درخواست اتحادیه اروپا از دانشگاه ها برای همکاری با سازمان های اطلاعاتی
به گزارش کارگروه بین الملل خبرگزاری سایبربان، خطراتی مانند انتقال نامطلوب دانش، مداخله خارجی، و نقض اخلاقی یا یکپارچگی در سالهای اخیر به دنبال اقدامات جاسوسی بزرگی که گفته میشود توسط دولت چین حمایت میشود، به طور فزایندهای مورد تاکید قرار گرفته است.
توصیهای که توسط کشورهای عضو اتحادیه اروپا در روز پنجشنبه ارائه شد، با هدف رسیدگی به خطرات امنیتی تحقیقاتی ناشی از همکاریهای بینالمللی است و بر حساسیتهای پیرامون فناوریهای مرزی تاکید میکند.
حوزههای فناوری از جمله «نیمههادیهای پیشرفته، هوش مصنوعی، کوانتومی و بیوتکنولوژیها» بهویژه برای امنیت اقتصادی اتحادیه اروپا، حیاتی ارزیابی میشوند.
یکی از توصیههای کلیدی عنوان شده توسط شورا در این هفته شامل تسهیل تبادل اطلاعات بین سازمانهای تحقیقاتی و سرویسهای اطلاعاتی به عنوان مثال از طریق جلسات توجیهی طبقهبندیشده و غیر طبقهبندیشده یا افسران رابط اختصاصی است تا بتوانند در جریان خطرات پیش روی تحقیقات در این زمینهها قرار بگیرند.
توصیه دیگری خواستار افزایش تمرکز سیاسی بر چالشهایی است که سرقت مالکیت معنوی و انتقال دانش میتواند ایجاد کند، با درخواست از کشورهای عضو برای «توسعه یا تقویت همکاریهای بینبخشی در داخل دولت، به ویژه گرد هم آوردن سیاستگذاران مسئول آموزش عالی و تحقیقات و نوآوری، تجارت، امور خارجی، اطلاعات و امنیت.
این پیشنهادها در بحبوحه شناخت روزافزون تهدید در غرب مطرح میشود و رئیس سازمان اطلاعات داخلی بریتانیا در ماه آوریل به روسای دانشگاهها هشدار داد که توسط کشورهای خارجی هدف قرار گرفتهاند.
از جمله اقداماتی که توسط دولت بریتانیا در نظر گرفته میشود، این است که ام آی فایو (MI5)، سرویس امنیت داخلی، بررسی امنیتی را بر روی محققان کلیدی درگیر در بخش کوچکی از کارهای دانشگاهی، با تمرکز ویژه بر تحقیقات با کاربردهای دوگانه بالقوه در زندگی غیرنظامیان و نظامیان انجام دهد.
چنین بررسیهایی ممکن است این امکان را برای مقامات ارشد فراهم کند که اطلاعاتی را از سرویسهای امنیتی دریافت کنند تا به آنها کمک کند تا نهادهای خود را ایمن نگه دارند.
برنامه مشابهی در ایالات متحده وجود دارد، جایی که نوآاوری حفاظت از علم توسط مرکز ضد جاسوسی و امنیت ملی تلاش می کند تا به جامعه تحقیقاتی کمک کند تا تدابیری را برای محافظت در برابر سوء استفاده یا سرقت بالقوه از فناوری های کلیدی طراحی کنند.
در کنار تهدید مداوم چین، پس از تهاجم روسیه به اوکراین، کارشناسان به شرکتهای غربی هشدار دادند که برای حملات سایبری سرویسهای اطلاعاتی مسکو که درگیر جاسوسی صنعتی میشوند، آمادگی کامل داشته باشند.
در آن زمان، کیر گیلز، مشاور ارشد در برنامه روسیه و اوراسیا موسسه سلطنتی امور بین الملل که خود هدف حمله هکری و افشای گروهی منتسب به سرویسهای امنیتی روسیه بود، تصریح کرد که این امکان وجود دارد که غرب فراموش کرده است که سرویسهای اطلاعاتی روسیه در این فضا چقدر فعال بودند.
ویلی بورسوس، سیاستمدار بلژیکی، عنوان کرد:
در حالی که ما برای تبادل دانش و همکاری های بین المللی در زمینه تحقیقات آماده هستیم، نباید ساده لوح باشیم. تغییر شرایط ژئوپلیتیکی نیاز فوری به واکنش مشترک ما برای جلوگیری از استفاده از این تحقیقات علیه امنیت یا ارزشهایمان دارد.