عدم وجود مدرک مبنی بر هک شدن انتخابات ونزوئلا
به گزارش کارگروه بین الملل خبرگزاری سایبربان، در شب انتخابات، رئیس شورای ملی انتخابات ونزوئلا (CNE)، الویس آموروسو، بدون ارائه دادههای مربوط به مراکز رأیگیری، پیروزی نیکلاس مادورو را اعلام کرد و بیان کرد که شورا هدف حمله کامپیوتری قرار گرفته است.
جنی لینکلن، رئیس هیئت مرکز کارتر که برای نظارت بر انتخابات ونزوئلا دعوت شده بود، اظهار کرد:
هیچ مدرکی از این موضوع نداریم.
شورای ملی انتخابات ونزوئلا نتایج دقیق رأیگیری را منتشر نکرده و تأخیر را به دلیل هک شدن میداند، در حالی که مادورو به آنچه که "کودتای سایبری جنایتکارانه" مینامد، اعتراض کرده است.
لینکلن عنوان کرد:
شرکتهایی وجود دارند که نظارت میکنند و میدانند وقتی که حمله منع سرویس وجود داشته باشد؛ هیچ حملهای در روز یا شب انتخابات در ونزوئلا وجود نداشته است.
وی افزود که انتقال دادههای رأیگیری از طریق خطوط تلفن و تلفنهای ماهوارهای انجام میشود و این کار حتی با کامپیوتر نیز انجام نمیشود.
مخالفان و بسیاری از ناظران معتقدند که تأخیر به منظور جلوگیری از انتشار نتایج واقعی است که نشان میدهد نامزد مخالف، ادموندو گونزالس اوروتیا، برنده شده است.
شورای ملی انتخابات ونزوئلا پیروزی مادورو را با 52% آرا تأیید کرد، بدون اینکه شمارههای مراکز رأیگیری را عمومی کند.
در همین حال، اپوزیسیون سوابق رأیگیری را بر روی یک وبسایت بارگذاری کرده و ادعا کرد که این سوابق نشان میدهد گونزالس اوروتیا با 67% آرا برنده شده است.
لینکلن اذعان کرد:
اگرچه شرایط بسیار نابرابر بود، اما مردم ونزوئلا به پای صندوقهای رأی رفتند. بزرگترین ناهنجاری روز انتخابات عدم شفافیت شورای ملی انتخابات ونزوئلا و بیتوجهی آشکار به قوانین خود در اعلام آرا واقعی مردم ونزوئلا بود.
این مرکز "اعداد مشابه" دادههای موجود را که اپوزیسیون استفاده کرده، بررسی کرده و همراه با دیگر سازمانها و دانشگاهها، تأیید کرده که گونزالس با بیش از 60% آرا برنده شده است.
مادورو و خورخه رودریگز، معاون نزدیک او و رئیس مجمع ملی ونزوئلا، ادعا کردهاند که این آمارها نادرست است و رودریگز حتی مدارکی ارائه داده که به گفته او این موضوع را ثابت میکند.
لینکلن تاکید کرد:
فکر میکنم این یک نمایش بود.
چندین کشور، از جمله ایالات متحده و چندین کشور آمریکای لاتین، گونزالس اوروتیا را به عنوان برنده شناخته و از ونزوئلا خواستهاند که دادههای انتخاباتی را منتشر کند.
برزیل، کلمبیا و مکزیک، که روابط خوبی با دولت مادورو داشتهاند، خواستار تأیید بیطرفانه نتایج شدهاند.