Build 2017؛ انتشار ویژوال استودیو برای سیستمعامل مک
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ مایکروسافت در نوامبر سال گذشته نسخهی پیشنمایشی از ویژوال استودیو را برای سیستمعامل مک منتشر کرده بود. این شرکت در زمانی برگزاری اجلاس بیلد سال 2017 خود اعلام کرد هماکنون نسخهی نهایی ویژوال استودیو 2017 (Visual Studio 2017) برای بستر یاد شده منتشر شده و توسعهدهندگان میتوانند برنامههای مختلفی را با استفاده از هستهی زامارین1 (Xamarin) و محیط یکپارچهی برنامهنویسی دات نت (IDE) برای آن ایجاد کنند.
با استفاده از نسخهی مک ویژوال استودیو میتوان به تولید برنامههایی برای ویندوز، تلفنهای هوشمند اندرویدی، وب، خدمات ابری و تمامی سیستمعاملهای اپل مانند «Mac OS»، «iOS»، «tvOS» و «WatchOS» پرداخت.
نرمافزار مذکور به کاربران اجازه میدهد کدهای خود را از طریق ارائهدهندگانی مانند وبگاه گیت هاب (GitHub) و گروه خدماتهای ویژوال استودیو (Visual Studio Team Services) مدیریت کنند. همچنین امکان به اشتراکگذاری برنامههای ایجاد شده با دیگر توسعهدهندگانی که از این بستر در پلتفرمهای مختلف ویندوز و مک استفاده میکنند وجود دارد. به علاوه با بهرهمندی از زامارین بسیار سریعتر و سادهتر از گذشته میتوان رابط کاربری و عملکرد برنامههای موبایلی را آزمایش کرده و آن را برای مک، اندروید و iOS منتشر کرد.
با توجه به اطلاعات موجود در وبگاه رسمی برنامهی مذکور، نسخهی مک آن از «ASP.NET» پشتیبانی کرده و از ویرایشگرهای شخص ثالث برای طراحی وبگاهها حمایت میکند. همچنین میتوان پروژهی ایجاد شده را مستقیماً از محیط برنامهنویسی به فضای ابری انتقال داده و آن را منتشر کرد. به علاوه برای افزایش بهرهوری، آزمایش، خطایابی و برنامهنویسی خدمات ابری، به صورت همزمان صورت میگیرد.
علاوه بر موارد بالا با استفاده موتور بازیسازی یونیتی (Unity) و ویژوال استودیو مک به تولید بازیهایی ویدئویی سازگار با تمامی پلتفرمهای موجود پرداخت.
مایکروسافت مدتی قبل از برگزاری اجلاس مورد بحث، نسخهی مخصوصی از نرمافزار SQL Server را با نام «SQL Server 2017 CTP 2.0» را با قابلیت راهاندازی روی توزیعهای مختلف لینوکس مانند «SUSE»، اوبونتو و ردهت معرفی کرد. ایت برنامه به 3.25 گیگابایت رم نیاز دارد و بر اساس توضیحات ارائه شده قابلیت مدیریت یک ترابایت رم را به صورت همزمان دارد.
_____________________
1- زامارین ناک یک ابزار برنامهنویسی کراس-پلتفرم (Cross Platform) است که به کاربران اجازه میدهد با نوشتن کدی در زبان C# امکان اجرای آن در ویندوز، اندروید و iOS را فراهم میکند.