درخواست کمک شرکت دولتی انرژی کاستاریکا از کارشناسان آمریکایی
به گزارش کارگروه حملات سایبری خبرگزاری سایبربان، شرکت ریکوپ (RECOPE)، که به واردات، پالایش و توزیع سوختهای فسیلی در سراسر کاستاریکا و همچنین اداره خطوط لوله بین سواحل کارائیب و اقیانوس آرام مشغول است، اعلام کرد صبح چهارشنبه متوجه این حمله شده و تحقیقات را آغاز کرده است.
مسئولان بیان کردند که به دلیل این حمله، که سیستمهای دیجیتال تسهیل پرداخت را از کار انداخت، مجبور به انجام فروش سوخت بهصورت دستی شدند.
عملیات در پایانههای تانکر سوخت روز چهارشنبه تا دیر وقت ادامه یافت و روز پنجشنبه گسترش پیدا کرد.
ریکوپ اعلام کرد که با همکاری وزارت علوم، نوآوری، فناوری و ارتباطات (MICITT) کاستاریکا در حال تلاش برای حل این مسئله است و بارها در رسانههای اجتماعی تأکید کرد که هیچ کمبودی در عرضه سوخت وجود ندارد.
این شرکت همچنین اظهار کرد که جریان تانکرهای حمل سوخت را زیر نظر دارد تا در صورت نیاز ساعات کاری پایانهها را افزایش دهد.
در مجموع، ۲۰۳ کامیون سوختگیری انجام دادند.
در بیانیهای آمده است:
تخلیه سوخت در اسکله ما بهصورت عادی ادامه دارد. صبح امروز کشتیهایی با بنزین ممتاز، دیزل و سوخت هواپیما دریافت شد. بهطور همزمان، ریکوپ و وزارت علوم، نوآوری، فناوری و ارتباطات به همکاری برای مدیریت این حادثه ادامه میدهند. ما تأکید میکنیم که موجودی کافی برای پاسخگویی به تقاضای سوخت داریم و مانند ۶۱ سال گذشته، خدمت رسانی خود را تضمین میکنیم.
روز جمعه، کارلا مونترو، رئیس ریکوپ، اعلام کرد که کارشناسان امنیت سایبری از ایالات متحده در روز شکرگزاری وارد شده و توانستند برخی سیستمها را بهتدریج بازیابی کنند.
با این حال، او تصریح کرد که شرکت تا زمانی که از ایمنی کامل فرآیندها مطمئن نشود، به استفاده از سیستمهای دستی ادامه خواهد داد.
مونترو همچنین اشاره کرد که به دلیل نگرانی مردم از احتمال کمبود گسترده گاز و نفت، حجم فروش سوخت افزایش یافته است.
طی آخر هفته، ریکوپ ساعات کاری را برای تسهیل فروش سوخت افزایش داد.
وزارت علوم، نوآوری، فناوری و ارتباطات این کشور در بیانیهای اعلام کرد که تیم امنیتیاش در انجام امور بازیابی کمک کرده و بار دیگر تأکید کرد که این حمله هیچ تأثیری بر عرضه سوخت در کشور نداشته است.
این وزارتخانه همچنین مجبور شد چندین پیام منتشر کند تا شایعات درباره حملات سایبری دیگر به نهادهای ملی را رد کند.
دولت کاستاریکا پیشتر با حملات متعدد باجافزاری مواجه شده بود، بهطوری که رئیسجمهور تازه انتخابشده، رودریگو چاوز، مجبور شد در واکنش به فلج شدن ناگهانی خدمات حیاتی دولتی، وضعیت اضطراری اعلام کند.
این حملات که توسط گروه باجافزاری کانتی (Conti) انجام شد، سیستم مالیاتی، وزارت حملونقل، سیستم گمرک، برق، خدمات هواشناسی، بهداشت و بخشهای دیگر کشور را تحت تأثیر قرار داد.
این حادثه توجه جهانی را به خود جلب کرد و به یکی از نخستین مواردی تبدیل شد که ایالات متحده کمک قابلتوجهی به کشوری پس از یک حمله باجافزاری ارائه کرد.
مقامات آمریکایی ۲۵ میلیون دلار برای تقویت دفاع سایبری کاستاریکا اختصاص داده و کاستاریکا به ابتکار مقابله با باجافزاری دولت بایدن پیوست.
چاوز سال گذشته در مصاحبهای با ناتانیل فیک، سفیر امنیت سایبری آمریکا، گفت:
ما مورد حمله قرار گرفتیم، بهطوری که ستون اصلی عملکرد دولت دچار اختلال شد.