عدم توانایی اکثر متخصصان سایبری سنگاپور در شناسایی حملات عمیق سایبری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ براساس گزارش جدید شرکت امنیت سایبری «Bitdefender»، در چشمانداز سایبری امروزی که به سرعت در حال تحول است، کمتر از نیمی از متخصصان امنیت سایبری سنگاپور به توانایی خود در شناسایی حملات با استفاده از دیپفیک اطمینان دارند.
این گزارش چالشهای مهمی را نشان میدهد زیرا حملات مهندسی اجتماعی با کمک هوش مصنوعی به عنوان یک تهدید غالب ظاهر میشوند و خطر قابلتوجهی را برای سازمانها در سراسر کشور جزیرهای ایجاد میکنند.
یافته ها نشان میدهد که تنها 49 درصد از تیمهای فناوری اطلاعات و امنیت معتقدند که میتوانند به طور مؤثر حملات سایبری مرتبط با دیپفیک را شناسایی کنند که نشان دهنده شکاف مهم در قابلیت های دفاعی است.
دیپفیکها، رسانههای دستکاری شدهای که میتوانند به طور قانع کنندهای از افراد واقعی تقلید کنند، به طور فزایندهای برای فریب و دستکاری سازمانها مورد استفاده قرار میگیرند. این امر نیاز روزافزون به آموزش و ابزارهای پیشرفته را برای مقابله با چنین تهدیدهای پیچیدهای آشکار میکند.
در طول سال گذشته، بیش از نیمی از سازمانهای سنگاپور (57 درصد) با نقض یا نشت دادهها مواجه شدند که نسبت به سال قبل افزایش قابلتوجهی داشته است. علیرغم این افزایش، سنگاپور همچنان کمترین حجم نقض دادهها را در سطح جهان حفظ کرده، یک سیگنال ترکیبی که هم پیشرفت و هم آسیبپذیری مداوم را برجسته میکند.
این گزارش فیشینگ و مهندسی اجتماعی (38.5 درصد)، باجافزار (33.5 درصد)، تهدیدات داخلی (33.5 دردصد) آسیبپذیریهای نرمافزاری یا روز صفر (33.5 درصد) را به عنوان تهدیدات امنیت سایبری پیشرو توسط نهادهای سنگاپور معرفی میکند. این موضوعات طیف وسیعی از بردارهای حمله را منعکس و بر چالشهای متنوع در چشمانداز تهدید فعلی تأکید میکنند.
مدیریت محیطهای ابری نیز با موانع قابل توجهی مواجه است. نیمی از پاسخ دهندگان مدیریت دسترسی به هویت و حفظ انطباق ابری را به عنوان چالشهای اصلی خود ذکر کردند.
علاوه بر این، تنها 50 درصد از سازمانها به طور منظم ممیزی و ارزیابی زیرساختهای ابری خود را انجام میدهند که نشان دهنده نیاز به بهبود شیوههای امنیت ابری است.
در پاسخ به محیط تهدید فزاینده، تقریباً همه (97 درصد) متخصصان امنیت سایبری سنگاپور قصد دارند سرمایهگذاری در اقدامات پیشگیرانه مانند تست نفوذ و تیم قرمز را افزایش دهند. این محور استراتژیک نشاندهنده یک موضع فعال در تقویت دفاع در برابر حملات پیچیدهتر است.
پُل هادجی (Paul Hadjy )، معاون خدمات امنیت سایبری Bitdefender در آسیا و اقیانوسیه اظهار داشت :
«ما همچنان شاهد تشدید حملات، از نظر حجم، انواع سطوح حمله، و پیچیدگی هستیم، به ویژه حملاتی که توسط هوش مصنوعی فعال شده است. برای مبارزه با این موضوع، شرکتهای سنگاپور باید به دنبال راهحلهای پیشرفتهتر امنیت سایبری باشند و بر جذب و مدیریت استعدادهای مناسب تمرکز کنند.»
همانطور که تهدیدات امنیت سایبری همچنان در حال تکامل هستند، این گزارش بر ضرورت افزایش استراتژیهای دفاعی سازمانهای سنگاپوری، بهویژه در برابر تهدیدات مبتنی بر هوش مصنوعی مانند دیپفیک تأکید میکند. انتظار میرود تأکید بر اقدامات پیشگیرانه و توسعه استعدادها در پیمایش پیچیدگی های چشم انداز تهدید سایبری مدرن بسیار مهم باشد.