چالشهای سایبری بیسابقه برای ترامپ: حملات هکرهای چینی در اوج خطر
به گزارش کارگروه بین الملل خبرگزاری سایبربان، آدام سگال، مشاور ارشد سابق امنیت سایبری در وزارت خارجه، در این باره بیان کرد:
هیچ شکی نیست که خطر حملات سایبری چینیها افزایش یافته است. قابلیتهای سایبری چین طی چهار سال گذشته بهطور چشمگیری رشد کرده است.
بر اساس گزارشی که روز پنجشنبه توسط بلومبرگ منتشر شد، هکرهای وابسته به دولت چین در ماه دسامبر به رایانه وزیر خزانهداری ایالات متحده، جنت یلن، نفوذ کرده و به فایلهای غیرطبقهبندیشده دسترسی پیدا کردند.
این حمله بخشی از یک نفوذ گستردهتر به وزارت خزانهداری بوده است.
در ماه اکتبر نیز گزارشهایی منتشر شد که نشان میداد هکرهای وابسته به دولت چین به ارائهدهندگان بزرگ مخابراتی ایالات متحده حمله کرده و سیستمهای حساس استراق سمع را به خطر انداختهاند.
مقامات آمریکایی همچنان در تلاش هستند تا پیامدهای این کمپین، معروف به طوفان نمک یا سالت تایفون (Salt Typhoon) را مدیریت کنند.
این کمپین به مقامات چینی دسترسی به پیامهای خصوصی و مکالمات تلفنی تعداد نامعلومی از شهروندان آمریکایی را داده است.
یک مقام ارشد کاخ سفید روز جمعه اعلام کرد که تعداد شرکتهای مخابراتی که تحت تأثیر این حمله قرار گرفتهاند اکنون به ۹ شرکت افزایش یافته است.
جو بایدن، روز پنجشنبه یک فرمان اجرایی صادر کرد که هدف آن تقویت امنیت سایبری و آسانتر کردن برخورد با دشمنان خارجی یا گروههای هکری است که تلاش میکنند سیستمهای اینترنت و مخابرات ایالات متحده را مختل کنند.
این فرمان از آژانسهای فدرال میخواهد که امنیت سایبری خود را برای مقابله با تهدید رایانههای کوانتومی قدرتمند تقویت کنند.
کارشناسان میگویند این رایانهها میتوانند به راحتی به بسیاری از سیستمها نفوذ کنند.
چنین پیشرفتی میتواند پیامدهای مستقیم برای امنیت ملی داشته باشد، اگر یک دشمن خارجی بتواند رایانهای بسازد که قادر به شکستن کدهای آمریکایی باشد.
برایان هیوز، سخنگوی تیم انتقالی ترامپ-ونس، به خبرگزاری ان بی سی (NBC) گفت که ترامپ رویکرد تهاجمیتری علیه چین در پیش خواهد گرفت.
هیوز اظهار داشت:
برای مدت طولانی، کشور ما در برابر حملات سایبری فقط به دفاع بسنده کرده است. دولت ترامپ متعهد است که هزینههایی را بر عوامل خصوصی و دولتهای خارجی که همچنان دادههای ما را سرقت میکنند و زیرساختهای ما را هدف قرار میدهند، تحمیل کند.