنشان کرد که هماهنگی و همکاری بین رؤسای اطلاعات، فرصت جدیدی برای کار، تجارت و زندگی مسالمتآمیز با هم فراهم می کند.
او ادامه داد :
«گرد هم آمدن ما در دستاوردهای امنیت و رفاه برای مردم بسیار ارزشمند است. با هم میتوانیم با خوشبینی به آینده نگاه کنیم. جاهطلبی مشترک ما این است که کارهای بیشتر و بهتر انجام دهیم. اما امروز، ما از موضع قدرت شروع میکنیم.»
آمنه محمد (Amina Mohamed)، دبیر سابق کابینه، نیز از رؤسای اطلاعات خواست تا همه روشهایی را که قبلاً مورد استفاده قرار میگرفت، نوآوری کنند تا ارتقاء یابند.
محمد توضیح داد :
«کتاب قوانین باید بهروز شود و به طور گستردهتری به اشتراک گذاشته شود. اگر منابع مورد نیاز خود را در اختیار داشته باشید، قادر خواهید بود به طور بهینه دست یابید.»